Nu o puteam zice mai bine legat de consumul de produse romanesti

Mă gândeam de mult să scriu un articol lung și plictisitor în care să povestesc cât de important este pentru economie și nivel de trai cumpărarea și consumul de produse și servicii românești.

Ba mai mult, m-aș fi dus chiar în zona de achiziție de produse românești de la nivel local, pentru a sprijini producătorii locali, antreprenorii locali, business-urile locale și implicit locurile de muncă care se creează local.

Nu trebuie să sune a boicot pentru produsele de import, dar și în România consider că avem produse, servicii, afaceri sau start-up-uri bune. Vă dau numai câteva exemple de branduri 100% românești care ridică capul din mulțime într-un fel sau altul (fie că au deja succes, fie că au un potențial uriaș de succes): Bitdefender, Mobexpert, Fan Courier, MedLife, aBeauty clinique, Dedeman, Betty Ice, City Grill etc.

De aceea, eu unul mă voi concentra să cumpăr în primul rând produse din supermarketuri și hipermarketuri care promovează produse românești. Și pentru că am zis mai multe branduri la un loc, vă dați seama că ăsta nu e un advertorial, ci un articol scris dintr-o răsuflare. De aceea permiteți-mi să menționez și de Carrefour Galați. E plin de tăblițe la fructe și legume în care se face referire la produse 100% românești. Iar asta îmi place și mă atrage să revin acolo și să cumpăr produse românești. Probabil sunt mai multe supermarketuri și hipermarketuri care fac la fel. Lăsați-mi un comentariu ca să știu și să cumpăr și de acolo produse românești.

Iar pentru cine nu înțelege, ecuația e simplă. Dacă eu cumpăr produse românești sau servicii românești pe care oricum le-aș cumpăra, voi băga bani la buzunarul antreprenorului român care la rândul lui vă plăti taxe la bugetul local (poate la limita legalității uneori, nu sunt aici să judec), care la rândul lui va avea bani de dezvoltare, care la rândul lui va asigura un loc de muncă mai stabil angajaților existenți sau, de ce nu, va genera noi locuri de muncă dacă se dezvoltă. Rezultă că vor exista bani în piață. Bani care vor circula și vor ajunge și la firma ta sau la angajatorul tău, deci, te va impacta direct. Pozitiv. Dacă nu rămân bani și în țară, indiferent cum o dai, nu-i bine. Asta la modul ideal, pentru că o să-mi spuneți că ați întâlnit și patroni neserioși care își bat joc de angajați. Da, așa este, dar asta e o altă discuție și probabil o s-o tratăm într-un subiect separat. Si zic asta pentru că avem tendința să ne abatem de la obiectivul principal de multe ori. Ok, ce vreau eu să transmit? Vreau să transmit că eu consum produse și servicii românești în limita în care ele există în raport cu nevoile și dorințele mele (nu 100%) și vă recomand să faceți la fel.

Articol inspirat de comentariul lui The Vlad de la acest concurs.

Normal, pentru a putea sustine mediul business romanesc si tot ce inseamna antreprenoriat in Ro, voi folosi preponderent surse romanesti. Fie ca e vorba de antivirus (Acum folosesc versiunea free a lui BitDefender), obiecte din china sau mancare. Probabil cand ne vom trezi la realitatea ca noi suntem motorul propriei economii nationale vom reusi sa scapam de dependenta de est si de vest. Important e s-o luam cu pasi mici si sa ne cream un obicei de a sustine produsele romanesti dar, in acelasi timp, de a ne sustine drepturile si a trage la raspundere pe cei ce trag produsele made in Ro in jos cu tertipuri si calitate indoielnica.

GO GO ROMANIAN ENTREPRENEURS!

produse romanesti

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Un comentariu la „Nu o puteam zice mai bine legat de consumul de produse romanesti”

  1. Ma bucur ca mai exista cineva care gandeste normal. Din pacate, majoritatea romanilor nu pun accent pe aceste detalii. Vor un trai mai bun, judeca statul ca nu le ofera, dar in schimb ei nu fac nimic in sensul asta.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.