Momentul ăla când îți vine să vinzi tot ce ai de la Apple

Ultimul update de iOS m-a enervat la culme. Bateria se ducea peste noapte fără explicații. iPhone-ul se blochează. Da, iPhone-ul se blochează, notați asta. Și vorbim despre iPhone 7, cel mai recent iPhone din momentul ăsta.

Prima dată am zis că am lăsat eu nu știu ce aplicație deschisă. Dar a doua zi la fel. A treia zi la fel. A patra zi eram la București cu niște întâlniri importante, iar iPhone-ul meu, ghiciți ce, se tot descărca fără oprire. Am zis că termin totul și vând tot ce e cu măr mușcat în casă. Deja mă gândeam la anuțul de pe olx.

Adevărul e că atunci când ai încredere într-un brand, ori e bun mereu, ori îți vine să îl schimbi imediat. Am pus mult suflet, bani și pasiune în brandul ăsta, iar acum mă dezamăgește. E ca și cum te-ar înșela soția. Sau poate măi rău :). I-am dat cu hard reset, l-am setat ca iPhone nou și lucrurile stau un pic mai bine acum. În sensul că nu se mai înțeapă și nu se mai scurge bateria. Rămas cu un gust amar.

Aviz amatorilor. Opțiune de hard reset la iPhone există în setările principale. La soție nu există :)

Acum serios vorbind, eu sunt adeptul ecosistemelor. Apple e bun, e frumos, e prea scump etc. Sunt de acord cu toate astea. Totuși, ce ecosistem merită ales în zilele noastre ca alternativă? Adică laptop, tabletă, smartphone?

Eu am acum MacBook, Apple TV, Apple Watch și iPhone 7. Până la acest update nu am avut mari probleme deși viața cu mărul mușcat nu e atât de roz precum se spune. Ca ecosistem e super ok. Însă mă gândesc că mai sunt și alții. Gen Google sau Microsoft. Am analizat un pic în seara asta opțiunile și pot spune că Microsoft ar putea fi o opțiune bună dacă se mișcă naibii mai repede cu telefoanele alea Surface Phone. Eu sunt genul de client care cumpără ecosistemul, nu doar chestia de bază, gen Windows în cazul ăsta.

Pe de altă parte am observat și opțiuni ok cu Android la capitolul telefoane. Dar după cum vă spuneam, eu vreau tot ecosistemul, nu doar o parte bună din el și atât. Un Chromebook ok nu prea găsești de cumpărat în România, cu suport, garanție și toate cele. Sunt pățit.

Momentan rămân la mărul mușcat pentru că nu întrevăd opțiuni serioase de ecosistem cu smartphone-uri pe care să îți faci cu adevărat treaba ca marketer online (adică tot ce există pe Android și iOS să existe și pe Windows Phone – mă refer la aplicații native și susținute).

Dar dacă aveți opțiuni sau exemple concrete, nu ezitați să mă inspirați, fapt pentru care vă mulțumesc și vă invit la un comentariu lăsat la acest articol de pe blog.

Noul iPhone 7

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

21 de comentarii la „Momentul ăla când îți vine să vinzi tot ce ai de la Apple”

  1. Am avut Lumia 625, 630, 550, 640. Niciunul nu mi-a făcut probleme mari. Recent, la 640 după un update, nu mai funcționa touchscreen-ul, se apăsa aiurea, singura soluție era un alt update, mi-a luat cam 30 de minute să reușesc să ajung în Updates și să dau un search, apoi iar update.. a fost amuzant. Recomand telefoanele cu Windows Mobile, dar nu și pentru cei care vor să prindă pokemoni sau alte aplicații gen iUMOR. Cât despre iPhone.. recent am renunțat la Windows Mobile pentru a luat un Samsung cu Android și cu erorile pe care toată lumea le știe.

    Răspunde
  2. Tu vrei perfectiunea si din pacate nu exista. Si eu sunt la fel, am telefon, ceas, tv, laptop si nu e totul perfect tt timpul. E de cele mai multe ori si mie imi e suficient!

