Monitor de storming, brainstorming

Se pregatea de furtunaÎn productivele studiouri din Buftea se pregătea de furtună. Şi nu de o furtună creată prin efectele speciale ale staff-ului, ci de o furtună şi mai specială. O furtună a minţilor.

Într-o sală relativ mare, dar plină de fum de ţigară şi personalităţi cu personalitate, se afla pentru prima dată Igor, şeful de la IT.

Un fumător înrăit, slab şi îmbrăcat ca şi cum nu-i pasă. Cu o doză de suc în mână şi cu o felie de pizza din care tocmai muşca atunci când a intrat în sală, a reuşit cumva să schimbe atmosfera.

– Hey, everybody! La treburi de genul ăsta nu se vine cu tensiune. Zâmbiţi!

Chiar dacă unui inginer IT nu-i stătea în fire să fie pozitiv, Igor îşi făcuse intrarea în sală cu un aer vesel, dar miserupist. Creierele încinse, artiştii aşa cum se consideră ei, trăgeau tensionaţi din ţigările de foi sofisticate pe care le fumau de obicei. Era destul de clar că urma o discuţie între un devotat IT-ist şi nişte minţi mai puţin luminate decât se credeau.

Igor era inginerul IT care era atât de sigur pe el încât nu-l puteai clinti. Roxana era şefa de PR care încerca să-i împace pe toţi. O tipă care arăta foarte bine, dar care era şi foarte inteligentă în acelaşi timp. Toţi erau setaţi pe un brainstorming dedicat unui film de scurt metraj care să serveasă drept trailer pentru următoarea producţie. Nu aveau nici o idee de producţie, însă managerii credeau că pot ieşi idei extraordinare de la discuţia despre scurt metraj şi mai apoi despre film. Aplicau pentru prima dată metoda de la mic la mare. Fără scenarii propuse de înainte, fără prea multe specificaţii. Vroiau să vadă ce iese.

Totuşi, mulţi dintre creatorii care îşi răsuceau mustaţa în sală se gândeau ce caută Igor printre ei. La urma urmei era un inginer IT antisocial, pe care îl suspectau că în timpul liber scrie la un blog de hater împotriva producţiilor lor cinematografice. Nimeni nu-l avea la suflet deşi toţi îi recunoşteau valoarea.

Igor nu a stat prea mult pe gânduri, luându-i vorba din gură Roxanei, care se pregătea să le explice tuturor de ce se află acolo în acel format şi de ce se află şi Igor printre ei.

– Doamnelor şi domnilor, bună seara. Nu pot spune că sunt foarte bucuros că mă aflu printre voi acum.

Ăia din sală îl ştiau de nebun, dar nu credeau că o să spună asemnea lucruri în public. Igor continuă amuzat.

– Adică printre scenarişti, actori, regizori, editori, producători, promovatori sau ce funcţie aveţi voi pe aici. Şi chiar dacă vă ocupaţi cu design, montaje sau chiar programare software, tot ştiu că nu sunteţi de-ai mei. Totuşi, am venit să vă fac viaţa mai uşoară, prezentându-vă o nouă unealtă de lucru.

Deşi continuând să fie ironic, reuşise să capteze atenţia publicului.

– Sunt multe mizerii sinistre în lumea IT. De unele nici nu vreau să aud când sunt lansate cu fast, iar de altele citesc un pic pe bloguri şi îmi dau seama imediat că sunt nişte mizerii sinistre. Toţi se laudă că au cel mai tare produs, însă miros marketingul ieftin de la distanţă şi când simt mirosul ăla nici nu mai vreau să vă citesc blogurile. Ştiu că unii dintre voi aveţi blog şi mai încercaţi Marea cu degetul scriind despre IT, sperând că vă veţi completa veniturile din marketing afiliat. Culmea, unii dintre voi vă mai şi lăudaţi cu blogul şi îl promovaţi pe unde puteţi, ori de câte ori aveţi ocazia.

trabucDeja lumea din sală făcea gesturi de calmare.

Ba se scărpinau în cap, ba se jucau cu unghiile, ba se ciupeau de picior.

