Cum e DJI Tello, drona de 100 euro

DJI Tello este o mini dronă de calitate superioară care costă în jur de 100 euro, adică un preț excelent dacă vrei să-ți cumperi prima dată o astfel de jucărie. Mai ales că este DJI.

Nu știți cine este DJI? Păi, cel mai mare producător de drone. Este compania care fabrică și acele drone mari, profesionale pe care le vedeți la fotografi, videografi, vloggeri și specialiști.

Am primit drona DJI Tello în teste de la magazinul online GNEX.ro care au fost foarte deschiși să-mi ofere acest produs în teste, pentru că eram curios să mă joc cu o dronă marca DJI. La ei pe site gasiti atat drone profesionale cât și minidrone, vehicule electrice plus o mulțime de gadget-uri.

Mini-drone am mai avut în teste, însă DJI Tello este de departe cea mai bună. Și spun acest lucru pentru că este foarte stabilă și foarte ușor de manevrat chiar dacă nu ai mai folosit una.

Detalii importante despre drona DJI Tello

Mini drona DJI Tello are o autonomie de 13 minute, ceea ce mi se pare suficient având în vedere că unele drone profesionale abia ating 30 de minute de autonomie.

Mie mi-a venit în pachet cu un acumulator suplimentar. Îl încarci înainte și cu 2 acumulatori ai 26 de minute de joacă. În plus, bateria se încarcă repede full – aproximativ 1,5 ore.

De asemenea, un alt aspect important este că această mini dronă filmează HD la 720p. Din punctul meu de vedere este mai mult decât suficient pentru început, mai ales ca preț.

DJI Tello este fabricată de compania RYZE sub brandul DJI în colaborare cu Intel. Ea este special gândită atât pentru adulți cât și pentru copii datorită faptului că poate fi programată.

De obicei, studenții de la MIT (U.S.A.) folosesc această dronă pentru a învăța limbaje de programare. Se pot face multe lucruri cu o dronă dacă știi cum să o programezi.

Ce mi-a plăcut la această mini-dronă

DJI Tello

Mi-a plăcut foarte mult ușurința cu care se manevrează. E simplu rău de folosit, chiar și de mine care sunt un neîndemânatic din fire. O conectezi cu telefonul și asta e tot.

O altă chestie care mi-a plăcut este stabilitatea dronei, mai ales în spațiile interioare. Am crezut că în casă o să o dau foarte ușor de pereți, dar nu a fost așa. E stabilă tare.

Are diverse moduri de utilizare. Cel mai mult îmi plac flip-urile. Dacă ai peste 50% din baterie încărcată poți cu o singură apăsare de buton să faci tot felul de cascadorii.

Pe lângă asta are funcție de decolare din palmă, aterizare din palmă, filmare constantă în cerc, filmare up & down, aterizare de urgență în caz de baterie descărcată sau lipsă semnal.

Dacă vrei să-ți iei o dronă mare, dacă vrei să te distrezi cu copilul sau pur și simplu vrei să înveți să programezi drone, îți recomand călduros DJI Tello și te asigur că e ceea ce trebuie.

VEZI PREȚ DJI TELLO

Cum se instalează DJI Tello

Pentru cei care deja și-au cumpărat drona DJI Tello, am să las aici un mini-ghid de instalare. Deși este ușor și intuitiv, am zis că nu strică niște explicații suplimentare.

  1. Asigură-te că acumulatorul este încărcat. Introdu acumulatorul în dronă, conectează cablul micro-USB și așteaptă să se încarce. Un led albastru care luminează intermitent arată că se încarcă. Dacă ledul albatru e stabil înseamnă că s-a încărcat.
  2. Instalează-ți pe telefon aplicația Tello.
  3. Scoate drona de la încărcat și apasă butonul de pornire din lateral (zona opusă mufei de încărcare). LED-ul din față va începe să lumineză în mai multe culori. Deschide conexiunea Wi-Fi de pe telefon și conectează-te la rețeaua Tello.
  4. Deschide aplicația Tello. De acolo te prinzi tu ce e de făcut.

Video cu drona DJI Tello

Amicul Mariciu a avut o mini-dronă DJI Tello în teste la un moment dat și i-a făcut prezentarea pe vlogul său. Mi s-a părut un video de prezentare prea bun ca să nu îl bag și aici.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

9 comentarii la „Cum e DJI Tello, drona de 100 euro”

  1. Frumos scris, nu ai un limbaj de lemn care sa fie greu de descifrat. Oricum….as avea niste intrebari:
    1. Distanta maxima de la care poate fi controlata. (Reala…pentru ca avea un prieten o drona si zicea ca are o arie de 100m si pe la 70 ii dadea cu minus)
    2. Are ceva slot penteu card de memorie cand filmeaza? Sau filmarea va fi salvata direct pe telefon?

    Felicitari pentru blog, tineti-o tot asa!

    Răspunde
    • Salut, Ionut! Multumesc pentru comentariu si incurajari!

      1. Este o drona de mici dimensiuni, iar distanta standard este de 10 metri in orice directie insa in spatiideschise, “ochiometric” eu zic ca se duce in 15-20 m. Am auzit de la cineva ca poti instala un repeater de retea ca sa mearga pana la 30-40 m.

      2. Nope, nu are slot de card. Pozele si filmarile se duc in timp real pe telefon.

      Răspunde
    • Încă nu știu să-ți răspund la această întrebare :) Însă momentan o păstrez. Aștept o zi mai frumoasă afară să ies cu fiică-mea și să ne distrăm. E prea faină ca să nu o învăț și pe Sara cum să manevreze o dronă.

      Răspunde
    • Da, am reușit. De vreo 3-4 ori, maxim. S-a comportat foarte bine, mai ales că are apărătoare de elice. O dată a czăut elicea, o dată a căzut bateria și de celelalte 2 ori nu a căzut nimic, ci doar a aterizat pe pat. Dronele de mici dimensiuni sunt gândite pentru interior și pentru faptul că implicit se lovesc des de pereți și de mobilă.

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.