Google Play refund. O experiență plăcută!

Sunt Paul Alexandru și am să vă vorbesc despre Google Play Refund. De vreo o lună și ceva am decis și eu să trec pe Android. Am fost utilizator de iOS de mai bine de un an și pot să spun că trecerea nu putea fi mai ușoară de atât.

Acesta este un guest post scris de Paul Alexandru, căruia îi mulțumesc pentru contribuția adusă blogului GabrielUrsan.ro

Nu am să vorbesc despre trecerea propriu-zisă deoarece avantajele vi le-a explicat deja Gabriel într-o postare anterioară. Eu am să vă povestesc doar despre surpriza plăcută pe care am avut-o privind Google Play (magazinul de aplicații pentru Android).

Paul Alexandru
Paul Alexandru

Zilele trecute am zis în sfârșit să cumpăr și eu Nova Launcher Prime deoarece Nova mi se pare cel mai bun launcher de pe Android, chiar mai bun decât cel preinstalat pe telefon. Motivul pentru care vroiam Nova Prime sunt badgeurile. Pentru cei ce nu știu la ce mă refer, badgeurile sunt acele cercuri ce apar pe o aplicație care ne spun că avem notificări si tot odata câte avem. Fiind obișnuit cu ele de pe iOS am zis să iau să am si aici. După ce am cumpărat am avut surpriza să aflu că pentru a beneficia de badgeuri pentru toate aplicațiile trebuie să mai achiziționez încă o aplicație pe nume Missed it!.

Dacă tot am ajuns până aici nu avea rost să dau acum înapoi si așa că am cumpărat si acea aplicație.

După setarea lor totul a mers strună pentru o perioadă scurtă de timp. După aceea au inceput să nu mai dispară sau să nu apară câteodată și am decis să le dezinstalez. Înainte sa vă spun ce s-a întâmplat pe urmă, o să trec la următoarele achiziții.

A doua aplicație pe care am cumpărată este Anydash PRO. Anydash este o extensie pentru Dashclock, un widget, care odată pus pe lockscreen (posibil doar dacă ai android 4.2.2) afișeaza pe langă ceasul propriu-zis notificări. Implicit oferă notificări doar mesajelor , apelurilor si mailurilor, însă în Google Play se găsesc o grămadă de extensii gratis pentru pentru a afișa notificări de la Facebook, pentru procentajul de baterie etc. Ce nu am găsit însă sunt extensii pentru Hangouts, Google+, Viber, Skype, Yahoo Messenger și alte servicii sociale disponibile. Pentru acele servicii am cumpărat Anydash. Extensia practic te lasă să adaugi pană la maxim 5 aplicații la care sa îți afișeze notificări în dashclock. Problema și la această achiziție este că am ajuns să o dezinstalez, împreună cu dashclock, deoarece nu mi se mai părea că este folositor widgetul.

Altă achiziție este LockerPro care schimbă complet lockscreen-ul. Nu are niciun rost sa o descriu deoarece este absolut oribilă.

Ultima achiziție este binecunoscuta tastatură, SwiftKey Keyboard, pe care a lăudat-o si Gabriel. Este întradevăr o tastatură frumoasă si cu chestii interesante, însă, eu la tastatura mea am aproape toate chestiile care le are SwiftKey deoarece am un Nexus 4 care funcționează cu Vanilla Android (adică Androidul pur, fară alte modificări aduse de producătorul telefonului) așa că și aceea am dezinstalat-o în final.

Daca vă uitați la prețuri, vedeți că ajung undeva la peste 50 de lei pentru toate achizițiile, sumă care totuși este măricică. Din fericire la LockerPRO am dat refund imediat deoarece nu au trecut cele 15 minute de când o achiziționasem, dar pentru toate celelalte au trecut mai bine de 1 zi.

Google Play refund

Acum trecem la partea impresionantă. Când spun impresionantă, spun ca e impresionantă pentru mine deoarece nu știam că acest lucru este posibil.

Google Play Refund

La contul meu de pe Google Play am mers la achiziții si am dat “Request a refund” la fiecare aplicație în parte. Acolo nu am scris motiv foarte întemeiat pentru care vreau să nu mai folosesc aplicația (am zis ce am zis și aici) că nu le mai găsesc folositoare. Peste câteva minute, surpriză!

Încep să primesc mailuri de la Google Play refund ca toate cele 4 achiziții au fost rambursate și că pe viitor să am grijă să dau refund înainte ca cele 15 minute sa expire.

Chiar nu mă așteptam la asta. Pe cerere scria că dacă vor găsi motivul întemeiat vor face o excepție și îmi vor returna banii însă nu m-am gândit că e așa simplu.

În final, ceea ce vroiam să spun cu acest articol este că diferența dintre Google și Apple este imensă. Nu de mult timp am văzut pe internet că o familie din America a dat în judecată Apple ca să le returneze banii cu care fetița lor a cumpărat o sumedenie de aplicații când nu a fost supravegheată și mie Google mi-a dat instantaneu banii înapoi fără un motiv bine întemeiat.

Acest lucru chiar ma făcut sa apreciez compania mult mai mult decât o apreciam înainte.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

4 comentarii la „Google Play refund. O experiență plăcută!”

    • Asta cu siguranță se întâmplă. Singura condiție e să fie compatibilă aplicația respectivă cu telefonul (am întâlnit la unele aplicații și incompatibilități). La Apple așa e, aplicațiile asociate contului le iei cu tine pe orice iPhone, în limita a 5 dispozitive simultan.

      Răspunde
  1. SwiftKey am vazut-o si eu dar nu prea am fost tentata sa mi-o cumpar mai ales ca tastatura actuala e draguta si n-am nevoie de una colorata. In plus, dorind sa-mi iau alt telefon, prea multe aplicatii nu-mi mai vine sa le downloadez doar daca am maxima nevoie.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.