NameBox. Brand nou, firmă cu experienţă.

NameBoxNameBox este noul brand a experimentatei companii româneşti de hosting care activa până acum pe piaţă sub numele de ACIP Hosting.

Schimbarea brandului este de bun augur, deoarece NameBox este un nume mult mai uşor de reţinut şi mult mai catchy.

Eu consider că alegerea firmei de web hosting este probabil cea mai importantă alegere atunci când te apuci sau când continui un proiect online, fie că e blog, magazin online, site de prezentare, etc.

Din toata experienţa mea, pot spune că există 3 mari elemente care definesc o firmă de hosting ca fiind bună.

Notorietatea brandului e un aspect care generează încredere.

Notorietate BrandAtât din punct de vedere al securităţii datelor şi a siteurilor tale, cât şi din punct de vedere al siguranţei că nu dispar mâine de pe piaţă şi te lasă cu blogul sau cu siteul în soare.

La capitolul siguranţă merită să menţionez că eu sunt Stan Păţitul. Am avut două bloguri care au fost date jos pentru că erau găzduite pe nişte servere „făcute pe genunchi„. Dacă prima dată am avut parte doar de clasicul flood, atacurile s-au înteţit, iar breşele de securitate de la firma de hosting unde aveam găzduite blogurile le-a permis atacatorilor să-mi facă şi glume gen schimbare home page cu fel de fel de mesaje obscene. Nu vreţi să ştiţi cum e :).

Instalarea a diverselor plugin-uri de securitate era tardivă. Singura metodă de a scăpa de acele probleme a fost să-mi schimb hostingul şi să fac apoi curăţenie prin mizeriile injectate.

De asta zic că e bine să alegi o firmă de hosting de încredere, pentru că te poţi trezi cu surprize neplăcute atunci când ţi-e lumea mai dragă. Azi eşti pe culmile succesului, iar mâine nu mai ai stare gândindu-te mereu la cine ţi-a făcut una ca asta şi de de ce.

Viteza siteurilor găzduite depinde în mod direct şi de firma de hosting.

Viteza de incarcare siteOk, e normal să-ţi meargă ca naiba orice site dacă ai vreun script bulit sau dacă l-ai supraîncărcat, însă firma de hosting poate face diferenţa simţitor atunci când e vorba de viteza de încărcare a siteului tău.

După cum bine ştim, viteza de încărcare a unui site este un element evaluat de motoarele de căutare. Google nu va aprecia niciodată un site care se încarcă greu şi automat vei fi găsit din ce în ce mai rar în căutări, dacă nu rezolvi problema timpului de încărcare.

Concluzia mea cu privire la acest aspect este că nu merită să te bucuri la 1 leu pentru că ai găsit cine ştie ce super deal. N-ai de unde să ştii pe ce servere de SPAM o fi hostat blogul sau siteul tău de banii ăia, sau pe ce servere fară carcasă care stau prin balconul unui mic întreprinzator online dispus să ajute pe cei mai puţin iniţiaţi.

Alege o firmă de hosting calumea şi scapă de aceste griji. În plus, o firmă bună de hosting îţi va oferi mereu şi un panou de control din care iţi poţi instala diverse platforme doar cu câteva click-uri, deci n-ai cum să buleşti nimic dacă nu prea te pricepi.

Suportul tehnic pe care o firmă bună de hosting îl oferă.

Web Hosting SupportOricât de bun şi priceput ai fi, „sheet happens„, iar când apar problemele ai nevoie de suport tehnic pentru a le rezolva. Timpul de răspuns e de foarte multe ori extrem de important, indiferent că apelezi la suport telefonic, prin mail, prin live chat sau prin ticket.

Diferenţa dintre un răspuns primit într-o oră şi un răspuns primit într-o zi este foarte mare. Dacă ai la rândul tău clienţi cărora le găzduieşti proiectele sau dacă ai chiar tu siteuri cu care pierzi bani sau prestigiu atunci când sunt căzute, suportul tehnic rapid este mană cerească.

Un alt avantaj legat de acest aspect constă în faptul că la firmele bune de hosting, cei de la suport tehnic sunt foarte amabili şi se exprimă pe limba oricui are nevoie de ajutor. Nu vor râde de tine că nu ştii să faci una sau cealaltă pentru că ei înţeleg că tu eşti clientul, că dacă erai un mare expert, atunci jobul lor nu se mai justifica. La firmele mari de hosting avantajul e ca poate apela oricine: şi cei care nu prea au habar, dar şi cunoscătorii.

Motivele menţionate anterior sunt cel puţin 3 dintre motivele pentru care eu aş alege NameBox drept companie de hosting sau companie de inregistrare domenii. Au vechime pe piaţă, se implică în destul de multe evenimente pe nişa respectivă, merg pe la conferinţe de web hosting ca să se şcolească continuu şi, în final, oferă servicii de calitate.

Orice plan de hosting ales de la NameBox oferă

  • Adrese de email nelimitate, deci, oricât de mare e proiectul sau firma ta, poţi să faci adrese de mail de tipul nume@domeniu la toţi angajaţii, partenerii sau colaboratorii tăi.
  • Uptime 99,9% prin conectarea serverelor simultan la mai multe conexiuni de internet, astfel încât dacă a căzut vreun provider, ţie îţi rămâne totul în picioare.
  • Suport tehnic excelent format din consultanţi care pot fi contactaţi prin mai multe metode: ticket, live chat, email, telefon.
  • Peste 225 de scripturi incluse, astfel încât să-ţi poţi instala o platforma WordPress, de exemplu, pe domeniul tău cu câteva click-uri.
  • Panou de control cPanel care îţi oferă o interfaţă extraordinar de simplă pentru gestionarea contului de hosting: adaugi adrese de mail cu câteva operaţiuni, domenii, subdomenii, etc.
  • Backup zilnic de date, ca să dormi liniştit noaptea şi să fii sigur că nici o fărâmă din munca ta nu se pierde.
  • Returnarea banilor în 30 de zile dacă nu eşti mulţumit de serviciile primite, fără discuţii, fără comentarii, fără bătăi de cap – e ca şi cum ai testa gratuit o lună serviciile înainte de a alege un plan de hosting.
  • Oferte personalizate pentru clienţii cu nevoi şi cerinţe ieşite din tipar.

Echipa NameBoxLa toate astea aş mai adăuga că serverele de găzduire se află în România, deci siteurile tale se vor încărca mai rapid în România, iar un alt plus de rapiditate constă în posibilitatea de alegere a hard disk-ului serverului tau, un SSD, de exemplu. Bine, dacă ai nevoie de mult mai mult, poţi alege şi VPS-uri, servere dedicate sau chiar pachete de reseller, în cazul în care vrei să începi la randul tău un business cu web hosting.

În concluzie, rebrandingul ACIP Hosting în NameBox nu poate fi decât de bun augur, deoarece eu simt că va aduce o notă de prospeţime pieţei de web hosting din România. Şi ştiţi ce mi-ar mai plăcea să văd în scurtă vreme asociat brandului NameBox? O soluţie 100% românească de stocare în cloud, similară cu Dropbox, Google Drive, SkyDrive, etc. Sunt convins că din punct de vedere servere şi infrastructură au posibilitatea să facă ceva frumos. În plus, numele NameBox ar fi cum nu se poate mai potrivit.

Cei interesati sa afle povestea din spatele NameBox, pot citi mai multe aici.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.