Mesaj pentru cei care vor să facă bani pe net

Acest articol nu conține nici un link de afiliat și nici o recomandare de site prin care să faceți bani pe net. Așa că îl puteți citi relaxați :). Mulți oameni care descoperă internetul și se folosesc de internet pentru a-și îndeplini diverse scopuri s-au gândit măcar odată la cum să facă bani pe net. Să fim serioși, ne-am gândit la asta măcar odată. Eu prin 2009 – 2010 chiar am încercat diverse sisteme de a face bani pe net și de a mă îmbogăți peste noapte din online. Având în vedere că scriu cu drag și spor la un blog în română pe care îl citiți acum, înseamnă că nu am câștigat bani pe net din acele sisteme, nu :)? Nici acum nu câștig bani din online încât să zic că: gata, am renunțat la job și îmi câștig existența lucrând de acasă după ce program vreau eu.

În cele ce urmează am să vă prezint câteva mituri legate de banii pe net. Nu pe toate, pentru că nu le-am încercat pe toate, dar dacă vreți să-mi adresați o întrebare despre ceva, nu uitați că există câmpul de comentarii. În primul rând, eu am investit bani în produsele informaționale, trainingurile sau schemele pe care unii oamenii de internet marketing le vindeau. Am fost un prost. Nu faceți ca mine și citiți acest articol până la capăt pentru că este o vorbă: nu trăiești suficient de mult și nu ai suficient de mulți bani de investit ca să faci aceleași greșeli ca alții. Așa că mai merită uneori să înveți și din greșelile altora.

Mitul numărul 1

Ca să faci bani pe net trebuie să investești.

Da, trebuie să investești, dar nu la nesfârșit. După ce ai cumpărat cheia ta de succes online de la vreun guru în internet marketing, ca să înveți mai multe trebuie să investești, să investești și să tot investești. E drept că vei fi un om mai câștigat după cursurile alea, dar asta nu îți va aduce neapărat bani. Dacă după ce ai cumpărat un serviciu ți se bagă pe gât alte servicii de la oameni pe care nici nu-i cunoști… fugi tare! Nu vei face bani pe net.

Mitul numărul 2

Ca să faci bani pe net trebuie să ai mult trafic.

Da, traficul ajută foarte mult, dar nu e suficient. Dacă nu ai un trafic targetat nu vei face bani pe net indiferent ce vinzi sau la ce încerci să convingi lumea să se înscrie. Mult trafic aiurea nu te va ajuta să faci nici un leu pe net. Se pot face bani și cu trafic slab spre mediocru (depinde ce înseamnă asta pentru voi), dar ultra mega targetat.

Să vă dau și un exemplu. Dacă eu care scriu despre marketing, tehnologie, dezvoltare personală, internet și fiică-mea pe acest blog și încep brusc să vă terorizez zilnic cu articole în care vă recomand super mega meu sistem de venituri online ce veți face? Veți ieși, vă veți dezabona de la newsletter, veți căuta genul de informații pe care le ofer în altă parte. Tocmai de aceea nu o fac și tocmai de aceea am scos bannerul ăla în care vă redirecționam către site-ul cu care încerc să fac bani online. Pentru că nu merită să o fac aici. Cititorii www.GabrielUrsan.ro sunt cititorii www.GabrielUrsan.ro și nu vor să fie stresați cu chestii pe care nu le vor. Așa că pur și simplu pentru treaba cealaltă mi-am găsit alte surse de trafic. Nu targetez cititorii mei de aici, că nu vreau să supăr pe nimeni.

Mitul numărul 3

Ca să faci bani pe net trebuie să vrei.

Sună ciudat mitul ăsta, dar în cazul meu e adevărat. Nu zic prin asta că nu merită să ai un obiectiv secundar, dar să rămână secundar. Pentru că mirajul banilor online îți poate fura mințile și te poți transforma peste noapte în spammer. Iar atunci credibilitatea ta scade la 0: A… ăsta e ăla care postează pe toate forumurile linkul de la VivaSMS… nu-l mai bag în seamă. Sună cunoscut ce zic?

Concluzii despre bani pe net

Din punctul meu de vedere, dacă vrei să faci bani pe net acest lucru nu trebuie să fie obiectivul tău principal. Pentru că indiferent că îți faci un cont de Facebook, un blog sau orice altă platformă prin care te poți promova, dacă ești orientat doar către asta nu te aștepta să ai succes peste noapte. Oamenii miros disperarea ta, iar oamenii serioși îți vor pune rapid o etichetă nasoală.

