În căutarea laptopului incredibil

– Super tare! Deci, super tare!

– Ce s-a întâmplat?

– Uite ce mail am primit!

– Oare ce vor?

– Ce mai conteaza ce vor? Oricum le vom da tot ce e mai bun.

HoldingCompania Global Advicer tocmai primise o invitație la o discuție cu boardul unui important holding românesc. Emoționați de invitație, conducerea de la Global Advicer a hotărât să trimită unul dintre cei mai buni oameni la respectiva discuție.

După mai multe sfătuiri la nivel înalt, au decis să-i propună lui Gabriel misiunea de a discuta cu un client atât de mare și important. Poate erau în firmă oameni mai experimentați decât el, însă Gabriel era cunoscut pentru flexibilitatea sa și entuziasmul de care dădea dovadă atunci când se implica într-un proiect.

Nu a fost nevoie de prea multe vorbe. Gabriel a acceptat cu bucurie să meargă și să discute cu mai marii holdingului. Și-a luat un teanc de cărți de vizită la el și a pornit spre casă, pentru că a doua zi, la prima oră, trebuia sa fie la marea discuție.

Sună ceasul. Ora 06:00. Gabriel se ridică agale din pat și merge să facă un duș. Apoi, manâncă ceva rapid și se înarmează cu atitudinea, pasiunea și entuziasmul de zi cu zi. Se urcă în mașină, pornește motorul și deschide radioul pe postul său preferat de melodii săltărețe cântate de obicei cu chitări, tobe și voci puternice :).

O să fie o zi bestială, bestială,
Pentru n-are cum să fie nasoală, nasoală, ieiei

Asta fredona bucuros Gabriel când deodată se aude un scârțâit de roți provenit dintr-o frânare bruscă. Din păcate, scârțâitul a urmat de un impact din spate. Cineva intrase în spatele mașinii lui. Primul instinct a fost să înjure puternic, dat s-a oprit brusc când a privit ceasul. Mai avea 45 de minute la dispoziție ca să ajungă la întâlnirea respectivă. Apoi, și-a adus aminte de filmul Anger Management și a început să fredoneze în minte melodia “I am pretty“. L-a bufnit râsul și a coborât vesel din mașină.

– Domnule, știți, îmi pare rău, mi-am pierdut atenția. încercă vinovatul să se scuze față de Gabriel.

– Stați liniștit, bine că nu a fost mai rău. Eu am o întâlnire foarte importantă în 45 de minute și nu pot sta. Voi suna un coleg și va veni el să vadă cum facem cu asigurarea. îi spuse Gabriel vinovatului, chiar dacă avea toate motivele din lume să nu mai ajungă la întâlnire.

TaxiSună la taxi și pleacă. Odată ajuns la sediul central al holdingului, Gabriel îi observă acolo pe Șerban și Iulia, doi oameni care lucrau la o companie concurentă. Chiar dacă în piață, firmele pentru care lucrau fiecare se aflau într-o competiție directa, s-au bucurat să se vadă unii cu ceilalți și au discutat destul de multe în cele 5 minute care îi despărțea de discuția cu membrii comitetului de conducere a holdingului.

Se pare că au fost invitați toți trei în sala de ședințe. Urma să fie o discuție transparentă, chiar dacă potențialii ofertanți erau de la firme concurente.

– Bună ziua și bine ați venit! spune pe un ton pozitiv un domn trecut de a doua tinerețe care arăta și era îmbrăcat foarte bine pentru vârsta lui.

– Bună ziua, vă mulțumim pentru inivitație!

– Îmi place când companiile îmi trimit oameni tineri. Dragi tineri, vreți să auziți o poveste?

– Bineînțeles.

– Știți povestea cu bufnița?

– Nu, nu cred că o știm.

Pe Iulia o bufnise râsul.

– Și chiar vreți să auziți povestea cu bufnița?

– Da, vrem să auzim povestea cu bufnița.

– Bufni-v-aș laptopurile!

Cei trei se uitau uimiți unii la ceilalți, abținându-se-ră de la hohote de râs. Bineînțeles că știau povestea cu bufnița, dar nu de la bunicul lor :).

