Magazin online cu Shopify


Magazinele online sunt o variantă bună de a-ți extinde afacerea pe internet. Sunt multe variante de a realiza un magazin online, iar astăzi vom vorbi un pic despre soluția Shopify.

Despre cei de la Shopify se zic multe chestii printre care și că au inventat prima platforma SaaS de comerț online :). Mi-a atras atenția această pagină de la ei în care își prezintă avantajele față de PrestaShop. Asta m-a făcut să mă joc un pic cu platforma și să spun că până acum îmi place.

Exemplu Dashboard Shopify

Exemplu Dashboard Shopify

Shopify este o soluție ușor de utilizat până și de cei mai puțini experimentați oameni în acest domeniu al comerțului online. Trebuie totuși să precizez că merită să știi un pic de engleză ca să fie totul bine. Nu de alta, dar au niște newslettere extraordinare despre ecommerce. Vă recomand să vă faceți un cont de test aici doar pentru resursele respective.

Eu am început un proiect de magazin online și chiar site de prezentare pentru cineva și îmi place ce iese. Mai am de lucrat pe puțin o lună pentru că e vorba de niște servicii mai speciale care nu se vând de obicei online și trebuie să găsesc o soluție optimă de prezentare.

Magazin Online Shopify Romania

La Shopify îmi place că nu ai bătai de cap cu hosting, cu upgrade-uri sau cu certificate SSL. Totul e la pachet acolo. În plus, nu este o soluție scumpă. După cele două săptămâni de test, cel mai ieftin plan e 29 de dolari. Cu alte cuvinte, nu trebuie să investești mii de euro într-un magazin online ca să vezi dacă merge sau nu. O poți lua ușor de la zero cu Shopify și vezi tu după aia.

De asemenea, au și destui procesatori de plăți pentru România. Eu recomand să aplici la toți și apoi din cei care te acceptă să-l implementezi pe cel care ți se pare mai avantajos. Dacă ai produse sau servicii cu adaos comercial mic îți mai recomand să studiezi bine comisioanele ca să îți construiești prețul corect. Nu de alta, dar trebuie să fii profitabil.

O altă parte frumoasă e că ai destule template-uri gratuite din care poți alege. Și arată al naibii de bine. Singur dezavantaj care o să te pună mai mult la muncă este că trebuie să traduci manual în română aproape tot. Asta îți oferă control, dar îți mănâncă ceva timp. Recomand să te apuci de traduceri abia după ce ai pus totul la punct și după ce ai instalat toate aplicațiile de care magzinul tău online are nevoie. Ca să traduci tot odată.

Shopify Magazin Online Romania

Cea mai revoluționară chestie mi se pare aplicația Kit de la Shopify. Nu am folosit-o, recunosc. Însă abia aștept să o folosesc. Pentru 10 dolari pe lună Kit este angajatul tău pe marketing. După ce faci campanii pe Facebook, aplicația Kit analizează toate datele și îți propune soluții personalizate de publicitate. Pe care le poți implementa cu un simplu click.

Shopify Magazin Online Aplicatie Kit

O altă chestie faină este partea de dropshipping. Adică poți să-ți faci un magazin online fără să ai stoc de produse. Poți să ai doar o idee, 29 de dolari lunar pentru abonarea la Shopify și ceva bani de investit în comenzi pe AliExpress. Uite aici un ghid complet despre cum să faci asta.

Shopify Magazin Online Oberlo

Chiar dacă este o soluție de magazin online dedicată mai degrabă vorbitorilor de limbă engleză la prima vedere, Shopify poate fi un aliat bun pentru cei care au diverse idei și nu vor să investească foarte mult de la bun început. În plus, poate fi o experiență frumoasă în cele 14 zile de trial ca să știi măcar ce vrei de la platforma de magazin online pe care dorești să o implementezi. Practic, vei vedea cât de simplu e să ai un magazin online.

Important e doar să te ții de treabă și rezultatele nu vor întârzia. Însă cel mai important e să le urmărești newsletter-ele și să bagi la cap tot ce zic ei acolo. Nu recomandă neapărat să folosești platforma lor (deși subtil asta vor), dar au niște sfaturi grozave.

Fă-ți acum un cont de test pe Shopify aici și vezi despre ce e vorba. Am pus și o prezentare video Shopify în limba română mai jos ca să vă faceți o părere generală.

 

P.S.: Am primit cereri în privat despre dezvoltarea magazinelor online în Shopify pentru România. Personal nu mă ocup de asta și nu sunt expert în magazine online. Asta ca să știți de la bun început :). Însă cunosc pe cineva care se pricepe, așa că după ce v-ați făcut contul trial nu ezitați să mă contactați cu un brief complet și vă pun în legătură cu cineva care vă poate ajuta.

P.P.S.: Un ghid după implementare aveți aici. Și un ghid pentru Shopify POS aveți aici.

About The Author

Gabriel Ursan

Blogger la GabrielUrsan.ro, om de marketing online și dezvoltare într-un grup de companii. Pasionat de online și tehnologie. Soț și tată (de fetiță). Vesel, ambițios, optimist. Apropo, ăsta e linkul meu de afiliere dacă vrei să cumperi ceva. Detalii despre publicitate pe blog găsești aici.

7 Comments

 • Cătălin

  Reply Reply 22/02/2017

  Ok, dar totuși costurile Shopify sunt mai ridicate decât costurile unui magazin clasic, administrat de către cineva care are totuși habar cu ce se mănâncă treburile tehnice. Plus, Shopify, în opinia mea, se adresează în special străinilor, nu românilor.

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 22/02/2017

   Te contrazic. Costurile sunt mai mici. Ok, pentru cei mai specializați tehnic exista WooCommerce, PrestaShop etc. Dar și alea au costuri cu module și extensii care in cazul WooCommerce se reînnoiesc anual (unele). In plus, la un trafic mai mare și o încărcare mai mare ai nevoie de un Hosting de minim 10-20 de euro lunar (poate chiar de un VPS). La Shopify cel mai ieftin plan e 29 de dolari. Plus 14 zile gratis. Iar in alea 14 zile crede-ma ca se țin de capul tău ca sa vinzi ceva. La un cost de 29 de dolari pe luna poți sa vezi in primele 3-6 luni dacă ideea ta de afacere merge. Ca sa nu investești înainte o groaza de timp pe construcție și optimizări, iar mai apoi sa afli ca ce vrei tu sa vinzi nu se vinde :)

 • camelia

  Reply Reply 20/10/2017

  inca nu am reusit sa inteleg cum pot integra un domeniu de ro la shopify sau daca e posibil acest lucru. multumesc.

 • cristi

  Reply Reply 02/11/2017

  ai uitat sa mentionezi ca tre sa platesti 2% pe toate produsele vandute la shopify.

Leave A Response

* Denotes Required Field