Bani pe net se pot face, nu zic nu, că aș fi ipocrit, dar nu în stilul pe care îl vedem deja pe toate drumurile. Singura metodă prin care eu am făcut bani pe net până acum este acest blog în care am scris despre ce mi-a tăiat capul atunci când am vrut. Nu s-a întâmplat peste noapte și nici nu a fost pe pilot automat așa cum toți ne-am fi dorit să fie. Din punctul meu de vedere, primul pas ca să faci bani pe net este să ai un blog și să scrii cu pasiune despre ce îți place, fără să te gândești la bani. Primul gând spre bani te va face să te întrebi de ce nu intră lumea pe blogul tău. După cum spuneam și în interviul de mai jos pe care l-am dat la Open Connect: fă în viață ceea ce îți place, nu ceea ce trebuie. Dacă nu îți place să scrii pe blog într-un mod autentic: lasă-te! E mai bine pentru tine și pentru comunitatea din care faci parte, pentru că poți face mult mai bine comunității realizând lucruri care ție îți plac – indiferent care sunt acelea!

P.S.: Am folosit expresia cheie bani pe net de foarte multe ori. Știu, e deranjant, dar anul ăsta încă mai merge sistemul ăsta SEO. Îmi doresc doar ca cei care vor să facă bani pe net să citească acest articol înainte să se apuce de cheltuit bani și timp aiurea. Pentru că timpul este singura resursă irecuperabilă. Adresați-mi întrebări despre bani pe net în comentariile de la acest articol. Dacă știu, răspund. Dacă nu știu, tot răspund spunându-vă că nu știu :). Acest articol e mult prea generic ca să vă dau soluții concrete de a face bani pe net – însă scopul lui nu e ăsta. Orice link de afiliat lăsat la comentarii nu va fi aprobat – hai să fim oameni care ajută oameni cu informații – vă încurajez să participați la această discuție cu informații pentru cei care citesc și vă puteți semna inclusiv cu site-ul vostru atâta vreme cât folosiți un nume real. Mulțumesc pentru înțelegere!

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

19 comentarii la „Mesaj pentru cei care vor să facă bani pe net”

  1. who knows… poate mai incolo. oricum mie imi place sa scriu la obiect din ce am observat pe propria piele. de exemplu acum fac un test A/B folosind noul tool ‘Experimente’ din contul Adsense. Vreau sa aflu ce tip de culoare folosita la titlul anunturilor merge mai bine in cazul unui site nisat. Anunturile sunt de tipul grafice + text. Am ales ca compar o culoare diferita de cea a linkurilor de pe site cu alta care este asemanatoare cu cea a linkurilor de pe site (care se asorteaza). sunt curios. oricum stiu ca dureaza destul de mult pana se vede rezultatul. stiu ca in cazul uni blog mai generalist din cate am observat cel mai bine merge culoarea care se asorteaza cu restul linkurilor sau culorilor de pe blog insa nu stiu exact in cazul unui site nisat. we’ll see…

    Răspunde
  2. pot sa zic ce am patit eu. in 2009 aveam un job si pot spune ca aveam un salariu chiar ok. in paralel castigam din online putin mai mult. adevaru e ca nici nu prea imi placea jobul meu si ma gandeam de ceva vreme sa renunt la el. apoi odata cu criza firma nu a mai mers ok si mi am pierdut serviciul insa am avut noroc ca deja ajunsesem la un venit constant in online. am primit apoi oferte sa lucrez la alte firme insa le am refuzat pe toate si m am concentrat doar pe online. bineinteles ca multi au zis ca risc prea mult insa deja la mine e dependenta de marketing afiliat etc si imi place norm ceea ce fac. am trecut prin multe ups and downs dar tot nu m am lasat. bineinteles ca treb sa ai rezerve altfel e prea riscant. poti pierde tot intr o clipa daca nu esti atent si cum a scris si gabriel nu trebuie sa fii disperat in a face bani. pune suflet si pasiune si poate iese ceva. normal ca am gresit si mai gresesc si acum, dar numai asa inveti. nimeni nu poate sti o solutie exacta.

    Răspunde
    • Mulțumesc mult Dan pentru completare. În plus, dacă ai timp și chef, te aștept oricând cu un guest post la mine pe blog în care să povestești mai detaliat experiențele tale cu făcutul banilor online. Trebuie doar să-l scrii dacă vrei și să mi-l trimiți pe mail ;).

