Cum faci un magazin online de dropshipping prin Shopify

Primesc destul de multe întrebări în privat legate de cum se procedează în cazul unui magazin online bazat pe dropshipping și realizat prin platforma Shopify. Deși nu voi vorbi din proprie experiență (pentru că nu dețin un astfel de magazin) pot spune că am studiat subiectul și vă pot oferi mai multe informații.

În primul și în primul rând vă trebuie un cont pe Shopify. Dacă nu aveți încă un cont pe Shopify, vă puteți creea aici un cont gratuit cu o perioadă de trial de 14 zile. După ce vă creați contul veți primi foarte multe sfaturi pe email legate de succesul vânzărilor online.

Vă dați seama, obiectivul celor de la Shopify este să te ajute să ai succes cu magazinul online, astfel încât să-ți permiți să le plătești abonamentul lunar.

Dacă doriți să testați mai mult platforma, eu sunt partener Shopify și vă pot oferi un cont cu o perioadă de trial mai mare. Trebuie doar să-mi trimiteți un email la salut@gabrielursan.ro sau să-mi lăsați un comentariu la acest articol cu felul cum ar trebui să se numească magazinul, iar eu vă fac un cont special pe Shopify.

Ce este dropshiping?

Pe scurt, dropshippingul arată cam așa:

 1. Îți faci un magazin online.
 2. Imporți produse de la vânzători/furnizori care practică dropshippingul (gen Aliexpress).
 3. Oamenii comandă produsele de pe siteul tău.
 4. Tu comanzi produsele la furnizorul tău și pui adresa de livrare a clientului tău.
 5. Specifici la observații că e vorba despre dropshipping (ca să nu pună facturi în colet).
 6. Tu plătești furnizorului din banii tăi produsul comandat de client.
 7. Încazezi banii de la client ulterior plății tale către furnizor.

Legat de punctele 6. și 7. voi fi mai explicit în cele ce urmează.

La fel ca în orice business trebuie să ai niște bani de investit. Adică bani de marfă. Iată cum circulă banii pe lanț după ce ți-ai făcut cont pe Shopify și ai batut palma cu un procesator de plăți (ca să accepți plata cu cardul).

 1. Clientul comandă produsele de pe siteul tău și plătește cu cardul.
 2. Banii din plata cu cardul nu îți intră instant în cont. Îți intră la 3 sau la 7 zile, depinde de înțelegerea ta cu procesaturul de plăți.
 3. De asta zic că trebuie să ai bani de marfă, pentru că nu iei marfa direct cu banii clientului la început. Ulterior se vor aduna bani în cont și vei lua marfă cu banii clienților, dar nu din prima.

Unde să faci dropshipping

Din ce am citit e recomandat mai degrabă să te folosești de dropshipping pentru a targeta țările mai dezvoltate și mai educate la plata cu cardul.

Pentru că românii nu se înghesuie momentan să plătească online cu cardul.

Și nici nu sunt obișnuiți să aștepte 1-2 săptămâni să le sosească anumite comenzi (decât dacă e vorba de produse home & deco pe care sunt dispuși să le aștepte cât este necesar din câte am înțeles).

De citit despre dropshipping

Dacă vrei să ai succes în afaceri trebuie să ai răbdare să citești, să te informzi, să te educi. Dacă vrei calea mai ușoară și mai rapidă (adică să pui întrebări cuiva), acest lucru se numește consultanță și se plătește.

Merită să citești aceste două materiale în limba engleză despre dropshipping înainte să te apuci de așa ceva. Mai ales că vei descoperi și câteva extensii faine de Shopify care te scapă de munca importurilor de produse și îți ușurează tot procesul.

 1. Ce este dropshipping?
 2. Ghidul complet de dropshipping

Mult succes cu ceea ce doriți să întreprindeți și nu uitați să-mi lăsați un comentariu cu felul cum ați dori să se numească magazinul vostru online pe Shopify ca să vă fac un cont cu o perioadă de trial mai mare decât cea standard.

About The Author

Gabriel Ursan

Blogger la GabrielUrsan.ro, om de marketing online și dezvoltare într-un grup de companii. Pasionat de online și tehnologie. Soț și tată (de fetiță). Vesel, ambițios, optimist. Apropo, ăsta e linkul meu de afiliere dacă vrei să cumperi ceva. Detalii despre publicitate pe blog găsești aici.

7 Comments

 • RMC

  Reply Reply 09/06/2017

  Nu am inteles prea bine. Presupunand ca iau decizia de a-mi face un cont, asta inseamna ca magazinul online va fi propriu cu Shopify ca platforma tip CMS sau va fi ceva de genul nume-magazin.shopify.com?

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 09/06/2017

   Nu, nu. Ala e doar un subdomeniu temporar pana iti pui la punct magazinul. Ulterior iti pui domeniul tau propriu.

 • Andrei

  Reply Reply 16/06/2017

  Am testat platforma in ultimele 14 zile, mi-am pus la punct magazinul si produsele dar nu stiu cum sa accept un furnizor de plati cu cardul. Ce ar fi mai bine sa deschid(PFA, SRL)? si cum as putea sa fac cu sediul daca stau in chirie?

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 17/06/2017

   SRL. Dupa aceea poti sa contractezi mai usor un procesator de plati.

 • Cristian

  Reply Reply 10/10/2017

  Buna ziua, imi puteti spune cum anume se fac intrarile la un srl daca lucrez cu un furnizor din china? Adica se face import? Si apoi export? Pentru ca obiectul fizic nu ajunge in romania dupa cum stiti. Eu sunt blocat cu contabila mea la aceasta etapa si nu pot legaliza procesul inca. Multumesc anticipat!

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 10/10/2017

   Din păcate nu lștiu cu exactitate. Cel mai ok tot un contabil poate răspunde.

Leave A Response

* Denotes Required Field