    Răspunde
  3. La ce-ti trebuie 7? Eu pe 4 n-am probleme dinastea sau ai uitat ca telefoanele sunt ca vinul, cu cat se invechesc cu atat sunt mai bune :D

    Răspunde
  4. Eu cred că n-o să găsești ecosistem atât de bine organizat ca la Apple. Încearcă să folosești Windows sau Android pentru două săptămâni ca sistem de operare principal și-o să-ți dai seama despre ce vorbesc. :D

    Răspunde
    • Am folosit în trecut și de asta trecusem la Apple :) Pe mine m-a enervat destul de tare faza cu iPhone-ul de înainte de hard reset. În rest, de Mac sunt mulțumit și nu l-aș schimba nici măcar cu modelele noi de Mac.

      Răspunde
      • Ai mai renuntat odata la marul muscat , dar nu dispera … in curand Apple va reinventa roata si o sa o vanda ca iRoata cu muulti dolarei.
        Niciun “ecosistem” nu e perfect pentru ca intotdeauna va exista un ceva mai slab decat ce propune concurenta asa ca cel mai bine e sa iei din fiecare ce-ti foloseste cat mai bine scopurilor tale … indiferent ca e mar, fereastra sau android :)

        Răspunde
  5. Asa, acum hai sa vorbim putin despre fiecare sistem de operare in parte, ca poate intelege cineva ceva..

    OS X / iOS

    Platforma: Unix (Open Source)

    Securitate: Tinand cont de arhitectura sistemului de operare Unix, aplicatiile se pot infecta destul de usor cu coduri malware, oferind atacatorului posibilitatea de a obtine privilegii de administrare asupra sistemului in cauza.
    Deasemenea, browserul Safari este deosebit de vulnerabil impotriva atacurilor de tip botnet (Zeus).

    Hardware: Proprietar, performante sub trendul pietei, vandute la preturi foarte mari.

    Chrome OS / Android

    Platofrma: Linux Kernel (Open Source)

    Securitate: Avand in vedere ca orice sistem de operare rezultat prin implementarea unui Linux Kernel, vor avea caracteristicile comune ale sistemelor de operare de tip Linux, acestea sunt extrem de vulnerabile prin injectia de coduri care permit obtinerea de privilegii administrative asupra sistemului de operare.
    Practic, sistemele de operare bazete pe Linux Kernel, sunt cele mai vulnerabile din toata sfera SO-urilor.
    Pentru cine vrea sa incerce si/sau sa se informeze exista miliarde de studii de caz pe aceasta tema.
    Unelte gasiti aici: http://www.packetstormsecurity.com

    Despre Chrome OS nu are rost zic nimic, un simplu browser. :)

    Pentru cine vrea sa se distreze, voi prezenta un mic setup care va demonstra vulnerabilitatea sistemelor Android.

    Nu aveti nevoie decat de un laptop, o conexiune de internet mobil (nu conteaza operatorul) si un Live CD / USB cu un utilitar intitulat Kali Linux. Nu dau link, cine are creier il gaseste cu tot cu intructiuni de utilizare. Cu un simplu utilitar de tip ipscan se pot identifica toate dispozitivele mobile care sunt online. Pac! Pac! Aici ma opresc cu detaliile pentru ca intram in alta sfera… :)

    Succes!

    Hardware: Se poate folosi tot ce exista pe piata.

    Windows

    Platforma: WindowsNT (baietii astia chiar au facut un sistem de operare)

    Securitate: Sunt extrem de cunoscute problemele sistemelor de operare Microsoft din trecut, virusi, malware, ransomeware, blue screen, restart si cate si mai cate… Si totusi, toti le foloseau. :)
    Era o perioada cand aparuse virusi care infectau antivirusii, mama, mama, ce petrecere iesea acolo… Dar, nu a murit nimeni, am asteptat. Asteptarea mea s-a implinit cam pe la Windows 8.1, cand am avut parte, in sfarsit, de un sistem de operare complet si sigur. Datorita arhitecturii, baietii au implementat un soi de antivirus direct in nucleu. Mai exact, fiecare aplicatie rulata de sistemul de operare, este executata intr-un container virtual (sandbox), separat de restul componentelor. In cazul putin probabil ca o aplicatie sa fie infectata cu un cod malitios, aceasta va ramane izolata de restul, virusul neavand acces la operatiuni de modificare a parametrilor sistemului de operare. Practic, devirusarea realizandu-se prin simpla reinstalare a aplicatiei afectate. Daca esti baiat destept o faci singur, daca nu, sunt o gramada de aplicatii de securitate care te vor scuti de batai de cap.