      Răspunde
  3. da..cam asa e. nu poti renunta la job daca nu ai alte resurse de venit pana ajungi la un anumit nivel. apoi e mai usor. oricum in ziua de azi nimic nu e sigur nici in online nici in offline. depinde cat de mult esti dispus sa risti. in online practic nu e nimic constant, insa poti creste foarte mult fara a avea un venit limitat precum un salariu. referitor la adsense pot spune ca la acelasi numar de afisari un site i engleza poate produce de cel putin 4 ori mai mult decat unul in limba romana pe aceeasi nisa. asta spune multe cred…Referitor la afiliere aici depinde de fiecare cat de priceput e pentru ca poti face bani si cu un site pe .ro si cu unul pe .com la fel de mult. important e sa ti cunosti publicul.

    Răspunde
    • Da, targetarea este extrem de importantă. Plus de asta, ai punctat un aspect foarte interesant pe care am omis să-l scriu în articol: lucrurile pot fi instabile și online și offline. Din punctul meu de vedere nimic nu va mai fi stabil în viitor pe nici un plan, iar succesul este al oamenilor care reușesc să se adapteze înainte să vină un trend peste ei. De aceea, eu recomand fiecărei persoane să aibă mai multe vaci de muls gen: Ai un job stabil offline? Fă-ți și niște surse de venit online. sau Ai o sursă de venit online? Fă-ți și alte surse de venit online, nu rămâne știu doar la una sau două.

      Răspunde
  4. Dacă nu ai șansa să găsești un serviciu bun, iar să mergi să dai cu lopata e prea greu, atunci dacă ți-ai dedica un 12 ore zilnic în care să te ocupi doar de bani online, eu cred că poți face ceva mai mult decât dublul minimului pe economie. Nu și în primele 7, 8, 9 luni, dar apoi se poate. Asta înseamnă să ai pe cineva care să te întrețină în tot acest timp până te pui pe picioare.

    Bani poți face din adsense, profitshare, advertoriale, campanii, scriind conținut etc, asta pentru un blogger – freelancer. Altfel, poți ieși din sfera asta și poți face programare, webdesign și multe altele.

    Bine, eu am zis, dar asta nu înseamnă că eu realizez ceva venituri din online. Eu o ”ard” doar part-time pe aici :D.. Eu nu lucrez agresiv cu absolut nici una din modalitățile de a face bani scrise de maine mai sus. Am refuzat multe advertoriale, adsense am să-l scot curând de pe blog pentru că nu vreau să stau să-mi optimizez anunțurile. Nu merită asta pentru conținut în română. N-am mai mult de 6 articole cu profitshare, și asta doar atunci când mi-am luat câte ceva.. cu alea 6 articole am scos câteva sute de lei. Campanii n-am desfășurat că nu prea am cum pe blogul meu, iar scriind conținut contra cost pentru alte site-uri / bloguri, nici atât. Eu abia îmi fac timp pentru mine. Cu toate astea, vreau să zic că există posibilitatea de a face ceva $$.

    Răspunde
    • Alexandru, ai perfectă dreptate cu primele câteva luni și timpul dedicat. Mulți ar putea alege chiar să nu renunțe la jobul full time cât își ridică sistemele de făcut bani online, iar asta ar însemna doar o mai lungă perioadă de timp până să ajungă la profitabilitate.

      Legat de AdSense eu zic să te mai gândești. Dacă îți mai amintești, tu mi-ai deschis ochii cu AdSense și mi-ai zis să mai încerc. Îți mulțumesc. Pentru că în acest moment câștig în medie vreo 120 de euro pe lună numai din AdSense și numai din blogul ăsta. Nu e o avere, dar cumulat cu alte venituri se adună. Optimizezi anunțurile o singură dată și apoi gata, uiți.

      La fel și cu Profitshare. Ai scos câteva milioane din 6 articole foarte bine scrise și optimizate. Gândește-te doar dacă ar fi fost mai multe :).

      Știu, timpul e cea mai de preț resursă, pentru că e singura irecuperabilă, dar cu puțin time management le poți face pe toate fără să simți presiune. Singura problemă este că nu iese din prima :)

      Răspunde
      • Adsense nu prea prinde la mine, iar veniturile sunt slăbuțe de tot, în sensul că nu se merită ținute având ritmul ăsta. Optimizarea în pagină nu e bună. Am un CTR de 1.4 % :)).

