Cum eviți costul suplimentar din cauza funcției de backup foto de la Google

Orice posesor de Android are posibilitatea să facă back-up automat la toate fotografiile și videoclipurile realizate cu dispozitivele înregistrate fără prea mari bătăi de cap.

Pentru a evita costurile suplimentare ce se pot datora consumului exagerat de date mobile din planul oferit de operatorul de telefonie mobilă, merită să fiți atenți la câteva detalii.

În primul rând, funcția aceasta este închisă pe un dispozitiv Android pe care îl configurezi prima dată. Adică, dacă nu o pornești, nu ai de ce să-ți faci griji. Dacă o pornești, vei vedea că sunt câteva elemente pe care merită să le setezi tu după bunul plac. Eu o folosesc de doi ani și mi se pare super utilă. Adică, indiferent ce aș face sau aș păți, pozele mele stau safe în cloud. Mă rog, există și adepții teoriei conspirației care cred că angajații Google, Apple sau Microsoft își iau popcorn în fiecare seară ca să se uite la datele personale ale utilizatorilor.

Dar nu vom dezbate subiectul numit confidențialitate online, că nu despre asta vreau să vorbesc în acest articol. Ca să revenim la subiect, pentru a ajunge la setări, intrați în orice telefon cu Android în Meniu > Fotografii (Google) > Opțiuni (cele 3 puncte verticale din dreapta) > Setări > Copiere automată.

După ce ați ajuns acolo, veți observa că setările standard sunt pe dimensiunile originale ale fotografiei, backup pe conexiune operator & Wi-Fi, debifat ”Roaming” și debifat ”Doar în timpul încărcării”. La Roaming trebuie să rămână debifat. Nu există să fie bifat standard pe Roaming. Dacă e debifat (chiar dacă ai bifat că vrei Roaming în setările de rețea), backup-ul de poze în Google nu se va realiza în afara țării, chiar dacă poți sta pe net în Roaming din afara țării.

Eu recomand următoarele setări: 1. Opțional: dimensiune standard a fotografiei (maxim 2 MP) pentru că ai stocare nelimitată (la dimensiunea originală consumi din spațiul de stocare din Google Drive care e gratis până la 15 GB parcă); 2. Backup doar pe conexiune Wi-Fi (ca să eviți orice tip de cost suplimentar); 3. Roaming musai debifat (dacă e bifat înseamnă că tu sau altcineva care s-a jucat cu telefonul a bifat din greșeală); 4. Bifat ”Doar în timpul încărcării” pentru că backupul presupune activitate online, iar activitatea online (fie și de background) consumă baterie – e cel mai ok ca sincronizarea în contul de poze Google să se facă când telefonul e conectat la Wi-Fi și pus la încărcat. Am pus și un print screen cu setările mele mai jos. Poate ajută.Backup Google Foto

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

4 comentarii la „Cum eviți costul suplimentar din cauza funcției de backup foto de la Google”

  1. Oferă Google cel mai bun preț/GB, dar mai au de lucru la aplicație.
    1. Face o vraiște totală, bagă în același folder și pozele făcute cu telefonul și pe cele de pe Google+, de nu se mai știe ce-i acolo (dacă nu dezactivezi, ia tot ce găsește poze în memorie – Telegram Photos, Wallpapers, tot. Și bagă la un loc)
    2. Îmi dă din 10 în 10 minute notificare că x photos are ready to share. E enervant.

    Dropbox face fix ce trebuie, pune doar pozele făcute cu telefonul într-un folder.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.