Cum rezolvi problemele la Nexus 5 dupa update-ul la Android 5.0 Lollipop

Update-ul la Android 5.0 Lollipop a adus multe chestii interesante și simpatice, mai ales la capitolul design. Însă pe dispozitivele Nexus 5, acest update a adus numai probleme: autonomie mai scăzută a baterii, freeze, rețele wireless care o iau razna ș.a.m.d. Mai concret: update-ul la Android 5.0 Lollipop a adus pe Nexus 5 o experiență neplăcută, total diferită de ce erau obișnuiți utilizatorii să aibă parte pe un Android curat.

După cum o parte din voi știți, eu am folosit Nexus 5 o perioadă lungă, după care am folosit Samsung Galaxy S5, ca mai apoi să revin tot la un Nexus 5 pentru că mi se pare exact ceea ce am eu nevoie. De fapt, am și în acest moment o părere super bună despre Nexus 5 și îl recomand oricui dorește un telefon foarte performant cu Android, dar la un preț mai mult decât corect.

După ce am făcut update la Android 5.0 Lollipop pe Nexus 5 totul a funcționat așa cum trebuie. Chiar mă întreba Marius dacă am probleme sau dacă se agață. Pe vremea aia nimic. Eram bucuros. Am zis că am primit update-ul la câteva zile mai târziu față de ei, dar că am avut noroc. N-a fost să fie așa. De la o zi la alta Nexus-ul 5 cu Android Lollipop începuse să funcționeze din ce în ce mai greoi. De la probleme în convorbiri și până la pierderi de rețea sau buleli urâte la bluetooth. Am avut un moment de slăbiciune în care am vrut să trec înapoi pe Apple. Am zis că folosesc acest iPhone 4S câteva zile, apoi îmi cumpăr un iPhone 6 Plus și termin bâlciul.

Dă scroll direct aici dacă vrei să afli cum se rezolvă problema update-ului la Android 5.0 Lollipop pe Nexus 5. Sincer, după ce am citit aproape ce se putea citi despre subiect, treaba e relativ simplă. Fă-ți backup la tot (dacă nu e deja setat automat) și dă-i un hard reset. După hard reset mai sunt câteva chestii.

Mai exact, majoritatea problemelor pe care le are Nexus 5 după update la Android 5.0 sunt cauzate și de aplicațiile instalate pe el. Dacă ai multe aplicații verifică care sunt cele fără de care nu poți trăi. Dar verifică la sânge. Ideea e că multe aplicații nu au fost încă optimizate pentru noul Android 5.0 Lolliopo. De acolo vin crash-urile sau scurgerea rapidă bateriei. După factory reset setează telefonul cu al tău cont de Google, dar ca telefon nou, nu cu backup-ul vechi de setări și aplicații. Apoi, instalează-ți doar aplicațiile absolut necesare.

Chestia asta va mai dura doar câteva săptămâni. Toți dezvoltatorii de aplicații populare lucrează intens la problemele de compatibilitate. Google pregătește deja niște update-uri cu bug fixes la Android Lollipop. Se va rezolva. Ăsta e un risc pe care early adopters merită să și-l asume măcar odată pe an, la un update major, că la update-urile mici nu au fost niciodată probleme. Eu am făcut precum am descris și Nexus-ul meu 5 merge din nou brici, iar autonomia acumulatorului este vizibil îmbunătățită. Și e o adevărată plăcere să vezi ecranele de bun venit la un Android Lollipop fresh, adică atunci când îl configurezi după un hard reset :)

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

4 comentarii la „Cum rezolvi problemele la Nexus 5 dupa update-ul la Android 5.0 Lollipop”

  1. Dupa hard reset nici sistemul nu a mai functionat cum trebuie. Nu mai apareau pictogramele din bara in ecranul de start si telefonul se misca foarte greu fara nimic instalat pe el. Vorbesc de un s5 g900f cu update-ul pentru polonia. Am trecut pe 4.4.2 si astept acum sa se rezolve problema :).
    De renuntat nu am cum pentru ca mi-a placut prea mult cum arata si are cateva lucruri noi care iti usureaza viata :))

    Răspunde
  2. Deci, sa recapitulam: daca vezi ca ai primit notificare pentru update la Lollipop pe telefon, inainte sa il faci, dai hard reset la telefon, apoi descarci si aplici update-ul si setezi tot de la zero. Nu #emaisimplu asa ?

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.