E fain sa faci parte dintr-o echipa cu oameni diferiti

👋 Hey, am scris o 📖 carte de dezvoltare personală ”altfel”. Aruncă un ochi aici 👉 dcnu.ro


Oameni care au păreri diferite, opțiuni diferite, moduri de viață diferite, dorințe diferite.

Eu, spre exemplu, am o problemă de ego. Nu sunt orgolios, adică pot accepta cu ușurință argumente bune. Sau chiar dacă nu ai argumente bune, putem fi prieteni dacă pur și simplu ai opțiuni diferite. Putem fi prieteni buni dacă tu ești cu iOS și eu cu Android. Putem fi prieteni buni dacă tu ții cu Dinamo, iar eu cu Steaua. Putem fi prieteni buni dacă tu ai o opțiune politică, iar eu am alta. Putem fi prieteni buni dacă eu beau bere, iar tu nu consumi alcool.

Asta, bineînțeles, dacă și tu gândești la fel, iar după o discuție în contradictoriu nu îți iei catrafusele și pleci. Uneori e greu să faci diferența între prietenie sau colegialitate și păreri total opuse. Granița dintre diferențele de opinie e foarte subțire atunci când ai de-a face cu oameni spălați pe creier. Și de multe ori te gândești dacă merită să rupi pisica-n două sau nu.

Din fericire nu am prea mulți oameni din ăștia în jurul meu. Și mă bucur pentru asta.

Pentru că eu consider că diferențele creează evoluție și plus valoare. Nu zic acum că trebuie să fii Gică Contra mereu, doar de dragul diferențelor. Unele discuții se mănâncă și cu multă empatie. Dar simplul fapt că suntem diferiți în opinii, gândire, stil de viață etc. reprezintă un plus pe care merită să-l fructificăm.

După cum ziceam, eu am o problemă cu ego-ul. Treaba asta în management, leadership și antreprenoriat nu duce departe, știu. Măcar știu de ea și încep să o tratez. Numai că hrănirea ego-ului mă face să mă simt bine, iar oamenii din jurul meu care sunt diferiți înțeleg asta și dau dovadă de empatie. Spre exemplu, mentorul meu nu are nici un fel de problemă cu ego-ul. E concentrat pe alte chestii. E mai degrabă un om pragmatic, al rezultatelor, al cifrelor, a tot ce poate fi măsurat. Însă niciodată nu mi-a tăiat aripile. A știut că dacă ego-ul meu e bine hrănit sunt mult mai fericit și, implicit, mult mai productiv.

Hrănire ego nu înseamnă pupat în fund :) Nu am eu parte de asta, nu mi-ar plăcea să am parte de asta și nu recomand să hrăniți un ego prin partea din dos. Un ego poate fi hrănit inclusiv cu un feedback negativ venit de unde trebuie, atunci când trebuie. Și tot hrană pentru ego este.Ego

Sursă foto.


⚠️ Cauți altceva? Ai 90% din tot ceea ce probabil cauți aici 👉 dcnu.ro/poatenuintri

Vrei un email Duminica?

Trimit un email pe saptamana, Duminica la 11:00. Contine articolele din saptamana anterioara. Doar daca scriu ceva. Altfel nu te deranjez.

Multumesc!

Eroare

Un comentariu la „E fain sa faci parte dintr-o echipa cu oameni diferiti”

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Multumesc pentru share!
Mă poți urmări și pe alte rețele sociale dacă dorești să ținem legătura.
Send this to a friend