Nu vând publicitate politică pe blog

Anul ăsta cică e an electoral. Sincer, știam vag de treaba asta, dar nu mi-am bătut capul pentru că oricum nu contează sau cel puțin pe mine unul nu mă interesează.

Ideea de bază e că pe acest blog și pe altele în care scriu sau îmi asociez numele NU fac publicitate politică (și nu scriu despre politică, pentru că nu știu, nu-mi place și nici nu vreau să știu), nu scriu despre subiecte legate de orientări sexuale, nu scriu despre aspecte religioase (pentru că nu mă pasionează, sunt de acord cu toate și în același timp cu nici una) și nu scriu despre înflăcărări sportive (nu țin cu nici o echipă, nu sunt fan convins a nici unui sport care ar putea trezi flăcări de suporter – când joacă România sau o echipă românească de „orice” doar profit de oportunitatea de a bea niște bere și a mânca niște semințe privind la „duel”).

Singurul lucru care l-aș putea spune despre politică este că mulți dintre reprezentații politici care mă agasează cu reclame pe rețelele sociale și-au angajat niște băieței din curtea școlii sau niște „chipurile” specialiști tinerei din partid să le facă site-urile. Din păcate băieții ăia au făcut treaba atât de mântuială (nu că n-ar ști, probabil) încât nici măcar n-au setat în WordPress treaba cu linkuri SEO friendly către pagini sau posturi.

În altă ordine de idei, am scris acest articol pentru că am primit de curând un mail de pe o adresă obscură.

În respectivul email mi-a fost propus în două rânduri (subtil și diplomatic ce-i drept) să mă implic (la fel de subtil și diplomatic – ca să nu-și dea seama cititorii mei – era destul de interesant conturat subiectul) într-o campanie de promovare pe bloguri a politicii, ca să mă exprim succint. Nu mi-au fost oferite informații despre partidul politic sau vreun candidat anume, recunosc. În plus, dacă mi se oferea, nu cred că aș fi făcut publice aceste informații pentru că adresa de mail era atât de obscură încât nu știu dacă ar fi vorba despre o campanie sau o anti-campanie bine gândită, deci oricum nu aș fi jucat nici un joc. Însă mailul mi s-a părut destul de personalizat. Știau ce trafic am pe blog, câți urmăritori am pe Google Plus sau cum stă pagina mea de Facebook pe Facebrands.

Ca să nu supăr pe nimeni. Ideea de bază e că nu fac publicitate pe blog la politică, religie, orientări sexuale sau echipe sportive (atenție, nu mă refer aici la evenimente sportive). Pur și simplu nu fac. Eu sunt genul de om care își vede de treaba lui indiferent cine este sau va fi la putere. Lăsați-mă așa curat cum sunt, că sărac sigur nu voi fi, pentru că bani se pot face și din muncă, muncă și iar muncă :). Mulțumesc pentru înțelegere!

10 comentarii la „Nu vând publicitate politică pe blog”

  1. Eu le spun o vorba preluata de la bunici „porcii nu se ingrasa in ajun”. Toti cei ce ma deranjeaza cu astfel de cereri in ajunul campaniilor electorale sunt niste ….

    Răspunde
  2. Ma gandeam cand va incepe si lucrul asta pe bloguri. Politicul mai are putin sa se bage si in wc, ca sa obtina voturi.
    Stai sa vezi cand vor baga legi pentru internet, interdictii, cat mai multe ca sa-l controleze…

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.