O configurație PC de birou

Mă uitam la ultimele articole articole scrise pe blog și n-am mai băgat link-uri de afiliere :). Astăzi, un prieten bun mi-a spus că are un buget de 3.000 lei pentru o configurație PC pentru birou. Așa că profit de acest articol să împac și capra și varza. Link-urile pe care le vedeți prin acest articol sunt link-uri de afiliat.

Prietenul își dorește un monitor mare, iar prin mare înțelege orice trece de 17 inchi :). De asemenea, este fixat pe un procesor i5 sau i7, vrea musai 8 GB de RAM și o placă video dedicată mai de Doamne ajută pentru că ocazional mai bagă și câte un Photoshop. Nu-l interesează prea tare HDD-ul pentru că are deja un SSD pe care intenționează să-l folosească și nici unitatea optică (pentru că să fim sinceri, nu prea mai avem nevoie de unitate optică). Așa că, m-am hotărât să-i fac o configurație PC pentru birou pe care să o postez aici pe blog. De asemenea, dacă aveți alte sugestii, feel free to add a comment :). Bugetul maxim e de 3.000 lei.

Configurație PC de birou cu 3.000 lei

Pentru că cel mai mult îl interesează procesorul, RAM-ul, monitorul și placa video (în ordinea asta), am să încep configurația într-o ordine mai ciudată, adică mai de la coadă la cap.

Menționez că prețurile sunt cele pe care le-am găsit azi pe site – dacă această configurație PC office (office în viziunea celui care a cerut, nu într-o viziune generalistă) este interesantă pentru cineva, găsiți prețuri actualizate și statusuri de stoc cu un click pe linkurile de mai jos.

În plus, înainte de a da link-uri vreau să mai ofer câteva informații ca o eventuală discuție pe marginea acestui subiect să fie relevantă. Cel pentru care fac configurația își dorește ca PC-ul să ocupe cât mai puțin spațiu pe birou, deci o carcasă cât mai mică și implicit o placă de bază microATX. De asemenea, nu-l interesează prea tare zgomotul – sursa și carcasa nu trebuie să coste cu câteva sute de lei în plus doar pentru niște decibeli în minus – la el în birou oricum e forfotă toată ziua (bine, nu vă imaginați acum că vrea ceva care să urle din toți rărunchii și să strice feng shui-ul procesului de creație a designerului de lângă el care lucrează deja pe un silențios din ăsta :)). Acum că am clarificat și aceste aspecte de detaliu, iată ce îi propun:

Total buget: 3.000 lei. Total configurație: 3.249,94 lei. Pentru 250 lei în plus față de bugetul stabilit nu moare nimeni, însă știam că îți dorești monitorul ăsta, iar dacă tot îți iei monitor ca să fie monitor, i-ați de 27 de inchi, nu de 23. Aici închei eu recomandarea pentru configurația PC de birou personalizată. Poate ai noroc și primești ceva sugestii mai bune prin comentarii la acest articol, că sigur pe undeva se mai poate umbla pozitiv la configurație, păstrând aria de buget.

Configuratie PC de birou

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

16 comentarii la „O configurație PC de birou”

  1. Ma bag si eu ca musca-n lapte: de ce este nevoie de un monitor atat de mare? Ar fi mai productiv sa folosesti doua monitoare, iar cu 1400 de lei poti cumpara doua monitoare Full HD de 24 de inchi si mai raman bani si de transport.

    Răspunde
  2. Exact ce a spus si Cristi, cauta proc pe socket 1150, o placa video cu ddr5 si cauta o carcasa mai spatioasa si neaparat o sursa undeva la 200 ron ex. seasonic, termaltake, corsair.Fara o sursa buna nu faci treaba.
    numai bine!!!

    Răspunde
  3. Salut

    Poftim si de la mine o recomandare procesor de ultima generatie I5 in functie de joaca ceva jocuri sau cad de mult foloseste Photoshop poate adauga o placa video dedicata,daca nu si integrata se descurca decent.Sursa din carcasa de Delux trebe schimbat nu as pune pe sistemu asta,trebe neaparat o sursa separata,se gasesc si alte carcase de exemplu Zalman T2 Plus il am si eu la birou dar nu se gaseste pe emag.

    http://www.emag.ro/procesor-intel-174-core-small-sup-tm-sup-small-i5-4440-3-1ghz-haswell-6mb-socket-1150-box-bx80646i54440/pd/DX8WXBBBM/

    http://www.emag.ro/placa-de-baza-asus-socket-1150-h81m-e/pd/DXM39BBBM/

    -se poate adauga in total 16 GB ram am pus numai un slot de 8 GB ram

    http://www.emag.ro/memorie-kingmax-8192mb-ddr3-1333mhz-flfg45f/pd/E19XKBBBM/

    http://www.emag.ro/sursa-sirtec-eco-ii-550w-atx-2-3-pfc-activ-hpc-550-h12s/pd/DJ5BJBBBM/

    http://www.emag.ro/placa-video-gigabyte-nvidia-geforce-gtx550-ti-1024mb-gddr5-192bit-hdmi-dvi-pci-e-n550d5-1gi/pd/E40TTBBBM/