– Sunteți tineri, normal că știți povestea cu bufnița. Vă dau și link pe Youtube dacă vreți. Ceea ce vreau să transmit prin expresia “bufni-v-aș laptopurile” este că am nevoie de un super laptop. Un laptop care să facă toate celelate laptopuri din jur să bufnească de ciudă. Un laptop care atunci când îl scot și îl pun pe birou la marile întâlniri de afaceri să transmită un mesaj discret celorlalți care să sune cam așa: bufni-v-aș laptopurile. Ați înțeles acum?

– Da, în mare parte da. Aș mai avea o întrebare? Cam cum să fie laptopul, mai precis?

– Păi, un laptop care face alte laptopuri din jur să bufnească de ciudă este subțire, deosebit de frumos, foarte ușor, solid, neapărat din aliaj metalic și neapărat conceput cu bun gust. În același timp, trebuie să fie dotat cu cele mai noi și performante configurații existente pe piață. Dragilor, vreau un laptop incredibil. Incredibil de bun, incredibil de fiabil, incredibil de ușor, incredibil de subțire, incredibil de rapid, incredibil de frumos și incredibil de corect în ceea ce privește raportul dintre calitate și preț.

– Este incredibil cât de multe doriți de la un laptop, dar vom face tot posibilul să vă găsim o soluție.

– Dragi tineri, în acest moment vă veți ridica de la acest birou și veți pleca în căutarea laptopului incredibil. Aveți 4 zile la dispoziție. Până vineri seara la ora 21:00 aștept argumentele soluției găsite de voi.

Iulia, Șerban și Gabriel părăsesc biroul, nu înainte de a lăsa câte o carte de vizită tuturor celor prezenți la întâlnire. Ajunși în fața laptopurilor, au început să se apuce de căutări. Nu durează mult și primesc un email de la domnul cu care tocmai stătuseră de vorbă la sediul central al holdingului.

Am uitat să vă spun să nu vă obosiţi cu poveşti de data asta. Gândiţi-vă că un om care e dispus să-şi cumpere un laptop incredibil, nu va fi influenţat prea mult de vreo poveste. Mă aştept să coste un pic, aşa că vreau o prezentare directă. Nu am de gând să iau laptopul ăsta doar pentru mine, ci şi pentru cei mai buni angajaţi din grupul de companii. Şi nu uitaţi: designul laptopului pe care mi-l veţi recomanda este foarte important. Plus de asta, vreau ceva deosebit pentru doamnele mele.

Gabriel a început să caute intens informaţii pe internet. Toate criteriile care defineau un laptop incredibil duceau la Asus ZenBook Touch UX31. După ce s-a convins că ăsta e laptopul incredibil care se potrivea cerinţelor, a început să-i scrie un email potenţialului client.

Bună ziua,

aşa cum aţi specificat, am să trec direct la subiect.

Laptopul incredibil pe care îl doriţi este Asus ZenBook Touch UX31. Este un ultrabook incredibil de subţire, având 9 mm grosime în cel mai gros punct şi 3 mm în cel mai subţire punct. Gândiţi-vă numai că există smartphone-uri mult mai groase de 9 mm, ca să vă daţi seama cât e de subţire în cel mai gros punct. Apoi, de cel mai subţire punct nici nu merită să mai vorbim. Pot spune doar că 3 mm e suficient de subţire încât să nu vă tăiaţi în el :). La toate astea se adaugă o greutate totală de numai 1.3 Kg, ceea ce îl face un laptop ultra portabil. Îl puteţi lua oriunde cu dumneavoastră fără să-l simţiţi foarte mult. Încape cu uşurinţă şi în geanta Louis Vuiton a unei femei, dar şi în geanta de umăr a unui bărbat mai activ sau în diplomatul unui om de afaceri aflat mereu pe drumuri. În rest, ca design, vă puteţi da seama şi dumneavoastră din pozele de mai jos că avem de-a face cu o adevărată bijuterie. Conceptul de design Zen este un concept unic, inventat de Asus. Priviţi.

