Cum mă să-i scoți din pușcărie pe ăștia?

Noul cod penal cică a scos din pușcărie aproximativ 100 de persoane. Nu am competența necesară să comentez prea mult noile prevederi, că sunt doar un simplu cetățean cu blog, ce naiba, dar…

… noul cod penal al minunaților noștri guvernanți au scos din pușcărie și indivizi precum ieșeanul Robert Ciobanu care a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru că a ucis în 2005 o fetiță de 7 ani. Aveți copii? Ei bine, ucigașul ăsta e liber din cauza (nu datorită) noului cod penal. Sau probabil e printr-un centru de reeducare din care va fi eliberat rapid. Că la ce scriu ziarele nu știi exact ce și cum cu exactitate, dar e cert că omul a beneficiat de prevederile noului cod penal. Repet, aveți copii? Numai cât mă gândesc la treaba asta îmi vine să susțin legalizarea armelor cu glonț.

Însă conform Adevărul.ro, mai avem un caz.

Este vorba de data asta despre hunedoreanul Lucian Hoară care a omorât-o în 2008 pe iubita sa și a fost condamnat la 9 ani de închisoare. A ieșit repede și el… într-un centru de reeducare, în care dacă știi să joci rolul de elev silitor ajutat de profesori pensionari ieși mult mai repede de acolo decât din închisoare, asta e cert.

Citiți cu atenție articolul. Nu am zis că oamenii ăștia au ieșit din închisoare pe baza noului cod penal, că nu am informația asta. Însă asta au scris mai multe ziare, iar dacă e cu adevărat pe bune, e grav, foarte grav. Sau cum ar zice un alt ilustru conducător în viață: „nu e bine, domnilor guvernanți”. Poate nu e bine să judecăm un nou cod penal pe baza a două exemple sau a câteva articole din presă, că vorba aia, nici nu l-am citit și avem și tendința să credem tot ce ni se spune, dar dacă un ucigaș de copii sau un politician corupt are beneficii în urma noului cod penal, dați-mi voie să mă revolt. Și poate greșesc. Întotdeauna îmi asum că pot să am o părere greșită. De asta există câmpul de comentarii la acest articol. Ca să discutăm.

4 comentarii la „Cum mă să-i scoți din pușcărie pe ăștia?”

 1. domle nu inteleg unu omoara si transaza in cazu studentei etc si copilu meu e inchis si na schapat pt gainarii nu mai inteleg sai lñase pe toti afara pt ca vreti sau nu sint toti pers, umane cind ies statul nu le da nici o sansa cazu copilului meu nu judecati am crescut 4 copii si numai din munca dar cu democratia sa schimbat sistemul e tata baiatu meu si a facut cea facut pt copilas si sotie nimeni nu ia intins o mina legea e pt, cei saraci uitativa la politici se fac cas bolnavi si nu suporta regimul penetenciar si omu de rind ce sa zica astia au indesat cit au putut si ies la suprafata ca uleiu pe apasai lase si pe recidisti copilu meu e a 2 oara prima pt un nimic de telefon si a doaua pt inselaciune ma doare sint mama si nu criticati pt ,ori care o o caramida acolo vb, ceea

  Răspunde
  • Normal. Doar nu crezi ca pentru cei „marunti” s-a facut noul CP.
   Un singur lucru bun este ca se permite incadrarea mai ok a pedepselor, iar recidivistii vor plati mai scump.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.