Ești consultant financiar? Fă-ți blog!

Prin consultant financiar înțeleg persoana care te ajută să-ți folosești banii inteligent. Fie că e vorba de asigurări de viață, pensii private sau sisteme de economisire, eu consider că o persoană care vinde astfel de servicii financiare trebuie să aibă un blog.

De ce? Pentru că multă lume nu știe cu ce se mănâncă consultanța financiară. Pentru că multă lume nu va intra pe site-ul ING (de exemplu) ca să afle de beneficii. Oamenii se feresc de site-urile companiilor. Nu prea digeră cu ușurință ce li se spune acolo pentru că citesc asta de pe un site de companie, nu-i așa? Iar aici intervin consultanții. Mai întâi în piața caldă care se termină repede, apoi în recomandări pe care le primesc (sau nu) și ulterior în apeluri reci dacă sunt suficient de entuziaști să aibă performanțe pe măsură. Dacă ești consultant financiar probabil îți sună cunoscut. Eu nu sunt. Sunt blogger, om de online și lucrez în marketing. Jobul meu este să întrezăresc oportunități :).

De aceea, recomandarea mea pentru consultații financiari din orice domeniu este să-și facă blog. Dacă sunteți din Galați sau Brăila puteți să veniți la BGG 4 luna asta și discutăm fără probleme.

De ce blog? Pentru că un blog bun de consultant financiar pe termen lung atrage clienți. Nu vă așteptați ca după ce v-ați făcut blog a doua zi să primiți mailuri și apeluri telefonice de la clienți disperați să-și facă asigurări. Blogul este al vostru, este extensia aia profi pe care o puteți adăuga pe cartea de vizită și prin care potențialii clienți vă pot găsi indiferent ce firmă de asigurări veți reprezenta mâine sau ce companie de altceva veți reprezenta poimâine. Blogul e o formă de independență atât online cât și offline.

Și că tot vorbeam de independență, nu vă recomand să vă faceți blog pe o platformă gratuită de blogging. Dacă vreți să fie totul ok merită să vă luați un hosting ok și să începeți acolo cu un domeniu de tip prenumenume.com sau prenumenume.ro. Singura cheltuială ar fi cea cu hostingul care se poate duce în 29 lei pe lună (mult mai puțin decât plătiți pe cablu, telefon mobil sau alte alea). Tot ce vă recomand să vă luați hostingul (găzduirea voastră web) pe cont propriu, nu de la cineva care îți zice că îți găzduiește siteul la el pentru că ți-e prieten. Dacă prietenul nu are bani de hosting într-o lună ție ți-a căzut siteul. O zic din proprie experiență pentru că și eu mă ofeream să dau hosting gratuit pe viață celor care optau să-și facă un site cu mine, dar atunci când apăreau probleme toate oalele se spărgeau în capul meu. Așa că de un an și ceva fac site-uri numai pe hostingul clientului – dacă își plătește îl are online, dacă nu, nu – nu trebuie să depindă de mine.

Există posibilitatea ca să fi folosit termeni mult prea tehnici în acest articol: hosting, domeniu, blog etc. Înțeleg perfect. Eu am scris acest articol mai mult cu gândul la sora mea din Onești care este consultant financiar ING și îi voi face un blog în scurt timp. Dacă sunteți consultanți financiari sunt dispus să vă ajut și pe voi cu un blog atâta vreme cât îmi puteți face dovada faptului că sunteți consultanți financiari. E clar că nu gratis (dragi consultanți financiari, suntem oameni de vânzări, e clar că și eu vând ceva prin acest articol), dar pe un sistem pe care eu lucrez: dacă îți place ce iese mă plătești după 6 luni, folosești compania de web hosting cu care eu lucrez și păstrezi confidențialitatea prețului mic pe care ți-l ofer (ca să nu-mi sară alți web developeri în cap). Adresa mea de mail e aici (doar prin mail comunic tura asta – mulțumesc de înțelegere).

Consultant financiar

4 comentarii la „Ești consultant financiar? Fă-ți blog!”

 1. Felicitari Gabriel pentru initiativa! Vei avea succes, sunt sigura. Totul depinde de tine cum vei promova acest articol, astfel incat sa ajunga la cat mai multi consultanti financiari.

  De asemenea ii urez succes surorii tale, care a facut un pas important in cariera. Evident ca se va confrunta cu o anumita reticenta din parte oamenilor pentru ca ei nu detin informatia! Daca va efectua corect analiza fiecarui potential client, va avea succes. Evident, daca doreste sa intermedieze o paleta mai larga de produse finaciare (asigurari generale etc.), ma poate contacta prin intermediul blogului meu.

  Succes!

  Răspunde
 2. Ca si consultant financiar recomand peroanelor o ANALIZA GRATUITA oricarei persoane care vrea sa aiba grija de sanatatea, viata, viitorul si situatia financiara. Daca sunteti din Galati puteti oricand sa imi trimiteti mail pe robert86ionica@gmail.com si beneficiati de o analiza gratuita fara nici un fel de obligatii, doar sa vedeti unde sunteti momentan si ce ar trebui sa faceti in continuare. Mult succes si astept email-urile dvs!

  Răspunde
 3. Total de acord cu tine, dar având experiență și în acest domeniu (am lucrat ca și consultant financiar pe la 19 ani), mulți consideră că, treaba încă se face prin telefon, prin contact face-to-face. E ca în The Internship, cu greu s-ar putea acomoda la această idee.

  Părerea mea.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.