    Deci, practic, in regim normal de functionare, sistemul este impenetrabil.

    In Windows 10 situatia este similara.

    Cat despre Windows Phone 10, ce pot sa spun este ca este potrivit doar celor care intradevar au nevoie de un computer la purtator. Nu e potrivit pentru selfie-uri, Candy Crush sau alte activitati de genul, este un telefon business cu un sistem de operare business.
    Marele plus adus de Windows Phone 10 este Windows Continuum care practic transforma sistemul de operare mobil, intr-un sistem de operare desktop si poate fi folosit ca si sistem de birou. Permite proiectarea atat prin conexiune de tip HDMI cat si pe orice dispozitiv compatibil Miracast. In timpul proiectarii, display-ul telefonului se poate folosi atat ca tastatura, cat si ca mouse.
    La nivel de aplicatii, un alt mare plus pentru suita Microsoft Office. Cum ziceam, este un sistem business.

    Hardware: Se poate folosi, fara probleme, orice hardware existent pe piata. Totusi, pentru cei care vor o experienta mai deosebita, exista si hardware proprietar Microsoft care se imbina perfect cu sistemul de operare. Preturile sunt decente si calitatea excelenta.

    Acu’ nah, fiecare in functie de ce vrea sa faca… :)

    Răspunde
  6. Ursane, ce e cu bataia asta de campi? Cu ceilalti n-am treaba, fie la ei acolo… dar tu?

    Problema asta e in creierul tau de cativa ani buni. eu zic sa mergi la un medic…

    Cat despre ecosisteme, ce tot bati campii atat? Stii ca sunt 3 variante posibile, 2 le-ai incercat deja, ce a mai ramas? E chiar asa greu?

    Cat despre “specialistii” de mai sus in Windows Phone… Sistemul de operare e praf pentru cei care stau prost cu cabina… Cand vine un limbric din asta, si zice ca a testat el Windows Phone si se misca nasol, imi vine sa-l scuip in fata cu toata flegma adunata timp de 1 an.

    Draci copii, cand testam un telefon sau un sistem de operare, o facem folosind varful de gama. Testele pe Lumia 6xx sau 5xx sunt irelevante… Si oricum, Microsoft nu e pentru copilasi…

    Asa ca tema de casa: intrati pe gsmarena.com si faceti un compare intre iPhone 6 (care vreti voi, plus, neplus etc.) si Microsoft Lumia 950.

    iOS este o excelenta prezentare cu diapozitive frumos colorate, functiile nenumarate pot fi apelate prin apasarea unui singur buton (lux), la capitolul display e praf de creta, tehnologie de acum 4, 5 ani… Cu alte cuvinte iei un cacat, il amabalezi frumos, il dai cu parfum si il vinzi la fraieri cu 10x pretul real. :)

    De ce un Macbook de toata jena costa 12000 de lei si un Dell XPS cu tot cu butelie de NOS, costa doar 8000 de lei?
    Pentru ca exista prosti pe lume, de aia! :)