        De profitshare nu pot abuza pentru că e aiurea să vorbesc despre ceva ce nu am. M-am gândit să merg la un magazin din Brugge de unde cumpăr mereu tot felul de dispozitive, să butonez câteva minute ceea ce mă interesează, iar apoi să vin acasă să scriu un review în care arunc un link către eMag, dar și asa e aiurea. Nu ai cum să îți dai seama de toate abilitățile device-ului în doar câteva minute.

        PS: îmi place proiectul tău pe .com. Sunt puțin gelos :)). Nu mai știu exact pe unde am citit eu, dar am înțeles că pe .com se câștigă cel mai bine având un blog sau site bine nișat. Pe când la noi blogurile generale domină blogosfera. Ce știi despre acest subiect? Nu-i nici o problemă a avea un blog general pe .com?

        Ți-am zis pe mail, vreau să fac și eu ceva pe engleză, dar nu știu cum să încep. M-am gândit să încetez cu continut-irelevant și să continui ideea de acolo, dar cu conținut în engleză. Trebuie totuși să-mi găsesc un domeniu ok și să mă interesez de un hosting bun, dar accesibil ca pentru primul an.

        Răspunde
        • În momentul de față blogurile generale domină blogosfera pentru că le citim toți, deoarece fiecare din noi poate găsi ceva de interes acolo. Pe când la un blog de nișă intri și citești strict despre o nișă. Dacă un blog e cel mai bun pe goblenuri, e clar că nu voi intra acolo și am șanse mult mai mari să aflu câte ceva despre goblenuri de pe un blog generalist pe care mai intru din când în când. În plus, în teoria mea nu există bloguri 100% generaliste pentru că proprietarii acelor bloguri scriu despre mai multe subiecte decât despre unul singur – adică, sunt bloguri care scriu despre mai multe nișe, nu bloguri ultra nișate – deci, nu sunt chiar generaliste :). Dar, un blog de nișă aduce conversii mult mai bune decât un blog relativ generalist, indiferent de nișa despre care vorbim.

          Pe .com eu încerc altceva față de AdSense. Este vorba despre un sistem de venituri recurente care mă atrage mult mai mult. El ca sistem e foarte bun pe lângă tot felul de prostii de pe net însă mai am de muncă și de aceea nici nu prea menționez despre el. Dacă vrei să testezi și altceva în afară de WordPress… give it a try, dar să urmărești trainingurile de money making, nu să te înfingi direct în platformă :) – că aia e oricum mai ușor de folosit decât orice alt sistem.

          Cât despre un hosting bun în afară pe care îl recomand, bănuiesc că ai citit deja asta: https://www.gabrielursan.ro/cauti-un-hosting-bun-in-afara-citeste-asta/

  5. Ce pot sa spun sigur, e ca si eu mai fac din cand in cand bani de-o pizza si-o bere, din blogging. Nu cat sa traiesc din asta, dar indeajuns incat sa-mi achit serviciile de pe net, indeajuns incat sa mai scot si iubita din cand in cand la un cico.. Stii despre ce vorbesc, nu? :) Cat despre solutii geniale de scos bani peste noapte din net, nici eu nu cred ca exista asa ceva, dar de scos bani in timp.. sunt, eu spre exemplu mai scriu cate un advertoriale, mai am grija de niste servere, mai fac un site, mai una alta.. ca de, orice sursa de venit in plus, e bine venita.

    Răspunde
    • Oricum veniturile pe internet nu sunt intotdeauna constante. De trait de pe urma interenetului inca nu funcitoneaza, cel putin la mine…. care n-am fost chiar activ… Oricum, nu-ti ofera o mare siguranta veniturile de aici. Azi esti sus, maine poti fi jos.
      Eu sunt intr-o cumpana, am reusit luna asta asa depasim veniturile din sursele offline… dar cum ziceam mai sus, e greu sa ai o constanta in asa ceva.
      Poate pe viitor, cand lumea se va indrepta mai mult spre online… sa fie altfel treaba.

      Am mai butonat cateva bloguri noi care incearca marea cu sarea… si incearca sa scrie pentru bani… e greu sa faci asta din prima… poate dupa vreun an sa vina o mica recompensa…

      PS. Inca n-ai rezolvat cu diacriticele… se vad urat pe chrome/ internet explorer

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.