Galați Iași. Un drum interesant.

N-am mai fost de mult pe ruta Galați Iași, însă astăzi am avut ocazia să fac acest drum și să observ câteva lucruri mai mult sau mai puțin interesante. Menționez că distanța rutieră Galați Iași este de 280 Km via Tecuci, 316 Km via Bacău și 252 Km via Cuca.

Eu pe timp de vară aleg cea mai scurtă variantă Galați Iași, adică cea via Cuca, chiar dacă drumul este foarte prost, însă astăzi am făcut Galați Iași și retur via Tecuci, pentru că am luat un coleg de acolo. Informațiile astea le-am furnizat pentru cei care ajung de pe Google căutând Galați Iași și nu vor să vadă fotografiile pe care le-am făcut pe drum. Deși sunt slabe șanse să ajungă la mine, pentru că nimeni nu caută Galați Iași pe Google folosind diacritice.

Galați Iași

Până la Tecuci drumul a fost așa cum îl știu (menționez că îl parcurg destul de des). Multe sate și viteză redusă de circulație pentru că sunt multe radare, dar și pentru că e mai safe așa. După ce l-am luat pe colegul meu din Tecuci, mi-am continuat drumul către Bârlad, următorul check point.

Din păcate, pe porțiunea drum european dintre Tecuci și Bârlad am trecut pe lângă un accident foarte grav dintre un autoturism și un TIR. La cât de grav avariată era mașina mică, sper din tot sufletul ca șoferul să fi scăpat cu viață. Astfel de accidente mă întristează foarte tare și mă fac să mă gândesc mereu la cât de frumoasă și valoroasă este viața.

Accident pe drumul dintre Tecuci și Bârlad 2

Trecând peste momentul accidentului nasol, am ajuns la Vaslui, unde m-am amuzat de un stâlp electric care creștea chiar dintr-o clădire aflată pe marginea unei străzi principale. Da, se poate și la Vaslui, nu numai la Caracal :).

Stâlp electric din clădire la Vaslui

Dar partea cea mai amuzantă a călătoriei Galați Iași a fost în primul sat de după Vaslui, adică în localitatea Satu Nou. Un cal călărea la propriu o baracă sau ceva de genul. Gândiți-vă că e ca și cum ați vedea un cal la etaj, pe balcon :). Inițial am trecut de cal, dar apoi am întors și am zis că merită să fac niște poze (de fapt, colegul meu Marius le-a făcut).

Galați Iași

Și aproape de finalul drumului Galați Iași, am văzut iar o chestie care mie mi s-a părut destul de nasolă. O ambulanță căreia i-am acordat prioritate cu câțiva kilometri în urmă. Gonea destul de rapid, cu semnalele acustice și luminoase pornite. O salvare are mereu prioritate la semafoare, dar nu la toate :(. Ambulanța aflată în misiune aștepta cuminte la semaforul care marca o o porțiune de drum în lucru. Apreciez lucrările de pe străzi și faptul că se mișcă lucrurile cumva, dar trebuie găsită o soluție pentru autospecialele aflate în misiuni de salvare.

Ambulanță la semafor

Cam ăsta a fost drumul Galați Iași. La întoarcere n-am mai pozat nimic interesant pentru că am intrat în ședință cu Marius :), colegul cu care am parcurs acest drum.

4 comentarii la „Galați Iași. Un drum interesant.”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.