Cum nu platesti parcarea cu plata in Galati

Metodă pe care o poți folosi doar dacă vrei să fii țăran (în sensul rău al cuvântului).

Înainte de toate, trebuie să spun că eu sunt foarte de acord cu parcările cu plată din Galați. Pentru că în locurile “fierbinți” din Galați nu găseai niciodată un loc liber de parcare. Unii își lăsau mașinile acolo și uitau să mai plece. Uneori stăteau cu zilele. Acum, treaba s-a mai civilizat un pic. În Țiglina în față la EuroGsm nu găseai niciodată loc de parcare, iar acum găsești fără probleme. Eu zic că e de bine.

Revenind. Dacă vrei să fii țăran și să nu plătești locul de parcare în Galați este suficient să suni la numărul de telefon de pe un parcometru și să zici că acesta ți-a înghițit banii, dar nu îți dă tichetul de parcare. Da, atât de simplu este. Mergi la aparatul din parcare, verifici numărul, suni și te dai rănit. Nu știu dacă metoda asta ar merge peste tot, dar de câteva ori tot ar merge. Totuși, am să zic mai jos de ce nu încurajez astfel de practici.

Adevărul este că aparatele din parcări uneori mai dau rateuri când introduci monede. În mod special la monedele de 50 de bani. Eu am pățit de două ori. O dată la aparatul de pe Brăilei, vis-a-vis de Spitalul Județean și o dată la aparatul de pe Domnească, din zona Modern.

Când suni vei fi întrebat care e locația ta exactă și numărul mașinii, iar o oră de parcare gratuită ți-o dau ei din partea casei. Știu treaba asta pentru că am pățit-o de două ori. Mi-a halit aparatul de la parcare 1.5 lei în monede și am vrut să sun, pus pe reclamații.

Spre plăcuta mea surprindere, mi-a răspuns o doamnă foarte amabilă și foarte orientată să rezolvăm problema. Nu știu, poate a și simțit în vocea mea că eram și cât se poate de sincer. Să fim serioși, chiar trebuie să fii un mare fomist ca să-ți parchezi mașina, să pierzi timp să iei numărul de pe parcometru, să formezi, să suni și apoi să pretinzi că aparatul ți-a furat banii chiar dacă nu e deloc așa. Dar am primit feedback că trebuie să mai lucrez la titluri, iar acuma exersez treaba asta :) Ar fi deschis mult mai puțini articolul dacă spuneam ceva de genul “Ce ok am fost tratat de cei de la parcările cu plată din Galați”, nu? :)

Și cu ocazia asta v-am prins și cum căutați de fapt metode cum să nu plătiți parcarea din Galați, știu eu :) Sau cum să parchezi fără să plătești, sau cum să fentezi parcările cu plată, sau cum să… Glumesc :)

Eu recomand comportamentul civilizat și responsabil în astfel de situații, iar asta înseamnă două lucruri: 1. să plătești parcarea atunci când parchezi într-o parcare cu plată. 2. să nu ocupi două locuri și nici un loc jumate atunci când parchezi undeva, oriunde.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

3 comentarii la „Cum nu platesti parcarea cu plata in Galati”

  1. Toată stima pentru ţăranul român care are o doză imensă de bun simţ. Pentru “ţăranii” în senbsul rău, nu are rost să-i atenţionezi (este degeaba). N-am ştiut că există un telefon la care să suni. În Miercurea Ciuc am păţit aşa ceva şi m-am dus la un parcomat mai încolo.

    Răspunde
  2. Parcometrul “inghite” monezile fara sa dea bilet pt ca se introduc la intervale mai scurte de timp decat cele mentionate pe panou – 5 sec parca.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.