Nexus 7, o tabletă interesantă

Pentru că cea mai recentă temă a competiţiei BlogWars 3 este legată de tableta Nexus 7, am studiat destul de mult acest produs realizat de ASUS împreună cu Google.

Practic, dispozitivele Nexus sunt vârful de gamă Google pe un anumit segment şi reprezintă un lider de trend. De aceea, Google face parteneriate doar pe măsură, iar în acest caz ASUS a fost compania care a beneficiat de toată încrederea, datorită experienţei îndelungate în realizarea de dizpozitive mobile puternice.

Cei care se aşteaptă să citească acum articolul meu pentru tema 2 din BlogWars 3 trebuie să mai aibă un pic de răbdare. Acel articol este finalizat, însă îl voi mai şlefui până la deadline. Acum voi vorbi pe scurt despre tableta Nexus 7 şi vă voi prezenta 3 variante disponibile pentru achiziţie în România.

Nexus 7 jocuriCea mai ieftină variantă este cea de 16GB, doar cu Wi-Fi. Valorează 999,99 lei şi poate fi cumpărată de aici.

Poate fi o soluţie ideală pentru entertainment acasă sau în locurile unde dispui de o conexiune Wi-Fi, ca să ai și acces la internet de mare viteză. De asemeni, poate fi folosită şi pe post de carte sau media player atunci când eşti pe drum. Şi pentru că procesorul grafic este foarte puternic, tableta Nexus 7 merită să fie luată în calcul drept cadou pentru un copil. Indiferent de vârstă se va bucura cu siguranţă :).

Varianta intermediară este cea de 32GB şi are doar Wi-Fi. Dotarea acesteia nu diferă foarte mult de modelul de 16GB descris mai sus. Valorează 1.299,99 lei şi poate fi cumpărată de aici, însă pentru diferenţa de preţ oferă dublul memoriei interne, adică un total de 32GB. Spaţiul mai mare este gândit şi pentru zona de home & office work, dar şi pentru stocarea mai multor jocuri, aplicaţii sau fişiere multimedia (muzică, filme, poze, etc.).

Nexus 7 prezentareVârful de gamă valorează 1.349,99 lei şi poate fi cumpărat de aici. Pe lângă faptul că dispune de o memorie internă de 32GB, se poate conecta la internet şi prin reţeaua 3G a unui operator de telefonie mobilă.

Adică are suport pentru cartelă SIM astfel încât să poţi băga o cartelă cu internet şi să ai conexiune oriunde ai semnal de la operator. Bine, funcţionează şi prin Wi-Fi, însă conexiunea 3G îi exinde capabilităţile şi zonele de utilizare, transformând tableta Nexus 7 într-un aliat puternic oriunde te-ai afla.

Caracteristicile tehnice am să vi le spun pe scurt. E clar că e o tabletă performantă, că doar a lucrat ASUS şi Google la ea.

Procesor Quad Core de 1.2 GHz, display capacitiv multi-touch de 7 inchi, protejat de stică FIT, 1GB RAM DDR, 3D stereo, unitate de procesare grafică pe 12 nuclee, acumulator de 4325 mAh care promite vreo 9 ore de funcţionare şi senzori precum giroscop, accelerometru sau NFC.

La toate astea se adaugă minunatul sistem de operare Android Jelly Bean 4.1 (cea mai nouă versiune).

Nexus 7 Android

Iată şi câteva imagini cu Nexus 7 din 4 perspective.

Dacă eşti în căutarea unei tablete de dimensiuni reduse, dar cu performanţe considerabile, tableta Nexus 7 poate fi o alegere foarte interesantă.

10 comentarii la „Nexus 7, o tabletă interesantă”

  1. este foarte performantă. procesorul de la nVidia pe platformă Tegra 3 e total aparte față de orice are competiția. se vede în jocurile 3d. tot mai multe care arată efecte suplimentare care numai pe tegra sunt. ele ar putea fi pe orice alt nucleu grafic, pentru că sunt din specificațiile OpenGL, problema competiției fiind inferioritatea imensă în puterea de calcul a unității, unde nVidia nu este egalată la ora actuală nici pe desktop-uri sau laptop-uri.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.