Cum mă să interzici dronele?

În acest articol fac referire la dronele civile pe care și le poate cumpăra tot omul ca să filmeze sau să facă poze din zbor. Cea mai cunoscută dronă la vremea ei este AR.Drone fabricată de cei de la Parrot (companie binecunoscută pentru fabricarea de dispozitive pentru device-uri mobile).

Însă dronele nu prea și le poate cumpăra tot omul. Pentru că sunt destul de scumpe dacă vrei să le echipezi complet, să aibă o autonomie decentă și să se miște mai de Doamne ajută. O să ziceți că gata, cum interzice guvernul ceva brusc sărim de fund în sus și zicem că nu e posibil așa ceva – hai la drone neamule! Însă treaba merită criticată/aprobată măcar ca și concept. Poate posesorii de drone dotate cu cameră video și echipament de transmisie sunt prea puțini ca să-și facă vocea auzită. Așa că am scris acest articol în care invit posesorii de drone, sau cei care cochetează cu ideea, să scrie un comentariu pro sau contra acestei legi de interzicere a dronelor cu greutatea sub 1 Kg, dotate cu camere video.

Înainte de a merge mai departe cu subiectul legat de interzicerea dronelor în România, vă invit să urmăriți un scurt videoclip cu dronele în acțiune.

Ok, acum hai să o ardem pe teoria conspirației un pic. Nu de alta, dar să vă dau idei :)

Stau dronele atât de prost la vânzări în România încât să se atragă atenția asupra lor cu o lege care le interzice, oamenii să se documenteze mai mult și brusc legea dispare iar ele sunt gata de cumpărat? Sunt chiar indetectabile și pot reprezenta un pericol la siguranța națională? Sau pot filma fără probleme anvergura unor proteste de stradă care să arate adevărata față a incidentelor așa cum sugera 13-14.ro în acest articol? Reprezintă dronele un risc pentru dreptul nostru la intimitate atunci când Gigi de la 1 își trimite drona la etajul 3 ca să vadă ce fumează vecinul sau cu cine face sex? Eu personal sunt pentru prima dată total neutru în acest subiect pentru că suma factorilor pro este egală tura asta cu suma factorilor contra.

Pe baza întrebărilor de mai sus (și nu numai) sunt curios să aflu părerea voastră despre interzicerea dronelor în România.

Drone Interzise Romania

9 comentarii la „Cum mă să interzici dronele?”

 1. O lege idioata ca multe alte legi „emanate” de militienii din parlament si din servicii.
  Nu-i intereseaza pe ei siguranta cetateanului (sa nu-i cada drona’n cap) …vor doar sa nu-i mai filmeze nimeni cand „baga in dubă saitu’ de cultura”.

  Răspunde
 2. Părerea mea e ca atât timp cat e ok sa folosești o drona sub 1 Kg dar nu cu camere video (o drona sub 1 kg e accesibila pentru multa lume) interzicerea lor defapt e legata de ce anume surprinzi pe video.
  Posibil sa nu fie la inima celor de la guvern sa filmeze orice prost autostrăzile neterminate (una e sa faci o poza de pe lateral și alta de la 20 – 30 m înălțime si sa surprinzi adevărata imagine), sau poate vreun protest, etc.

  Daca cineva chiar vrea sa spioneze pe cineva sau sa facă acte de terorism nu cred ca se împiedica de legislație. Drona nu e asa mare încât sa fi văzut când o transporți si cum am mai zis la cineva mai devreme e relativ simplu sa modifici drona astfel încât emițătorul radio sa fie înlocuit cu un mobil astfel mărești raza de acțiune a ei cu o distanta limitata doar de puterea acumulatorilor instalați.

  Întrebarea e dronele sunt cu adevărat interzise sau camerele zburătoare ?

  Răspunde
 3. In Romania, autoritatile sunt atat de incompetente incat, in loc sa-si bata capul sa gaseasca o solutie decenta de rezolvare a situatiei, dau o lege prin care interzic un anumit lucru si gata, s-au spalat pe maini. E in interesul lor sa interzica dronele, ca doar nu vrei sa vada toata lumea in ce mocirla ne scaldam, numai ca, din punctul meu de vedere, ar fi trebuit data o lege care sa interzica dronele in anumite contexte si nu pentru toate situatiile. Pana la urma dronele ar putea salva vieti, gandeste-te in cazul unei calamitati naturale ce aplicatii ar putea avea.

  Răspunde
 4. Sa stii ca eu cand am inceput sa citesc articolu asta despre drone mi-a zburat putin gandul ca ar exista posibilitatea ca asta sa fie un advertorial sponzorizat de AR, imi pare rau ca mi-a trecut prin minte asa ceva si m-am indoit de calitatea blogului tau dar sunt perfect deacord cu tine ca asta e marketing la un nivel ceva mai inalt. Nu m-am interesat sa vad care sunt motivele pentru care le-ar interzice dar oricare ar fi tot reclama este.

  Răspunde
  • Ăștia sunt cei mai reprezentativi. Parrot nu sponsorizează la mine și nu prea cred că sponsorizează direct la nimeni. Indirect, cine știe, doar dacă s-o anula legea după ce a atras atât de multă atenție :)

   Răspunde
   • Totusi ma indoiesc ca o sa aiba efect prea mare. Cum ai zis si tu o drona cat de cat buna de care chiar sa te poti folosi vine cu un pret si cine are posibilitatea si dorinta de a achizitiona o drona a aflat deja despre ele, nu cred ca este un lucru care sa starneasca interesul tuturor.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.