Probabil prima întrebare care vi se naşte în minte este legată de performanţă. Daţi-mi voie să vă spun că Asus ZenBook Touch UX31 este echipat cu cele mai performante componente existente în lume pentru un laptop din această clasă. Varianta pe care v-o propun este echipată cu un procesor cu 4 nuclee, respectiv un Intel Core i7-3517U care este acompaniat de alte două componente incredibil de performante. Mă refer la cei 4GB de RAM DDR3 cu frecvenţă de lucru la 1600 MHz şi la hard disk-ul SSD de 128GB sau 256GB. Viteza, rezistenţa şi stabilitatea unui hard disk SSD este incomparabilă cu vechile tipuri de hard disk-uri. Pentru că un HDD SSD nu conţine componente mobile, este mult mai rezistent la şocuri, deci automat mai fiabil. Plus de asta, trebuie să vă spun că în ultima perioadă, cea mai puturoasă componentă a unui computer era hard disk-ul. Trăgea practic în jos orice super configuraţie, însă de când au apărut hard disk-urile SSD, lucrul acesta s-a schimbat, reuşind să desăvârşească performanţele unei configuraţii de top, ca cea a lui Asus ZenBook Touch.

Ok, toată lumea ştie că o configuraţie puternică consumă destul de rapid bateria unui laptop. Nu şi în acest caz, pentru că Asus ZenBook Touch este gândit şi conceput astfel încât să puteţi obţine o autonomie de până la 7 ore. Gândiţi-vă puţin numai la faptul că dacă folosiţi intens un smartphone de top reuşiţi să-l descărcaţi complet în mai puţin de 6 ore uneori. Deci, Asus ZenBook Touch este un campion veritabil şi la capitolul autonomie de funcţionare, iar asta mai pune încă o cărămidă la construcţia laptopului incredibil.

Asus ZenBook TouchEra să uit un aspect care vă interesează foarte mult. Ecranul. Ei bine, ecranul are dimensiunea de 11.6 inchi. La prima vedere unii ar spune că e puţin şi că n-ar putea folosi laptopuri cu ecrane aşa mici, apoi ar începe să motiveze că poartă deja ochelari şi că ar trebui să se chiorască şi mai mult în ecranul unui astfel de laptop. Ei bine, nu e chiar aşa. Deşi compact, ecranul lui Asus ZenBook Touch UX31 are o rezoluţie care vă va face să uitaţi că aveţi în faţă un laptop atât de mic. Este vorba despre rezoluţia 1600 x 900, adică 16:9 HD+.

Şi asta nu e tot. Ecranul este un fel de cireaşă de pe tort, deoarece este un ecran tactil. Da, este un touchscreen şi nu este orice fel de touchscreen, ci un touchscreen multi touch, la fel de performant ca ecranul tactil al unor tablete de top. Aşa că acest laptop nu face parte din categoria laptopurilor cu ecran tactil de care se plâng unii pe forumuri că nu reacţionează bine la comenzi. Ecranul tactil al laptopului Asus ZenBook Touch este extrem de precis la atingerile dumneavostră. În plus, laptopul vine la pachet cu cel mai nou sistem de operare de la Microsoft, adică Windows 8.

Probabil nu e o noutate că sistemul de operare Windows 8 a fost conceput special pentru ecranele tactile, realizând astfel combinaţia perfectă între acest laptop şi sistemul de operare. Veţi avea pe masă un laptop special conceput pentru Windows 8, cu licenţă de Windows 8 şi full suport din partea Microsoft şi Asus. Apăsaţi butonul de pornire şi pur şi simplu funcţionează din prima. Fără bătăi de cap. Şi dacă aţi închis capacul acestuia, când îl deschideţi, laptopul va fi gata de folosire în 2 secunde, datorită tehnologiei Instant on.

Vă mai spun câteva vorbe şi închei. Prezentarea trebuie să fie completă, nu :)? Cu siguranţă merită să mai menţionez despre porturile USB 3.0 care oferă cea mai mare viteză de transfer datorită acestui standard, despre portul mini VGA care vă permite conectarea facilă la un videoproiector ca să puteţi susţine o prezentare sau un training, de portul micro HDMI cu suport full HD care vă permite să redaţi conţinut de cea mai bună calitate pe ecrane mai mari, precum ecranul unui TV, de un port combo audio jack, de un cititor de carduri încorporat şi de sunet de cea mai bună calitate. Da, sunet de cea mai bună calitate Bang & Olufsen ICEpower® SonicMaster, adică tehnologia pe care o regăsiţi şi pe alte laptopuri Asus performante mai mari.