Aproape toți aveau un blog. Ori sub nume propriu, ori sub vreun pseudonim.

Se vedea pe fața lor că ceva îi neliniștește.

Vorbea șeful de la IT care controla toate computerele de pe dotare.

Știa că uneori cei din sală scriau pe blog și de la muncă, iar acest lucru neliniștea pe multă lume.

– Dar n-am să vorbesc despre blogul vostru la care scrieți uneori și de la muncă. Nu, n-am să vorbesc despre fetișurile bizare pe care le aveţi când căutaţi diverse filme porno când sunteţi la muncă. Pur şi simplu am să vă prezint un monitor care vă va face viaţa de artişti mai uşoară. Şi eu joc World of Warcraft în timpul programului, aşa că n-am cum să vă critic pe voi când răspundeţi la un comentariu nevinovat de pe blogul vostru.

Artiştii bazaţi de mai devreme deveniseră brusc cooperanţi şi deschişi la ce avea să le prezinte Igor. Reuşise cu puţină informaţie bine plasată să preia controlul grupului de autosuficienţi. Autosuficient fiind şi el, ştia care e cheia de control a autosuficienţilor.

– Nu-mi place vorba multă aşa că am să trec direct la subiect. După analize atente ale pieţei şi citit diverse review-uri chinuite şi plictisitoare, am să vă anunţ că de mâine veţi avea pe dotare un nou monitor. Este vorba despre Asus Designo MX279H, un monitor de 27 de inchi. Faptul că aveţi numai dispozitive Asus pe dotare arată că e o firmă pe care mă bazez de cel puţin 4 ani. Faptul că v-aţi făcut până acum treaba fără să urlaţi în stânga şi-n dreapta despre departamentul de IT se datorează în mare măsură mie, dar şi în aceeaşi măsură device-urilor cu care lucraţi, toate Asus.

Asus era firma pe care mulți oameni o aveau în fața birourilor de multă vreme, dar pentru că totul mergea așa cum trebuie, nu s-au gândit nici un moment că e un brand atât de special. Mustăcioșii își priveau deja logo-ul Asus de pe laptopuri cu admiraţie. Erau prea preocupaţi de ce făceau ca să îşi dea seama cu adevărat cine îi serveşte.

– Având în vedere că lucraţi în industria cinematografică, aveţi nevoie de tot ce e mai bun în materie de monitoare, indiferent ce sistem de calcul aveţi în dotare. Asus Designo MX279H este construit pe baza celor mai performante panouri LCD existente pe piaţă. Şi credeţi-mă că m-am documentat mult până să vin în faţa voastră şi să vă spun asta. Ecranul cu iluminare cu LED-uri vă va oferi o imagine stabilă, iar ochii voştri nu vor mai fi atât de obosiţi chiar şi după utilizări îndelungate în care vă chinuiţi să surprindeţi şi cel mai mic detaliu. Am un monitor Asus Designo MX279H aici, însă v-il voi arăta la videoproiector ca să îl poată vedea toată lumea din sală.

– Continui spunându-vă ca acest monitor are tehnologia Asus Splendid Video Intelligence, tehnologie care optimizează fidelitatea culorilor prin aplicarea celor 5 profile predefinite: cinema, că asta faceţi, standard, că vă citiţi şi mailurile, noapte, că lucraţi mai mult noaptea, peisaj, că vă zbateţi să scoateţi imagini mişto pentru siteurile trustului şi jocuri, că de la Solitaire la World of Woarcraft toţi vă jucaţi, oricum. Mirel, nu uita că ai să-mi dai 1000 de gold pentru că te-am ajutat să-ţi iei mountul de la WoW.

Mirel, unul dintre designerii grafici zâmbea roşind. Igor continuă.

– Datorită panoului AH-IPS, monitorul Asus Designo MX279H vă va oferi unghiuri de vizualizare de 178 de grade, net superioare monitoarelor pe care le aveţi în dotare. Şi dacă vă uitaţi la filmele amuzante de pe net care cică vă inspiră, sau viralele de la cafelele din oră în oră, cum le-aş spune, să ştiţi că aveţi şi tehnologie SonicMaster implementată în aceste monitoare. Sunet calumea propagat de Bang & Olufsen ICEpower.

