Cum stii ca esti pe drumul cel bun cu blogul

Pe scurt, știi că ești pe drumul cel bun atunci când îți pasă de blog și scrii cu pasiune pe el. Adică, atunci când nu te lași sau nu te dezumfli la primul hop. Cu timpul vine experiența, iar cu experiența vine și dezvoltarea dacă o iei pe drumul bun. Important e să nu îmbătrânești degeaba :) În rest, poți să arunci un ochi la articolul ăsta și apoi la ăsta. Scriu acest articol pentru că am primit acest mesaj de la Adi:

Salut Gabriel, te contactez deoarece mi-as dori sa iti cateva sfaturi. Te deranjez tocmai pe tine pt ca esti unul din bloggerii care se bucura deja de experienta in blogging. In ultimul timp m-am aflat in fata a doua impasuri despre care am scris si pe blog. Primul a fost cand cineva mi-a spus ca abordez teme vagi iar al doilea atunci cand am fost intrebat de trafic. Traficul meu – in zilele de sarbatoare doar – este de aprox 100 de vizite pe zi asa ca voiam sa te intreb daca e ok pentru primul an de blogging si daca imi poti oferi un sfat in legatura cu blogul meu. Mersi.

Hai să încerc să răspund eu la întrebări (că sunt mai multe) și după aceea vă rog mult să-i dați și voi o părere. Blogul lui Adi este acesta: la-vorbitor.ro

Legat de temele abordate pe blog. Scrie despre ce vrei tu. De asta e blog și nu trust de presă. De asta e blog și nu serial sau carte pe capitole care să urmeze un fir logic. Scrisul poate fi și o terapie foarte bună. La început scrii mai mult pentru tine și mai puțin pentru alții. Abordezi diverse teme pentru că nici măcar nu știi ce-ți place. E normal. După aceea vei observa că începi să scrii mai mult pentru alții și mai puțin pentru tine dacă vrei să formezi o comunitate în jurul blogului. Asta dacă vrei comunitate. Unele bloguri nu vor comunități. Fiecare blog sau blogger cu obiectivele lui. Nu înseamnă că e bine sau rău.

Legat de trafic. Dacă monetizezi sau vrei să monetizezi, da, traficul este important. Sau hai să zicem că ajută mult. Dacă vrei trafic mai bun, fă o strategie pentru articole evergreen. De exemplu, un articol evergreen (bine, parțial evergreen – noroc că metoda funcționează și la generațiile mai noi de smartphone-uri) de-al meu care îmi aduce trafic constant este acesta.

Apoi, întreții traficul prin alte tipuri de articole. Însă cum nu există lift pentru a ajunge la succes mai repede, trebuie s-o iei pe scări. Deci, durează. Important e să nu te oprești prea devreme din urcat, să nu începi să gâfâi etc. – exact ce ziceam la începutul articolului. Când vei ști mai bine pe ce drum vrei să mergi, îți va fi mai ușor să-l parcurgi. Momentan cred că e prea devreme să știi exact ce vrei. Mai bagă un an de blogging :) Însă, ca de obicei, există posibilitatea să greșesc sau să mai fie multe completări de adus. De aceea vă rog să-i lăsați o părere lui Adi printr-un comentariu la acest articol dedicat lui. Mulțumim anticipat :)

Blog road
Sursă foto: betterroads.com

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

8 comentarii la „Cum stii ca esti pe drumul cel bun cu blogul”

  1. Se pare ca blogul respectiv nu mai este valabil sau cel putin la mine nu se incarca, am incercat si de pe un live proxy si nu merge. De ce nu inlocuiesti linkul cu noul blog ca nu ajuta pe nimeni un broken link?

    Răspunde
  2. Daca vrei sa scoti ceva de pe urma blogului, atunci trebuie sa scrii aproape zilnic si sa atingi subiecte interesante pentru publicul larg, nu doar articole despre viata ta personala. Le poti combina oarecum. Scrie si despre tehnologie, prezinta si un tutorial, scrie cum ai scapat tu de tuse, cum sa ajungi la Brasov mai repede, cat consuma masina aia, ce haine se potrivesc la nuna, ce camasa nu se poarta atunci, ba un review, etc. Ceva de genul. Articole bune, nu bataie de joc. Mai bine unul foarte bun, decat trei slabe. Ca mai dai si “buleala” uneori, se mai intampla.

    Daca nu vrei sa scoti nimic, atunci poti scrie despre frunze verzi cand ai chef.

    Cu toate astea, vad ca scrii chiar si pe bani. Trebuia sa stii de lucrurile astea despre care ai intrebat.

    Sa fiu sincer, 100 dupa un an de zile e foarte putin. Insa, cine stie ce update va urma si vei avea un boom in Analytics.

    Răspunde
  3. Ma aflu fix in situatia lu Adi, am savurat acest articol si ma bucur ca sunt oameni (ca tine Gabriel), care impartasesc din experienta lor!

    Răspunde
  4. Cel mai rau lucru pe care poti sa-l faci este sa renunti, sa inchizi pravalia si sa faci altceva.
    Daca-ti place ceea ce faci, atunci cauta sa te imbunatatesti si continua sa faci ceea ce faci, si banii vor veni.
    Eu am renuntat la cateva proiecte dea lungul anilor fara sa fiu convins ca trebuie sa renunt, si am regretat.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.