De aici nu mai trebuie să citiţi dumneavoastră mailul. Va trebui să îl arătaţi doamnelor, pentru că am mers personal la managerul celei mai puternice reţele de centre de înfrumuseţare din lume şi am văzut un ZenBook pe o culoare foarte interesantă, Rose Gold. Este vorba despre un model de Asus ZenBook de 13 inchi (non-touch) pe care doamna respectivă şi l-a cumpărat acum mai bine de un an. Pe lângă faptul că mi-a declarat că nu vrea să se despartă de această serie de laptopuri, am constatat cu ochii şi mâna mea că laptopurile din clasa ZenBook sunt cu adevărat frumoase, îmbinând un design solid, metalic, cu o doză foarte mare de bun gust şi rafinament. Priviţi doamnelor!

Dacă veţi dori să alegeţi recomandarea mea, ştiţi unde şi cum mă găsiţi!

Toate cele bune,

Gabriel

În seara zilei de 15 martie, Gabriel, Şerban şi Iulia primesc un email.

Bună seara. Am primit recomandările voastre. Cu siguranţă voi alege Asus ZenBook Touch, pentru că fiecare dintre voi mi l-a recomandat într-un mod total original. În plus, am citit şi postările de blogurile voastre personale în care aţi descris toată experienţa de ofertare. Contează mult să privesc tot contextul şi ce a însemnat ziua aia pentru voi. De aceea, nu voi alege doar unul dintre voi, ci doi. Toţi trei aţi scris articole bune, pe care le voi analiza în cursul acestui weekend, urmând ca cel târziu luni seară să vă ofer un răspuns final.

Articolele voastre vor fi votate atât de cei mai buni oameni care vor primi acest laptop pe dotare, ceva mai mulţi la număr, dar şi de către membrii boardului. În urma procesului de votare doi dintre voi vor merge mai departe în discuţia cu mine, pentru că săptămâna viitoare m-ar interesa să aflu mai multe despre Asus Taichi, un alt device extraordinar produs de Asus.

Cu acest articol particip la etapa cu numărul 9 din competiţia BlogWars 2013. Dacă îl apreciaţi, nota maximă pe care o pot primi din partea voastră este 3. Vă mulţumesc!

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

12 comentarii la „În căutarea laptopului incredibil”

  1. Stii bancul cu bufnita ? Sper sa zbori in etapa urmatoare (vorba lui Mihai Petre). Mi-a placut ca ai luat laptopul si i-ai facut poze. Bafta !

    Răspunde
  2. Gabriel, in comparatie cu articolele tale anterioare, acesta mi se pare mai putin reusit.,. Nu are punch line, si doar prezinta un context nu foarte deosebit in care sa enumeri parametrii laptopului-Serban a avut un scenariu asemanator acum cateva etape, dar tratat cu mai multa forta… Punch line si twist ai avut perfect in etapa anterioara de exemplu, acum daca inlocui UX31 cu Seria N sau K articolul va continua sa arate la fel.. Este OK, dar fara amprenta ux31 in scenariu si sub standardul pe care ti l-ai stabilit pana acum…

    Răspunde
    • Multumesc pentru feedback Bogdan.

      Tura asta am abordat un pic altfel gandidu-ma ca cei care ar ar cumpara un astfel de laptop (care nu este deloc ieftin) nu ar gusta neaparat o poveste suculenta cum mi-ar fi placut sa scriu. M-am gandit ca acest articol sa fie util si pe viitor, dupa finalizarea BlogWars, celor care cauta cu adevarat un laptop incredibil. E o abordare apropiata de cea a lui Dumitru Postolachi de la BlogWars 2, care a dorit ca articolele sale sa fie “eligibile” si odata cu trecerea timpului.

      M-am gandit ca cei care vor cauta Asus ZenBook touch pe Google si vor da peste articolul meu sa gaseasca suficiente motivatii solide si mature sa ia in calcul aceasta solutie. Plus de asta, am facut research direct la sursa :) = un utilizator de ZenBook care nu ar vrea sa schimbe seria asta de laptopuri pentru nimic in lume.

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.