Legat de faptul că nu se mai pot ridica mașini parcate neregulamentar

La noi în Galați nu am avut această problemă. Nu se ridicau mașini. Dacă parcai neregulamentar puteai primi cel mult o amendă din partea Poliției Comunitare, dar nu ți se punea caracatiță, parcă. Iar dacă parcai într-o parcare cu plată fără să plătești, ți se punea caracatiță și plăteai pentru deblocare.

Și totuși, Galațiul nu e un oraș reprezentativ nici ca trafic de mașini, nici ca parcări neregulamentare – cu excepția anumitor ore din zi când în anumite porțiuni de pe strada Brăilei sunt destul de multe mașini parcate neregulamentar pe banda 1. Mașini care nu blochează, dar încurcă.

Însă în orașele cu trafic mai intens treaba e un pic mai complicată. Și chiar dacă treaba cu ridicarea mașinilor era un pic în afara legii, începuse să funcționeze măcar ca sperietoare pentru bizonii care nu aveau nici un fel de reținere să parcheze unde doreau fără să țină cont cât de mult încurcă circulația rutieră. Gândiți-vă totuși că erau oameni care chiar și așa își asumau riscul de a parca unde îi tăia capul.

Iar la acest capitol tind să-i dau dreptate lui Vali.

E bine că s-a reglementat cumva o treabă abuzivă, respectiv cea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar. Dar nu ne putem bucura prea mult de treaba asta. Pentru că numărul de mașini de pe străzi este într-o continuă creștere, iar locurile de parcare nu sunt suficiente. Nu mai vorbim despre ritmul de construire a locurilor de parcare. Lent sau inexistent.

În condițiile astea sunt curios la ce măsuri se va ajunge pentru a nu reveni la situația în care fiecare va ști că nu i se poate ridica mașina dacă pune și el pe avarii 5 minute (care se fac de multe ori o oră) pentru că are treabă fix în locul ăla. Și încă o întrebare. Dacă unul blochează circulația parcând pe o linie de tramvai și nu e de găsit, ce se poate face? Ok, sună lumea la 112, dar mai departe ce se întâmplă?

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Un comentariu la „Legat de faptul că nu se mai pot ridica mașini parcate neregulamentar”

  1. In orasele mari inca se ridica masinile daca le parchezi aiurea in fata unor institutii, iar daca parchezi pe trotuar iti iei doar amenda care ajunge lejer la 600 lei. Faza cu ridicatul masinilor ar fi fost buna daca era facuta direct de politie, pentru ca trebuia sa bagi mana in buzunar si astfel erau niste incasari imediate. Asa stiu o gramada care nu si-au platit niciodata amenzile, pentru ca nu aveau nimic pe numele lor si nici angajati cu carte de munca, iar dupa cativa ani se prescriau.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.