Foca

FunABC – alfabetul limbii române pentru cei mici

Sunt destul de puține aplicații cu adevărat educative în română pentru micuți, iar recent a fost lansată aplicația FunABC. Aplicația educativă învață pe copii literele alfabetului român într-un mod interactiv. Aplicația este destinată copiilor cu vârsta între 2 și 5 ani.

Aplicația FunABC este simplă în utilizare. La lansarea acesteia, pe ecran apare prima literă a alfabetului A, animăluțul Arici, și cuvântul scris al animăluțului. Toate literele sunt aranjate în ordine alfabetică și poate fi listate înainte și înapoi cu ajutorul unor butoane-săgeți. Este şi posibilitatea de a alege o literă aleator prin intermediul meniului din partea de sus e ecranului.

Toate literele sunt afişate în următorul mod: litera, animăluțul și denumirea sa în format textual.

Dacă se apasă litera sau cuvântul – se aude pronunția sa. La apăsarea animăluțului se vor auzi mârâituri, pufăituri, ocăit – în funcție de animăluț.

Sunetele emise de animale sunt reale, luate din lumea animală. În plus, vocea amuzantă transformă procesul de învățare într-un joc captivant.

Coloana sonoră din aplicație aparţine scriitoarea de povești pentru copii Ada Demirgian. Aplicația este gratis și poate fi descărcată direct de aici sau introduceți în fereastra de căutare a Google Play unul din cuvintele cheie: Alfabet roman, FunABC, abecedar.  Imaginea unui arici apare pe widget-ul aplicației. După apăsarea ei, urmează procedura standard de instalare a fișierelor. Momentan aplicația este disponibilă doar pentru sistemul de operare Android. Enjoy!

About The Author

Gabriel Ursan

Blogger la GabrielUrsan.ro, om de marketing online și dezvoltare într-un grup de companii. Pasionat de online și tehnologie. Soț și tată (de fetiță). Vesel, ambițios, optimist. Apropo, ăsta e linkul meu de afiliere dacă vrei să cumperi ceva. Detalii despre publicitate pe blog găsești aici.

1 Comment

Leave A Response

* Denotes Required Field