Responsive Website Design, cunoscut și sub numele de RWD presupune codarea de așa natură încât designul să se afișeze într-un format optim pe absolut orice dispozitiv.
(P) Obține reducere pe viață de -20% la comisioanele de tranzacționare crypto Binance folosind linkul meu de afiliere. Reducerea de -20% este reducerea maximă pe care probabil o poate oferi un afiliat Binance cu vechime. Acest material nu este un îndemn sau un sfat de investiții.
Ca să vă dau un exemplu, dacă intrați pe www.GabrielUrsan.ro de pe smartphone se va vedea într-un fel, dacă intrați de pe tabletă se va vedea alt fel, iar dacă intrați de pe un laptop/desktop se va vedea complet, în funcție de rezoluția monitorului. În același timp, site-ul va avea elemente comune definitorii, adică veți recunoaște cu ușurință că e blogul meu, nu vă va intra o temă specială pentru mobil.
Mie îmi place mai mult așa, deși mulți vor sări să-mi spună că un plugin care îmi oferă o temă dedicată pentru accesul de pe mobil va avea rezultate mai bune la testele cu privire la timpii de încărcare a site-ului de pe mobil.
Chiar dacă din punctul meu de vedere diferențele timpilor de încărcare între responsive și temă dedicată pentru mobil sunt prea mici ca să fie semnificative, eu prefer în continuare responsive deoarece aduce un plus la capitolul branding.
Mai exact, blogul sau site-ul tău va arăta și pe tabletă sau telefon aproape la fel ca pe computer, numai că va fi optimizat pentru o navigare plăcută de pe astfel de dispozitive. Pluginurile WordPress care implementează un template mobil mai sunt folosite și de alții, iar diferențierea din punct de vedere design care te-ai chinuit s-o faci pentru versiunea desktop se duce pe apa sâmbetei, pentru că site-ul tău o arăta original și distinctiv pe computer, dar pe mobil va arăta exact ca toate site-urile care folosesc un plugin anume.
Din păcate multe site-uri și bloguri faine nu au trecut încă pe un Responsive Design, așa că acest articol poate dă de gândit cuiva. Make the Internet more clean and beautiful :).
Am inteles cat de important este sa am un site care sa se vada bine si pe telefon si vreau sa-mi fac blogul ”responsive”.Cum pot sa-mi transform blogul intr-unul responsive?Este pus pe o platforma wordpress.Are update cu varianta responsive dar din pacate nu o pot folosi pentru ca am customizat destul de mult tema pentru a face ce vreau eu si daca fac update-ul imi pierd toata munca si trebuie sa o iau de la capat, (nu eu personal, cel care a facut-o).Exista vreu grid, plug-in ceva care sa rezolve problema fara sa afecteze timpul de incarcare al site-ului? Multumesc!
Salutare! Cel mai simplu e să folosești opțiunea de mobile theme din pluginul Jetpack de la WordPress.
M-am apucat si eu de treaba, insa la tine e o mare problema cu diacriticile. Mi-e imposibil sa citesc un articol dw pe telefon.
Știu de problema asta, dar mi-o asum. Pe telefoanele care nu au limba română sau pachetul de limbă română instalat diacriticele se vor vedea ca naiba. Însă îmi asum pentru că sunt român, vorbitor de limbă română care scrie în limba română și iubesc diacriticele :). De aceea, îți recomand și ție să pui română pe telefon și diacriticele se vor vedea fără probleme.
Florin, dă-mi te rog un print screen dacă ai chef și timp ca să văd exact… poate nu e vorba doar despre pachetul de limba română așa cum credeam…
Cred ca trebuie sa schimbi fontul pe care il folosesti …
Inseamna ca trebuie sa continui pe acest trend pe care am inceput de anul trecut la construirea unei teme wordpress…
Yup!
Întradevăr Responsive Web Design-ul este bun, dar argumentul tău este greșit. Tu pornești de la ideea că dacă folosești tema separată o să arate diferit față de ce ai acuma. De ce? cine te oprește să faci tema pentru mobil exact ca și cum arată acum pagina ta când intri de pe mobil?
Deci de aici argumentul tău s-a cam dus…
Însă asta nu înseamnă ca RWD nu este bun, chiar este bun, doar că sunt cazuri și cazuri.
Ai dreptate. Eu nu mă refeream decât la un singur argument din foarte multe pentru care responsive design e bun.
inca o intrebare la care m-am tot gandit. ai idee daca cookie-urile mai sunt valabile in cazul in care cineva isi comanda ceva de pe mobil printr-un link de afiliere? am vazut undeva ca o retea din afara zanox a implementat un sistem pe baza de citire amprenta si asa stie daca si-a comandat cineva ceva prin linkul de afiliere etc.
Sincer să fiu habar n-am de acest lucru. Probabil în România se comandă mai puțin de pe mobil sau tabletă, în ciuda traficului în continuă creștere (de pe dispozitive mobile). Dar am să studiez și acest aspect că m-ai făcut curios.
Din cate stiu eu, la adsense nu se inregistreaza de pe mobil(inca), iar din afiliere nu stiu sa fie inca asa ceva.
De pe tableta stiu ca primesti comisioane, dar de pe telefon chiar nu stiu.
Oricum ar fi, in curand se va adapta si piata la asa ceva…
ai idee cum trebuie procedat cu adsense in cazul temelor responsive? trebuie implementat intr-un anumit fel?
Eu folosesc temă responsive împreună cu pluginul Quick AdSense și după cum vezi… it works :)
asa e arata ok :)
Daca te uiti atent, in css, vei observa ca ai niste @responsive, practic iti declari css-ul pentru fiecare rezolutie in parte, de acolo modifici daca vrei sa apara si cum sa apara reclamele.
Eu am renuntat la reclame cand apare pentru telefon, insa de la rezolutii de tableta, calculator apar.