Lucruri simple

👋 Hey, am scris o 📖 carte de dezvoltare personală ”altfel”. Aruncă un ochi aici 👉 dcnu.ro


În seara asta am ajuns de la niște prieteni acasă. Era noapte. Pe lângă noi a trecut un om care strângea gunoaie. Era aproape ora 12 noaptea. Ne-a spus ”Bună seara” și a mers mai departe. Fiică-mea alerga spre casă, iar soția după ea. Nu știu de ce, dar eu am rămas. Am călcat spre casă ușor. Apoi nu știu ce s-a întâmplat cu mine dar m-am oprit. Surprins de un simplu ”Bună seara”. M-am întors. Am mers la gunoi și omul căuta de zor acolo. Am scos 10 lei și i-am dat. Omul a fost foarte plăcut surpins. Nu știa cum să-mi mulțumească. Dar nu e vorba de asta. E vorba de cum m-am simțit eu. Foarte bine. Mi-am dat seama că îmi place să fac bine. Așa cum pot. Așa cum știu. Pentru mine 10 lei acum nu înseamnă mare lucru. Pe vremea când o ardeam prin cartier însemna foarte mare lucru. 10 lei erau banii mei pentru 3 zile. Morala: te simți bine atunci când faci bine, mai ales dacă poți. Pentru că nu știi niciodată cum ajungi.


⚠️ Cauți altceva? Ai 90% din tot ceea ce probabil cauți aici 👉 dcnu.ro/poatenuintri

Vrei un email Duminica?

Trimit un email pe saptamana, Duminica la 11:00. Contine articolele din saptamana anterioara. Doar daca scriu ceva. Altfel nu te deranjez.

Multumesc!

Eroare

7 comentarii la „Lucruri simple”

 1. Am cunoscut direct sau indirect oameni care odata au avut familii, joburi, unii chiar au fost cunoscuti la vremea lor si au ajuns foarte rau din punct de vedere material.
  Nu stii cum te duce viata, esti esti mare, maine ai chiar mai putin decat ultimul cersetor.
  Ai facut un gest frumos. Eu nu recomand incurajarea cersetorilor (banii din cersit umplu buzunarele unor banditi care au adevarate retele), dar acel domn nu era un cersetor, banuiesc, nu ti-a cerut nimic.
  Am cunoscut acum cativa ani un batran foarte educat, care si-a pierdut casa si a ajuns pe drumuri, traind din gunoaie.
  Uneori viata te loveste si nu ai totdeauna taria sa te ridici.

  Răspunde

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Multumesc pentru share!
Mă poți urmări și pe alte rețele sociale dacă dorești să ținem legătura.
Send this to a friend