De unde este Binance și în ce țări au sediu alte exchangeuri crypto populare?

Dacă activezi în lumea crypto cel mai probabil ai un cont pe Binance. Dacă nu, ar trebui să îți faci unul chiar acum. Însă te-ai întrebat până acum în ce țară are sediul Binance sau alte exchangeuri populare crypto?

Există multe exchangeuri crypto pe piața criptomonedelor, însă nu toate sunt cele mai de încredere medii în care să-ți păstrezi și să-ți tranzacționezi criptomonedele sau tokenurile de valoare. Există și multe scamuri.

De-a lungul timpului eu am folosit cu încredere și pot recomanda Binance (prima mea opțiune și recomandare) și Coinbase, dar mai nou am început să folosesc și Crypto.com sau (Bitmax).

Știu că unii probabil vor spune că mai sunt și alte exchangeuri crypto mari precum Poloniex sau Kraken, însă spre rușinea mea nu le-am folosit până acum sau nu le-am utilizat suficient de mult încât să mă pronunț asupra lor.

Acestea fiind zise, hai să vedem în ce țară au sediul central crypto exchangeurile noastre preferate precum Binance, Crypto.com, Coinbase sau AscendEX. Este bine să te informezi în acest sens.

Explicații video

Am creat și o versiune video a acestui articol pe vlogul meu de pe YouTube. Dacă preferi informațiile explicate pe larg în format video îți recomand să urmărești videoclipul de mai jos. Dacă nu, dă scroll la text.

De unde este Binance

De unde este Binance

Exchange-ul Binance a fost fondat în anul 2017 de Changpeng Zhao în China. În 2018 Binance deja devenea exchangeul crypto cu cel mai mare volum de trading crypto din anul respectiv, devenind lider de rulaj.

Pentru că China a înăsprit condițiile de trading crypto în septembrie 2017, Binance a anticipat asta și a mutat serverele și sediul central legal în Japonia. Până în martie 2018 și-a deschis birouri și în Taiwan.

Apoi, pentru a se proteja de înăsprirea condițiilor de trading crypto din diverse țări, Binance și-a deschis birouri și în Malta. Malta este o mică țară europeană, membră UE (am fost într-un concediu acolo, e chiar mișto).

În 2019 Binance a fost victima unui atac informatic (eu nu cred că a fost hacking, ci doar un security breach – posibil din interior) în urma căruia s-au furat echivalentul în crypto a aproximativ 7000 de Bitcoin.

Și-au câștigat încredere utilizatorilor când au suportat ei toate pierderile. Este o situație pozitivă fără precedent, deoarece o astfel de pagubă nu este acoperită de nici un asigurator și ar fi închis probabil un alt exchange.

În prezent au parteneriate cu mai mulți procesatori de plăți (Simplex, un procesator de plăți din Israel) și au cumpărat mai multe exchageuri crypto (ultimia achiziție este exchangeul indian WazirX).

De asemenea, au achiziționat și compania Swipe (SXP), o companie din Malta ce permite plata cu carduri crypto și cashback în Bitcoin. De asta a și apărut cardul Binance pentru crypto în anul 2020.

La o simplă căutare pe Google în aprilie 2021 (momentul scrierii acestui articol de pe blog) compania Binance figurează ca având sediul central în Malta, adică într-o țară din Uniunea Europeană.

Acest lucru mă face ca cel puțin în prezent să recomand și să acord cea mai mare încredere exchange-ului Binance pentru achiziționarea și tranzacționarea de crypto, dar și pentru stocarea acestora pe termen scurt.

De asemenea, cred că în funcție de legislația anumitor țări, cei de la Binance au dovedit deja că sunt destul de abili să își schimbe sediile sociale și serverele în diverse țări mai crypto friendly în funcție de situație.

Mai multe detalii despre unde cumperi crypto regăsești pe larg fie în acest articol de la mine de pe blog dacă preferi cititul, fie în videoclipul de pe canalul meu de YouTube pe care l-am publicat mai jos.

