Dupa 1 an cu template-ul Genesis

Florin mă întreabă cum e după un an cu temele Genesis. E curat. Ăsta e primul gând care îmi vine în minte dacă mă gândesc la asta. Nu mă pricep prea mult la cod, dar spre deosebire de alte teme, pot observa că sunt mai curățele, mai simplu de folosit, mai zdravene.

Temele bazate pe framework-ul Genesis sunt foarte curate. E drept că din punct de vedere design ele nu variază foarte mult, dar e o structură bună, stabilă, aerisită, care s-a menținut ca fiind de actualitate. Și se descurcă bine pe partea responsive, nu-ți trebuie plugin special. Pentru că știm, sunt teme care zic că sunt responsive, dar se mișcă ca naiba pe mobil și sunt teme care chiar merg bine.

Posibil să fie și foarte mult marketing la mijloc. E normal. Despre cei de la Copyblogger se zice că sunt un fel de Apple în zona asta. Adică, nu au neapărat cele mai sofisticate și avansate treburi de vânzare, dar au printre cele mai stabile și plăcute chestii de vânzare. Pe lângă template-urile bazate pe framework-ul Genesis ei mai au și un serviciu de hosting dedicat și specializat pe WordPress numit Synthesis (cum e Simplenet la noi) și o platformă nouă numită Rainmaker. Eu am folosit și Synthesis pe vremea când eram disperat de viață, dar am trecut la Simplenet și sunt mult mai mulțumit (preț, viteză, stabilitate, uptime, suport).

După un an de Genesis eu sunt mulțumit. N-am mai simțit nevoia să-mi schimb template-ul pentru că am învățat un lucru important. Un lucru care ține de cititori, nu de noi.

Contează cum se simte cititorul când intră la tine pe blog, adică toată experiența lui de utilizare. Template-ul unui blog nu trebuie să arate nici ca unul din 2002, dar nici să fie plin de chestii opulente, de briz-briz-uri sau alte aspecte care îl încarcă inutil.

Pentru că atunci când schimbi template-uri, tu ești cel care se bucură mai mult de schimbare, nu cititorii. Pentru că doar cititorii ăia fideli simt schimbarea și o critică/apreciază. Cei noi nu. Cei ocazionali nu. Pe toți îi interesează să ajungă cât mai repede la informații, la conținut, la materiale. Și într-un mod cât mai facil cu putință. Sunt template-uri bune pe piață. Nu le știu pe toate, dar după aproape un an de Genesis, eu rămân la ăsta (la urma urmei face parte și din branding-ul blogului). Un articol cu adevărat bun legat de design citiți la Andrei, aici.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

16 comentarii la „Dupa 1 an cu template-ul Genesis”

  1. Pe aceasta cale tin sa-ti mai multumesc inca o data pentru tema oferita, imi place extraordinar de mult cum arata (chiar si acum, dupa cateva luni de utilizare), doar la continut mai trebuie lucrat.

    Răspunde
  2. De plugin-ul care taie cuvintele scurte din adresele articolelor ce părere ai? Ăla pe care-l recomandă Vali Petcu. Adică, în loc de …/nu-mai-plang-la-filme/ , devine …/plang-filme/

    Răspunde
  3. Am ajuns si eu la Simplenet (de pe blogspot) pentru ca suportul tehnic pe WordPress e bun, au avut o promotie si am platit 50% la hosting-ul pe 1 an si mi-au dat si tema gratuita bazata pe Genesis. Jos palaria, de nota 10!
    Domeniu (cu un cod promo de la godaddy) + hosting m-au costat aproximativ 95 lei.
    Am si eu 1-2 intrebari despre plugins: cum se numeste cel folosit pentru a arata la baza postarii 3 postari care se inrudesc si daca exista un plugin care sa puna in postare un patratel, gen cel pe care il ai cu google ads (cod html, 250×250) in care sa definesti, sa zicem 4 patratele cu reclama si cand scrii o postare sa pui doar 1 si 3 sau 2 si 4, la alegerea ta, insa daca scimbi template-ul la patratele, sa schimbe automat in toate postarile care le contin. Astfel nu ai reclama veche in postarile vechi, daca intelegi ce vreau sa spun. E bun pentru 2 parale sau profitshare.
    Le-as cauta, dar nu stiu dupa ce sa caut (denumire). Multumesc.

    Răspunde
  4. Multumesc pentru articol! Raman si eu momentan pe Genesis, desi am vazut teme care arata mult mai bine. Formatul acesta lat, regasit in toate temele lor devine obositor si nu incurajeaza cititorii sa navigheze prin multe articole. E mult marketing la mijloc, asta e clar, dar au avantajul ca nu iti bati capul cu updatarea temei la fiecare schimbare de wordpress.
    Nu ma pricep la SEO, dar cred ca aici nu stau atat de bine pe cat pretind. Ma uitam de exemplu ca toate linkurile interne si externe de pe homepage sunt dofollow, nu i-a interesat sa rafineze nimic aici.
    Am gasit MyThemeShop unde iti iei o tema premium la 25% din pretul Genesis, insa nu am inca opinii de la persoane care au lucrat mai mult cu ei. Poate sunt printre cititorii blogului tau.

    Răspunde
    • Depinde la ce tereferi când zici SEO. Eu nu mai folosesc optimizare SEO pe cuvinte cheie, meta description & stuff de mult. SEO e doar din tehnica de scris, dacă am vreun interes. Și atât. Iar linkurile dofollow sunt ok dacă dai link la conținut relevant. La urma urmei, pe baza asta se construiește PageRank-ul. Dacă eu am scris un articol bun, iar tu îl citezi, de ce să nu beneficiez și de link juice? De asta mă chinui să scriu articole bune. Să fiu citat cu un link valoros de publicații, nu cu nofollow. E normal. Nu mă refer la mine și la tine, era doar un exemplu :) Nofollow se pune doar pe anumite linkuri și există pluginuri pentru asta, nu e nevoie să schimbi toată tema :)

      Răspunde
      • De acord, dar ma intreb de ce e necesar sa ai linkuri dofollow catre nr. de comentarii, sau catre categorie si tag (mai ales daca nu le indexezi ca sa nu ai pagini duplicate)?

        Răspunde
    • La mythemeshop te ajuta baietii sa personalizezi cum vrei tu. Depinde ce vrei sa faci cu ea, dar tu trebuie sa vii cu ideea.
      Eu merg si pe Genesis si pe mythemeshop. Pe mobile, ultimii mi se par super….

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.