    Carcasa poate lua asta:

    http://www.pcgarage.ro/carcase/zalman/zm-t3/

    http://www.pcgarage.ro/carcase/zalman/zm-t4/

    http://www.pcgarage.ro/carcase/zalman/t2-plus/

    Răspunde
  4. Eu nu inteleg ce vrea prietenul tau? Sau poate tu te-ai exprimat gresit: pc pentru birou cu un buget de 3.000 de lei e prea mult…

    Eu i-as recomanda un AIO ca acesta daca vrea sa sparga 3.000+ de lei:

    Sistem Desktop PC Lenovo IdeaCentre C440 All-In-One 21.5″ Multi-Touch cu procesor Intel CoreTM i5-3330S 2.70 GHz, 4 GB, 1 TB, nVidia GeForce 615 1 GB, Full HD, Wi-Fi, TV Tuner, Windows 8 64 bit, Black –
    http://m.emag.ro/sistem-desktop-pc-lenovo-ideacentre-c440-all-in-one-21-5-multi-touch-cu-procesor-intel-174-core-small-sup-tm-sup-small-i5-3330s-2-70ghz-4gb-1tb-nvidia-geforce-615-1gb-full-hd-wi-fi-tv-tuner-windows-8-64-bit-black-57-322047/pd/DN15JBBBM/ Altfel as spune ca placa de baza si placa video propuse de tine nu sunt cea mai buna alegere… daca ma intrebi de ce o sa-ti spun doar atat: cand eu ma jucam cu configuratii desktop la propriu pentru a obtine cel mai bun raport permanta/pret tu te jucai cu ceva in nisip… :)

    Răspunde
    • Când te jucai tu cu configurații actuale și eu cu aia în nisip că pe vremea aia cred că aveai și tu un HC 91 sau HC 2000 pe acasă la fel ca și mine :)? AIO-ul ăla chiar i l-am recomandat și eu inițial, dar vrea 8 GB de RAM și recunosc că nu știu cum stă treaba cu upgrade-urile la AIO-uri. Iar placa de bază și placa video sunt perfecte pentru ce are nevoie el, dar vrea musai placă video dedicată și de asta am gândit-o așa. Eventual fă o altă combinație de placă video + placă de bază să vedem dacă poate alege ceva mai ok.

      Răspunde
      • Eu am inceput cu HC 85+, am continuat cu Tim S Plus (HC 91 si HC 2000 mi-au trecut foarte repede prin mana) dar nu la aceasta faceam referire ci la sistemele desktop plecand de la 286, 386, 486, s.a.m.d.

        Nu sunt expert in hardware dar din cele vreo 20 de calculatoare construite pentru neamuri, cunostinte si prieteni doar cu unul singur am avut probleme, i-a cedat unitatea de floppy disk si a trebuit sa o inlocuiesc.

        Eram fan AMD la capitolul procesoare si Gigabyte pentru placi de baza si grafice…

        Si am ramas cu un defect de cand faceam tunning, termosatul e ultimul “gadget” care a trecut prin aceasta :)

        Răspunde
        • Și eu încă sunt fan AMD la procesoare, în rest Asus mai peste tot :)

          Păi eu cred că am construit câteva sute, pentru că în perioada 2005 – 2008 asta am lucrat: vindeam IT&C într-un magazin retail în care majoritatea sistemelor erau configurațe pe loc în funcție de nevoile, dorințele și bugetul clientului.

        • Ai montat tu personal toata configuratia sau… era vorba de o echipa…?!

          Sincer, fara suparare, dar la modul exprimare folosit nu prea pari genul de “tehnician” preocupat de performanta si optimizarea sistemului ci doar de buget…

          La mine dura si 3 luni de cand spunea omul ca vreau un calculator si pana se hotara daca-i place configuratia.

          Oricum eu eram atent la fiecare specificatie pentru ca la final totul sa se potriveasca ca o manusa si omul sa poata face upgrade fara probleme… eram mai tocilar si mai perfectionist de genul meu…

        • Nu. Eu doar o faceam si de montaj se ocupa echipa de service – doar in anumite situatii ma ocupam eu de montaj, cand era foarte aglomerat.

        • Asa ma gandeam si eu… ramane cum am stabilit atunci: nu e suficient sa te incadrezi intr-un anumit buget ci trebuie sa dai tot ce-i mai bun din acel buget si posibilitatea ca ulterior, cand bugetul mai creste, sa se faca imbunatatiri…

          De aceea am urat de moarte solutiile all-in-board… si nu le-am recomandat decat in situatii de maxima necesitate…

        • In secolul vitezei i-ti trebuiesc 3 luni sa faci un calculator? Pai eu in 48 de ore caut piesele, imi ajung acasa si il si montez :)))

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.