Google Keep și Google Calendar

👋 Hey, am scris o 📖 carte de dezvoltare personală ”altfel”. Aruncă un ochi aici 👉 dcnu.ro


Google Keep și Google Calendar sunt două servicii Google care îmi plac. Și aici am să mă refer doar la utilizarea lor pe smartphone. De când cu Google Keep și Google Calendar nu am mai folosit aplicațiile native ale producătorilor de smartphone-uri. Știți voi, aplicațiile alea dezvoltate special de Samsung, LG, Sony etc. Căutând prin magazinul de aplicații Google Play, mi-am dat seama că sunt destul de multe aplicații faine realizate chiar de cei de la Google. În acest articol am să vorbesc pe scurt despre Google Keep și Google Calendar, două aplicații pentru Android care mie personal îmi plac foarte mult.

Google Calendar știți ce face. E oarecum intuitiv numele. Oricum aveți un cont Google atunci când folosiți un dispozitiv Android. De ce nu ați folosi doar Google Calendar ca să aveți totul în același loc? Eu doar pe Google Calendar mă bazez atunci când îmi notez ceva, un eveniment, orice. Se sincronizează bine cu Google+ și ai toate evenimentele acolo. Indiferent ce calendar foloseam, sursa de stocare a informațiilor era tot Google Calendar. Dispozitivele se schimbă, așa că nu merită să rămân legat de Samsung sau de LG. Prefer să fiu legat de Google că merge perfect și cu dispozitive Android, dar și cu dispozitive iOS. Am informația la mine indiferent de unde accesez internetul, indiferent de dispozitiv, indiferent de device. Nu zic că aplicațiile standard ale producătorilor de telefoane n-ar fi bune, însă aplicația curată Google Calendar mă face să mă simt mai bine atunci când bag ceva în agendă. Este simplă, ușor de folosit și face doar ce zice că face, fără alte prostii sau enhancements.

Cam atât am avut de zis despre Google Calendar, aplicație disponibilă pe orice device Android în Google Play.

Să vorbim un pic și despre Google Keep.

Google Keep este un serviciu de luat notițe oferit de Google. Nu știu cât de nou este, dar este bestial. E un fel de Evernote mult simplificat. Nu am găsit opțiunea de colaborare la task-uri sau notițe, dar dacă se va dovedi un serviciu Google de succes cred că vor implementa și asta. Cu Google Keep am scris eu toate impresiile despre vacanța în Bulgaria într-un mod complet offline care s-a sincronizat mai apoi online. Poți să iei notițe în scris, cu poze sau verbal. Sau toate 3 la un loc. Plus de asta poți să-ți pui reminder la orice notiță îți iei. Și totul e în cloud, deci nu se pierde nimic, chiar dacă schimbi telefoanele sau tabletele ca pe șosete. Voi încerca să implementez Google Keep și în producție: la deplasări, evaluări, evenimente etc. Sunt convins că va face față cu brio.

Pentru utilizatorii Android: Google Calendar poate fi descărcat de aici, iar Google Keep de aici.


⚠️ Cauți altceva? Ai 90% din tot ceea ce probabil cauți aici 👉 dcnu.ro/poatenuintri

Vrei un email Duminica?

Trimit un email pe saptamana, Duminica la 11:00. Contine articolele din saptamana anterioara. Doar daca scriu ceva. Altfel nu te deranjez.

Multumesc!

Eroare

2 comentarii la „Google Keep și Google Calendar”

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Multumesc pentru share!
Mă poți urmări și pe alte rețele sociale dacă dorești să ținem legătura.
Send this to a friend