De unde este Crypto.com

De unde este Crypto.com

Crypto.com este un exchange crypto fondat în 2016 în Hong Kong. Ca și exchange crypto efectiv s-a lansat în anul 2019 și are o echipă al naibii de puternică de leaderi și dezvoltatori.

La o căutare pe Google nu îmi dau seama exact dacă în prezent are sediul central tot în Hong Kong sau dacă acesta s-a mutat în Elveția. Cert este că au birouri în Hong Kong, Elveția și Singapore.

Așa cum Binance are BNB, Crypto.com are CRO. CRO este în acest moment evaluat la sub 0.20 Euro, ceea ce a făcut foarte atractivă pentru mine achiziția a 5000 de CRO și comandarea unui card Crypto.com Ruby.

Consider că dacă nu apar alte situații, CRO ar putea crește mult peste 1 dolar datorită popularității pe care Crypto.com o capătă și poziționării ca și concurent direct Binance. Bani au, echipă au. Vedem.

Recomand să-ți faci un cont și pe Crypto.com. Este gratuit să-ți faci cont și este gratuit să-ți comanzi și cardul de crypto din primul tier. Dacă vei alege să-ți comanzi un card Ruby sau mai mare primim amândoi 25$.

De unde este AscendEX BitMax

De unde este AscendEX - BitMax

AscendEX este numele altui exchange crypto. AscendEX este denumirea BitMax în Europa după rebranding. AscendEX este un exchange cunoscut pentru că listează proiecte crypto noi la preț mic, înainte să crească.

Acest lucru face ca AscendEX să fie o alegere logică pentru orice trader crypto. Dacă nu ai cont îți recomand , ca dacă vrei vreodată să cumperi vreun proiect să nu stai atunci să validezi contul și așa mai departe.

BitMax.io (AscendEX) este un exchange crypto cu sediul social în Singapore. Cred că au birouri și în Hong Kong (care nu e chiar China). În Singapore am încredere ca țară. Eu am pe AscendEX SWINGBY în staking.

Nu știi ce înseamnă staking? Sau ce înseamnă Proof of Staking? Îți recomand acest articol de la mine de pe blog în care am explicat simplu, în limba română și pe înțelesul oricui 60 de termeni crypto des folosiți.

De unde este Coinbase

De unde este CoinBase

Coinbase este un exchange crypto american fără un sediu social (headquarters) declarat oficial. Este un exchange operat remote și de aceea. Înainte să te impacientezi află că e cel mai vechi dintre cele prezentate.

Coinbase a luat naștere în anul 2012, operează în peste 100 de țări și din punctul meu de vedere este probabil locul cel mai de încredere de unde să cumperi și să stochezi crypto pe termen lung (HODL).

În Europa Coinbase operează printr-o entitate din UK, ceea ce îmi sporește nivelul de încredere în acest exchange, chiar dacă UK nu mai este în UE. Îmi plac și opțiunile lor de a obține crypto gratis.

Din păcate nu sunt un exchange la nivelul lui Binance din punct de vedere al opțiunilor de savings, trading, staking și așa mai departe, dar reprezintă un exchange sigur, acceptat de majoritatea băncilor.

Spre exemplu, dacă vei avea la un moment dat mult crypto și unele bănci se vor încăpățâna să nu mai accepte Binance, Crypto.com sau alt exchange, poți muta asseturile pe Coinbase și le poți valorifica de acolo.

Bineînțeles, pe drum vrei pierde o grămadă de fees, dar măcar vei mai avea o opțiune. De asemenea, recomand să îți faci un cont pe Coinbase, doar ca să îl ai validat și operațional. Nu se știe când vei avea nevoie.

Care e cel mai de încredere exchange crypto?

Lasă-mi în comentarii părerea ta legată de care este cel mai de încredere exchange crypto? Unde ți-ai păstra banii fără prea multe griji? La ce valoare îi vei muta pe Ledger ca si fii sigur că nu pierzi nimic?

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.