Furtuna dezlantiuiaOk, totul suna bine pentru cei prezenţi în sală, însă oamenii nu se jucau.

Aveau nevoie de performanţe măsurabile ca să îşi facă treaba. Performanţe pe care nu le întâlneau decât pe monitoarele profesionale care costaseră o grămadă de bani.

Monitorul ăsta de la Asus era destul de accesibil ca preţ, după ce mulţi îi verificaseră preţul pe internet de pe smartphone şi descoperiseră că era doar vreo 1.650 lei prin piaţa online.

– După atâtea lucruri mişto spuse despre acest monitor ştiu că îmi căutaţi nod în papură. Dragii sau dracii mei, Asus Designo MX279H elimină fenomenul ăla de “ghosting” sau urmele care apar în urma procesului de redare video la care vă gândiţi acum şi pe care majoritatea monitoarelor obişnuite nu pot să-l ascundă. Uitaţi de asta. Asus Designo MX279H, îmi place să vă specific des codul de model ca să vă rămână în minte, are 5 milisecunde timp de răspuns şi Asus Smart Contrast Ratio, o funcţie care nu vă zice prea multe la prima auzire, dar care îmbunătăţeşte contrastul şi calitatea imaginilor prin ajustarea inteligentă a sistemului de iluminare, ajungând la contrast de 80.000.000:1 și luminozitate de 250cd pe m2. Veţi avea cele mai bune niveluri de negru şi cele mai bune niveluri de alb, adică exact ce vă doriţi.

– Şi cu vizualizarea imaginilor în formă reală cum stăm? întrebă Mirel care se ocupa printre altele şi de treburi de acest gen.

– Mirel, cu siguraţă ai auzit, că doar eşti în domeniu, de QuickFit Virtual Scale. Treaba asta îţi permite să previzualizezi fotografii sau documente direct pe ecran, la dimensiunea lor reală, înainte să le dai la print. Ai un simplu buton încorporat în monitor şi de acolo te descurci tu, că totul e foarte intuitiv.

Vasile, care se chinuia să scrie pe blogul său şi chestii de tehnologie ajungând la vreo 25 de lei din marketingul afiliat, se afla în treabă şi-l întreabă pe Igor cum stă acest monitor la capitolul porturi, capitol nelipsit de pe blogul său, “blog tech wanna be” unde dă sub formă de copy/paste astfel de specificaţii.

– Vasile, ştiu că obişnuieşti să dai copy/paste pe blogul tău la informaţiile de pe Koyos.ro, însă am să îţi zic în câteva cuvinte că acest monitor are şi porturi. 2 bucăţi HDMI, o intrare D-sub, adică VGA şi … bonus, rezoluţie full HD, adică 1920 x 1080 pixeli, dar te aşteptai deja la asta. Na`, ia şi dă copy/paste pe blogul tău la treaba asta.

Ghiţă era încântat, dar vroia să vadă negru pe alb toate specificaţiile tehnice ale monitorului, aşa că îi cere acest lucru lui Igor.

– Ghiţă, dacă nu e suficient ce am spus până acum, te invit să vezi următorul slide din PPT-ul meu scurt. Uite şi specificaţiile tehnice ale monitorului Asus Designo MX279H. Le-am preluat cu copy/paste ca Vasile de aici.