    Răspunde
  7. Salutare.
    Cineva-mi spunea odată, demult, că instituția căsătoriei a fost inventată de evrei ca să facă sex pe credit. În istoria recentă a apărut un concept numit “comfort”, în baza căruia trebuie să cumperi un lucru nou, chiar dacă nu ai nevoie, doar pentru a te simți… mai confortabil.
    Cei de la măr au îmbinat conceptele anterioare și astfel au inventat cuvântul “ecosistem”. Sună pompos, “a’ la furculițion” și este proprietatea lor. Pe românește -dacă te-am prostit odată, trebuie să-ți exploatăm credulitatea umplându-ți casa și viața cu produsele noastre. A… să nu uit, pentru că trăim într-o societate de consum (nu, noi la măr nu ne dorim asta, dar trebuie să ținem pasul cu piața) -, în care un salam are termen de garanție un an iar un deșteptofon – șase luni, măcar o dată pe an, tu, clientul nostru, trebuie să ne cumperi noile produse. Ce dacă ți le vindem ție, în Europa cu 40% mai scump ca n Sualezia? Tu trebuie să cumperi, că altfel cablul de 45 de dolari de l-ai luat acum șase luni nu se va mai potrivi cu portul la care noi… am renunțat. Adaptorul de display port nu merge în 4k dacă nu e luat din Sualezia, că cele “pentru Europa” nu au fost gândite penntru astfel de năzbâtii (ce v-o trebui vouă 4k în Europa?). Și putem face o listă lungă cât o zi de post.
    Ideea este că odată ajunși sclavi ai “ecosistemului” uităm că, de fapt, ai nevoie de unelte care să te ajute să-ți faci treaba. Nu de colecții de marcă. Ai nevoie de un telefon bun, care trebuie să fie capabil să stea departe de priză de dimineață până seara, care să asigure convorbiri cu o calitate a sunetului bun. Un telefon care să-ți încapă ok în buzunarul de la jeanși. A, bonus să-ți dea notificări la emailuri și să facă poze. Ai (deși discutabil) nevoie de o tabletă… mai vrei să citești o știre, mai bagi un email, etc. Și, ai nevoie de un laptop. Aici în funcție de ce faci, poate fi un chromebook, un i3 cu GNU/Linux sau i7 cu Windows, Mac sau ce-ți este cu adevărat necesar pentru a munci. Un desktop ppate fi la fel de util dacă nu te miști de acasă. Nu, la Mc sau Starbucks nu te duci pentru a așeza macbook pro-ul pe masă, ci pentru a bea cafea, socializa… offline (deci fără laptop). Sincer, dacă 90% din timp folosești doar net și office, nu ai nevoie de nici o navă spațială… cu atât mai mult de un ecosistem.
    Nu sunt fan Windows (Apple nici atât) dar am ocazia să butonez zilnic și Apple, Windows și GNU/Linux, pe desktopuri/laptopuri și Android / iOS pe tablete/ telefoane. Fiecare te ajută doar la caracteristica principală pentru care a fost făcut. Nu există “ecosistem” nu există device bun la toate sau fără gherle.
    În situația ta, probabil un Blackberry clasic (cât în mai găsești Bold sau Curve), un Surface Pro 4 (cu i7 și un ssd de 256) și un NAS ți-ar satisface nevoile de comunicare, portabilitate și productivitate.
    Scuze dacă ți se pare că am aberat prea mult.

    Răspunde
  8. Eu voi trece de la iPhone 6S Plus la Huawei Mate 9 Pro. Din punct de vedere tableta as merge pe samsung tab s (ultima versiune). iOS se misca mai nou ca un android 3.0 si din pacate mai e si mega scump. As testa daca as avea de unde un Surface. Dar dpdv telefon sa nu vad Microsoft – e o gluma proasta sistemul ala de operare.

    Răspunde
  9. De câteva zile mie mi se cam blochează, iar la baterie nu am fost atent. Update nu i-am dat decât odată, la versiunea 10.0.2 (14A456). Deci nu sunt singurul căruia i se blochează de ceva zile…

    Răspunde
  10. Problema cu ecosistemul este ca investesti prea multa incredere in el. Realist vorbind, IoS este peste Android la telefoane. Insa exista telefoane android geniale (Note 7, vazut la un amic, era peste Iphone din multe puncte de vedere).

    La calculatoare nu as renunta la Windows, oricat imi place IoS.

    Repet, problema e la tine: investesti prea multa pasiune in ele. Da, un update de IoS e prost, altul e bun. E un adevar.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.