De curând m-am apucat de câștigat bani pe net și din afara țării. Comisioanele sunt mai bune, iar oportunitățile sunt mai multe. De aceea am început un nou proiect în care mi-am propus să învăț mai bine limba engleză. Adică un blog în limba engleză pe care nu am să îl fac public acum pentru că mai am de lucrat și recunosc că mi-e un pic rușine de cât de prost aș putea să mă exprim în engleză, mai ales în scris. Vă anunț eu :). Dar nu e vorba despre asta. Ideea e că s-au adunat niște comisioane din mai multe părți care nu pot fi plătite decât în euro sau dolari. Așa că m-am interesat azi la ING ce înseamnă un cont în valută. Citisem pe site că e 6 euro deschiderea fiecărui cont în valută și 0,50 euro pe lună administrarea acestuia. Însă am avut o surpriză plăcută astăzi când m-au sunat de la ING și mi-au spus că pentru simplul fapt că sunt client vechi la ei orice cont deschis în valută până în ianuarie 2014 are costuri 0. 0 deschidere, 0 administrare lunară și 0 la retragere (adică, dacă primesc un cec în dolari îi voi încasa pe toți, fără să plătesc comision). Plus de asta, dacă vreau să plătesc rata la apartament (care e în euro la B.R.D.) direct din Home Bank ING, comisionul e doar de 0,15% per tranzacție, ceea ce mi se pare decent având în vedere că voi economisi mult mai mult timp pe care îl petreceam la ghișeele B.R.D. Ce înseamnă client vechi ING nu știu, că ăsta nu e un advertorial, dar dacă aveți de gând să vă deschideți un cont în valută ca să primiți bani din afară, merită să le dați un telefon sau să îi contactați online, mai ales dacă sunteți client ING. Din februarie înțeleg că intră comisioane la orice client.
Eu am la ing un cont pentru eventualele retrageri de pe paypal. Nu il folosesc prea des dar m-au anuntat zilele astea ca am balanta negativa, sa o achit :P
Pai trebuie să îți reglezi conturile cu ei :)
Și eu am (nu știu dacă mai e) ING Student. Mi-am deschis pe el cont în valută, dar mi-au zis că 6 euro e deschiderea, dar pe care nu mi-au tras-o încă pentru că n-am mai transferat nimic în acel cont. Dacă locuiesc în afară, nu avea nici un rost să stau cu ING-ul din țară. Mi-am făcut un KBC și asta basta. Ceea ce am observat eu pe ING, e că îmi trag mereu acel comision de administrare de 3 lei parcă. Aveam câțiva zici de lei pe card de la un advertorial, dar s-au dus naibii :)).
Și eu vreau să încep un proiect cu un blog în limba engleză, dar momentan sunt foarte ocupat. Merg la școală mereu pentru cursurile de olandeză, bag și muncă la greu, și mai repar și câte un laptop la câte cineva atunci când mai prind ocazia.
Începusem ceva pe conținut-irelevant.ro, dar am abandonat ideea în proporție de 80%. Vreau să-mi iau un domeniu pe .com și aberațiile pe care le scriam acolo, să le scriu în engleză :). Mă mai gândesc dacă am să fac același lucru și cu mystreet7, dar probabil că nu. IT-ul e foarte aglomerat pe .com, iar tutoriale traduse în engleză nu mai au așa mare valoare.
Hai că îți trimit un mail cu blogul meu în engleză ca să râzi un pic de engleza mea de baltă :)
e bine ca la depozite stam bine, cred ca au printre cele mai mici dobanzi. sa tot tii banii la ei :)