În acest articol vă voi prezenta pas cu pas cum se face o mămăligă moale și gustoasă. Este o rețetă de mămăligă pe care am descoperit-o și am perfecționat-o singur de-a lungul timpului.
(P) Obține reducere pe viață de -20% la comisioanele de tranzacționare crypto Binance folosind linkul meu de afiliere. Reducerea de -20% este reducerea maximă pe care probabil o poate oferi un afiliat Binance cu vechime. Acest material nu este un îndemn sau un sfat de investiții.
Am pus poze și explicații scurte și concise pentru fiecare pas, astfel încât până și un bărbat să poată face o astfel de mămăligă într-un mod simplu. Puteți să râdeți cât vreți de ceaunul meu, dar e unul care s-a transmis din moși-strămoși. Nu mai arată atât de bine, dar vă asigur că e curat :).
Pentru această mămăligă vei avea nevoie cam de 20-25 de minute și de următoarele ingrediente: mălai, unt (sau ulei, dar eu prefer untul), sare (eu prefer sarea roz de Himalaya) și apă. De asemenea, eu folosesc un ceaun cu fundul gros și o lingură de lemn pentru a amesteca. Pentru măsurătorile exacte ale cantităților de mălai și de apă folosesc un pahar. Cu ajutorul paharului din imagini se poate face o mămăligă suficientă pentru 3-4 persoane. Acum haideți să trecem la treabă.
Vă explic pe scurt în următoarele paragrafe pașii pentru prepararea unei mămăligi și apoi pun toate pozele, cu tot cu texte ajutătoare, ca să știți că sunteți pe drumul cel bun.
În ceaun se pune prima dată sare. Eu pun cam 2-3 trei prafuri serioase de sare pentru că îmi place ca mămăliga să aibă gust mai intens, dar poți pune mai puțină. Apoi, peste sare pun un dreptunghi serios de unt. Untul este bun pentru că face ca mămăliga să nu se lipească. În plus îi dă gust mai bun.
Se pune un pahar plin ochi de mălai, așa cum veți vedea și în imaginile de mai jos. Apoi se pun 4 pahare cu apă, dar cu același pahar cu care ați turnat mălaiul. Se dă drumul la foc mare și se amestecă totul în continuu cu o lingură de lemn. Nu trebuie să depuneți mult efort la mestecat, ci doar să plimbați mălaiul în apă ca să se desfacă mai bine și să nu apară cocoloașe (garantat nu apar cocoloașe prin metoda asta). Asta ar trebui să dureze cam 5 minute de mestecat, dar va merita. Apoi, când mămăliga capătă consistența unei paste, o lăsați la fiert la foc mic și din 5 în 5 minute o amestecați serios câte 20 de secunde. Mestecați de 3-4 ori și mămăliga e gata.
Mersi de reteta, am facut-o si mi-a iesit din primaa!! 🥳
Super, mă bucur mult!
Am urmat pașii întocmai si a iesit o mămăligă super buna! E prima mămăligă care imi iese 😊
Felicitări, Corina! Mă bucur mult că ți-a ieșit!
E superba mămăligă făcută după reteta Dvs! Are un gust moale și e legata foarte bine!
Mă bucur mult că este bună. Să o mâncați cu plăcere!
Este pentru prima oara in viata mea cand imi iese mamaliga. Si chiar imi pierdusem speranta?. Sa traiesti mult si bine, noi avem de gand sa ne bucuram de reteta mult timp de acum inainte.
Multumesc, ma bucur mult ca am fost de ajutor.
Nu vreau sa-ti stric placerea, dar vezi si asta despre sarea de Himalaya: https://www.youtube.com/watch?v=a4BOGNIC4KU
Se pare ca sunt si situatii in care se vinde sare contrafacuta.
Cu mai mult unt i se spune BALMOS.daca
Este mămăligă tipică pentru branzuca cu smântână!De Crăciun ai facut-o și la noi,cu adevărat este delicioasă.Ma bucur sa mai văd și altă rețetă de mămăligă, decât cea clasică! Încercați și nu veți regreta!