Despre ceapă și usturoi

Dacă mi-au parvenit și mie miraculoasele informații despre ceapă și usturoi direct pe mail, înseamnă că treaba e destul de populară. Nu de alta, dar cum nu sunt abonat la astfel de spam list-uri e clar că sunt printre ultimii la care ajung astfel de informații. Mai nou, am văzut că adevărul adevărat despre ceapă și usturoi se propovăduiește cu patos și pe Facebook.

Mă amuzam cu un coleg astăzi despre informațiile despre ceapă și usturoi care tot circulă pe internet în perioada asta. Oameni buni, când “activezi” ceapa sau usturoiul (adică, când le tai) e normal să atragă din atmosferă impurități. Și o cârpă umedă face asta. E simplu. Luați niște praf în mână (nu zăpadă :)) și suflați-l ușor într-un mediu în care există o cârpă bine umezită în prealabil. După ceva timp veți observa o cârpă relativ murdară. Așa e și la ceapă. După ce o tai e umedă :). E normal să atragă impurități. Cred că și o pară sau un măr zemos ar da același rezultat. Important e să fie ceva zemos care să aibă o bază solidă pe care să se adune impuritățile. E ca și cum ai fi transpirat și îți curg șiroaie pe față și intri într-un mediu cu mult praf. E clar că în 5 minute vei arăta ca naiba.

Acum că am prezentat un pic conceptul, hai să vă spun ce se zice despre ceapă și usturoi pe net. De fapt, totul circulă sub titlul de adevărul despre ceapă și usturoi.

E vorba despre un copy/paste trist în care cel care l-a publicat nici nu se obosește să spună că nu vorbește din propria experiență cu ceapa și usturoiul. Sunt povești de genul: “Aveam un coafor în care lumea se îmbolnăvea des de gripă, dar după ce am tăiat câteva cepe și le-am lăsat împrăștiate prin coafor nimeni nu a mai făcut niciodată gripă pentru că ceapa a atras toți virușii și bacteriile.” LOL!

Mai mult, adevărul despre ceapă și usturoi merge mai departe cu noțiuni gen: “Tu alegi cum să-ți afecteze ceapa și usturoiul viața. Strămoșii noștri știau ce știau și mâncau ceapa și usturoiul pe vremuri imediat ce le tăiau.” E oarecum normal. Pentru că usturoiul îl mănânci oricum imediat ce l-ai curățat sau l-ai făcut pastă. Pentru că altfel se “oxidează” dacă îmi permiteți termenul. Cam aceeași poveste și cu ceapa. De câte ori ai mâncat tu usturoi sau pastă de usturoi după o săptămână de la preparare (crud)? Nu mă refer aici la pastele de usturoi din comerț care sunt oricum o combinație de chimice. Mă refer la usturoiul ăla de la mama lui (nici la ăla chinezesc nu mă refer). Și chiar dacă ar fi să păstrezi “activat” ceapă sau usturoi pentru mai mult timp, în zilele noastre există țiple sau frigidere cu ceva treburi inteligente.

Deci, adevărul despre ceapă și usturoi e că nu există nici un adevăr despre ceapă și usturoi. Consumați cu moderație, eventual în prima parte a zilei (pentru cei cu stomac sensibil sau pentru cei care nu au aflat încă că au un stomac sensibil) și eventual când nu aveți de-a face cu alți oameni care n-au mâncat ceapă și usturoi cot la cot cu voi. Inclusiv soția sau colegii de muncă :). Și cam ăsta e adevărul despre ceapă și usturoi. Sunt alimente foarte benefice dacă ai stomacul tare, dar nu cred că merită făcută o adevărată teorie a conspirației din asta.

Aștept păreri despre ceapă și usturoi ;)

Adevarul despre Ceapa si Usturoi

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

6 comentarii la „Despre ceapă și usturoi”

  1. Nu fi carcotas Gabriel… dincolo de exagerarea care se propaga din lipsa de informatie exista cateva adevaruri verificate din mosi-stramosi: usturoiul consumat constant tine tensiunea arteriala sub control, ba chiar si o scade sub limitele normale daca ai apetit mare pentru “ai” si de asemenea consumat macar la 2-3 mese saptamanal tine departe virozele respiratorii (e un fel de antibiotic natural).

    ATENTIE!!! Usturoiul nu trateaza ci previne…. aceasta e ideea si personal am in familie exemple care pot confirma cele scrise de mai sus: un verisor mare amator de mujdei a ajuns la urgente cu tensiunea mica dupa ce timp de o saptamana la orice masa manca un bol micut de mujdei + tata socru are tensiune de aviator si nu raceste niciodata dar in fiecare zi inainte de orice masa ia si inghite un catel de usturoi intreg nezdrobit….

    Răspunde
    • Păi nu sunt :). Eu mă refeream strict la proprietățile “aeriene” ale cepei și usturoiului. Proprietățile alimentare sunt incontestabile (cred că au și fost dovedite științific) și sunt de acord cu tot ce ai spus tu.

      Răspunde
  2. consum ceapa si usturoi cat pot de des, cel din urma incerc sa il inghit si mai des sub forma de tablete, caci nah, avem o viata si nu putem manca usturoi pe cat de des ne doreste inima caci intram in contact cu oamenii, imi pare super sanatoase si daca le suporti fizic, nu vad problema in a fi consumate, e misto sa fie in gasca sau in cuplu, ca sa nu te simti tu prost ca ai mancat si mirosi…. in rest toate de bune, amandoua fac super bine in corpul nostru, ar fi bine sa le consumam cat se poate de des.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.