Cum faci sport acasa – Scurt ghid pentru oamenii ocupați

Oamenii ocupați renunța des la noile obiceiuri pozitive pentru că… ați ghicit… sunt ocupați. Oricât de bine s-ar descurca cu managementul timpului, nu mai găsesc timp pentru sport printre job și familie.

Trebuie să spun însă că există speranță și pentru oamenii ocupați care doresc să facă sport acasă. Iar în caz că ești pentru prima oară pe aici pe blog, doream să-ți spun că eu sunt un expert în sport acasă :)

Cum faci sport acasa - Cum am slabit

În stânga e o poză de acum un an, iar în dreapta este o poză recentă pe care am făcut-o fix la un an de când m-am apucat de slăbit și de făcut sport acasă (pentru că în plină pandemie, unde altundeva poți face sport ?).

Pentru că ești un om ocupat, nu voi mai lungi acest articol și îți voi da zece sfaturi simple și acționabile astfel încât să reușești să te ții de sport și acasă tot anul, nu doar în primele 3-4 luni din an :)

Cum faci sport acasa dacă nu ai timp

  1. Stabilește-ți doar 5 minute de sport pe zi, nu mai mult. Oricum vei face mai mult, dar dacă îți stabilești 30 de minute și nu reușești într-o zi te simți nasol. Dacă ai zis 5 și faci doar 5 minute, te simți bine.
  2. Este ok să ratezi o zi de sport. De fapt, pune-ți obiectiv sa faci sport doar 5 zile din 7, câte minim 5 minute pe zi. Cel mai important pentru psihicul tău este să nu ratezi două zile consecutive de sport.
  3. Cumpără-ți un minimum de echipament pentru sport acasă. Uite aici niște inspirație. Un tricou, niște pantaloni, pantofi sport, niște gantere. Orice care să-ți declanșeze motivația zilnică de a face sport.
  4. Motivația este precum dușul. Trebuie făcută zilnic. Prin urmare, lasă ganterele cumpărate la vedere, nu în pod sau după ușă. Lasă echipamentele la vedere ca să ai mereu declanșatoare pentru sport.
  5. Dormi mai mult. Studiile arată că cu cât reușești să dormi mai mult și mai bine, cu atât rezerva ta de motivație și voință este mai mare. Dacă ești odihnit ai chef și de sport și de mâncare sănătoasă.
  6. Dacă nu merge nici cu obiectivul de 5 minute de sport pe zi, pune-ți obiectiv doar să îmbraci . Asta ar trebui să declanșeze un MVH (Minimum Viable Habbit). E important.
  7. Ascunde dulciurile, mâncarea nesănătoasă, sucurile, berea etc. din dulapuri, din frigider și mai ales de la vedere (dacă sunt pe mese). Orice rezervă de voință se termină dacă vede non-stop chestii.
  8. Nu te cântări zilnic. Obiectivul principal al sportului este să-ți scadă stările de anxietate, să-ți genereze dopamină ca să te simți bine și să-ți crească sistemul imunitar. Vei slăbi sănătos în timp.
  9. Mănâncă mâncare gătită 80% din timp. Mâncare gătită poate însemna orice. Cu cât mai puțin procesată, fast-food etc. cu atât mai bine. O bucată de carne cu o garnitură de ceva e mereu o opțiune bună.
  10. Fă exerciții fizice simple și nu exagera. Flotări, genuflexiuni, fandări. Fluturări cu gantere, bicicletă. Încălzirea este foarte importantă pentru că face diferența dintre un antrenament bun și rău.

Ajută un frate sau o soră care face sport de acasă :)

Dă share la acest articol și eventual comentează un pic mai jos cu ce alte sfaturi legate de cum faci sport acasa ai. Butoanele de share sunt mai jos. Folosește-le ca să ajungă informația la oamenii ocupați :)

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „Cum faci sport acasa – Scurt ghid pentru oamenii ocupați”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.