  • Panou AH-IPS
  • Diagonală: 27.0″(68.6cm) 16:9
  • Rezoluție: 1920×1080
  • Dimensiune pixel: 0.311mm
  • Luminozitate: 250cd/mp,
  • ASUS Smart Contrast Ratio (ASCR): 80000000:1
  • Unghi vizionare: 178°(H)/178°(V)
  • Timp de răspuns: 5ms (de la gri la gri)
  • Culori afișate: 16.7M
  • Funcții video Tehnologia Trace Free
  • Tehnologia SPLENDID Video Intelligence
  • Moduri SPLENDID Video : 6 Moduri (sRGB Mode/Scenery Mode/Theater Mode/Standard Mode/Night View Mode/Game Mode)
  • Selectarea tonuri culoare pt. piele : 3 Moduri
  • Selectare temperatura culorilor : 4 Moduri
  • QuickFit (modes) : (Letter/A4/Alignment Grid/Photo Modes)
  • Suport HDCP
  • Difuzoare Stereo : 3W x 2 Stereo RMS cu Bang & Olufsen ICEpower
  • Semnal intrare : HDMI x 2, D-Sub, DVI-D (prin cablu HDMI-la-DVI)
  • Intrare audio PC : 3.5mm Mini-Jack
  • Jack Căști : 3.5mm Mini-Jack
  • Semnal Analog : 30~80 KHz(H)/ 56~76 Hz(V)
  • Semnal Digital : 30~80 KHz(H)/ 56~76 Hz(V)
  • Consum (Tipic):<37W
  • Modul Standby:<0.5W
  • Oprit:<0.5W
  • Voltaj: 100-240V/50-60Hz
  • Culori carcasă : Silver+Black
  • Înclinare : +20°~-5°
  • Securitate Kensington
  • Dimensiuni cu stand (WxHxD):622.6×441.3×225.2mm
  • Dimensiune cutie (WxHxD):700x537x114mm
  • Greutate Neta (Esti.):5.2kg
  • Greutate Gross (Esti.):8.0kg
  • Accesorii Cablu VGA ,Cablu Audio, Cablu alimentare, Transformator, Ghid de utilizare rapidă, Cablu HDMI-la-DVI
  • Îndeplineste standardele Energy Star, BSMI, CB, CCC, CE, C-Tick, ErP, FCC, Gost-R, J-MOSS, PSE, RoHS, UL/cUL, VCCI, WEEE, WHQL (Windows 8, Windows 7)

– Şi ca să închei frumos, hai să vă pun şi un filmuleţ, aşa cum vă place vouă să vedeţi. Eu aici închei. Să vă bucuraţi de noile monitoare de mâine. Enjoy the storm results!

Reyultatele unui brainstorming bun

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=vptvPJir50A?rel=0]

Începuse brainstormingul. Sala era plină de idei.

– Ştii filmul ăla în care tatăl e agent special şi o scapă pe fiică-sa de la moarte?

– Da, fain de tot!

– Propun să-l omorâm pe tată la jumătatea filmului şi să predăm acţiunea fiului său care nu apăruse până atunci. Oamenii vor fi frapaţi.

– Dacă nu adăugăm şi un pic de comunism în filmele româneşti n-am făcut nimic.

– Da … şi …

Roxana, tipa de la PR era încântată de cum a decurs totul fără să facă ea nimic. Chiar dacă era o tipă extrem de bună frumoasă, era atrasă de minţile frumoase aşa că se apropie de Igor şi îi spune:

– Ştii, mi-a plăcut despre tine. Bem şi noi o cafea mâine în Dorobanţi ca să-mi povesteşti mai multe despre tehnologia văzută prin ochii tăi albaştri?

– Stai liniştită pisi că am o fetiţă de 5 ani acasă pe care trebuie să o distrez, dar vei primi şi tu oricum un Asus Designo MX279H pe dotare dacă asta vrei. E bun şi pentru Facebook, Twitter sau orice alte reţele de socializare mai foloseşti.

Din bucătăria mea din Galați, vin cu acest articol în bătălia cu numărul 6 din competiția BlogWars 2013. Sper să fie atât pe placul juraţilor cărora le mulţumesc pentru primul loc pe care mi l-au acordat invariabil până acum (nota 6 e cea maximă în acestă etapă :)), cât şi pe placul juriului.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

10 comentarii la „Monitor de storming, brainstorming”

  1. Mi-a placut sa stii, e al doilea articol pe care il citesc, dupa cel al Iuliei… vezi tu nota, te pup, bafta!

    PS. Buna ideea :)
    Super numele de Igor, ma face sa ma gandesc la celebrul personaj de desene :))

    Răspunde
  2. :))))))Nu-mi vine să cred ce asociere de nume ai putut găsi: Mirel, Igor, Vasile și Ghiță! :))
    Baftă, Gabi!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.