Cum câștigi primii bani online

Astăzi țin o prezentare de 20 de minute la Biblioteca V.A. Urechea din Galați în cadrul conferinței BookLand. Majoritatea celor prezenți acolo sunt elevi și pentru că aproape zilnic primesc câte un email legat de banii online, vreau să ofer niște puncte de plecare utile.

Așa că am să pun conținutul prezentării mele și aici, ca să puteți să vă aduceți aminte de ea mai ușor. Hai să începem cu miturile despre banii online. Ca să ne setăm corect așteptările și să nu apară dezamăgiri. Deci, cum câștigi primii bani online?

BookLand Evolution - speaker_10.bkl -Gabriel Ursan

Mituri legate de câștigat bani online

  • Nu e o muncă seriosă. Ba da. E o muncă la fel de serioasă ca oricare. Implică responsabilități și multe aptitudini pe care trebuie să le dezvolți.
  • Banii online se fac rapid. Fals. Banii online se fac la fel da rapid ca banii offline. Se pot face mai rapid doar după multă muncă, clienți și experiență.
  • Banii online se fac ușor. Am vrea noi. Banii online nu se fac ușor. Există din ce în ce mai multă concurență, din ce în ce mai mulți oameni pricepuți online.
  • Nu trebuie să investești nimic. Dacă e online, e gratis, nu-i așa? NU. La fel ca și în mediul offline, dacă vrei să faci bani, trebuie să bagi bani.
  • Muncești mai puțin. Dacă faci ceva online sub formă de antreprenoriat, la fel ca la orice antreprenoriat, muncești mai mult. Cel puțin la început.

8 posibilități de a face bani online

Sunt multe posibilități de a face bani online. Probabil peste 100 dacă ar fi să despicăm firul în 4 (eu nu le știu pe toate). Dar pentru o prezentare de 20 de minute, 8 sunt suficiente.

Fiverr

Fiverr este o platformă de micro-joburi online unde poți să primești bani pentru aptitudinile tale. Prețul de pornire pleacă de la 5$, dar ăsta e doar un motiv, pentru că poți să faci upsell cu diverse alte chestii.

Spre exemplu, dacă te pricepi la grafică, la tradus, la muzică, la programare, la voice over sau la orice altă chestie care poate fi făcută de la distanță, Fiverr e un punct de start.

Vinde fotografii online

Dacă ești pasionat de fotografie și vrei să scoți mai mulți bani de pe urma investițiilor tale în echipamentele foto, poți să-ți vinzi fotografiile.

Există servicii precum ShutterStock Contributors unde poți să-ți pui fotografiile. Pe scurt, ori de câte ori cineva cumpără acele fotografii, ție îți revine un procent.

SEO Copywriting

Acest lucru înseamnă să scrii folosind cuvinte și expresii cheie cerute de clienții tăi. Mai exact, să faci texte care în viitor să le aducă clienților tăi trafic relevant pe site.

Cred că îți poți găsi clienți în România și pe SeoPedia, dar poți să îi abordezi și personal. Multor oameni din companii mici și mijlocii nu le place să scrie și preferă să cumpere acest serviciu.

Blog de nișă

Acum că ai învățat să scrii SEO, poți să începi propriul tău blog. Îți recomand să te orientezi către o nișă specifică, nu către ceva generalist care să trateze orice subiect.

E mult mai ușor să devii specialist în ceva, dacă te concentrezi doar pe acel ceva. În plus, vei arăta ca o autoritate în domeniu. Banii vin din parteneriate, reclame și afiliere.

Instagram

Ca să crești un blog, ai nevoie de social media. Iar social media e un mijloc, nu o bază. Facebook e un must have, dar știi mai bine ca mine cât de popular este și Instagram.

Dacă îți creezi un fan base pe Insta, nu numai că vei avea comunitatea ta care te va urmări, dar vei avea și alți oameni interesați să te plătească ca să se adreseze urmăritorilor tăi.

YouTube

Pasul următor după blog și Instagram este vlogul. Pentru că ăsta e viitorul TV, iar în acest moment ai ocazia să devii un star acolo.

Necesită mai multă muncă și mai mult talent, dar dacă ești consitent și te ții de asta, poți face și niște bani frumoși din reclame și parteneriate.

Cursuri online

După ce devii foarte bun într-un domeniu, poți să îi înveți și pe alții să devină foarte buni. Și asta se face prin cursuri. Iar realizarea unor cursuri nu este ușoară.

Așa cum nu trebuie să fie nici gratis. Dacă ești cu adevărat bun pe ceea ce faci, nu ai de ce să-ți fie rușine să ceri bani pe ceea ce oferi.

Magazin Online Shopify

La final ajung la partea voastră preferată: Shopify :) Primesc cele mai multe întrebări despre acest aspect în urma videoclipurilor mele de pe YouTube și a articolelor de pe blog.

Începeți cu acest articol cu întrebări frecvente.

Shopify este o platformă de magazine online. Cea mai mare și dezvoltată platformă online SaaS (Software as a Service) – adică cu abonament. E modernă și ușor de folosit.

Poți să-ți faci fie un magazin online în care să vinzi produsele tale. Fie poți să faci un magazin online internațional bazat pe dropshipping. Adică fără să investești în stocuri proprii.

Mai multe despre dropshipping aici.

Resurse utile

Cartea pe care o recomand este DotCom Secrets de Russell Brunson. Dacă nu ai citit cartea asta, nu ai cum să înțelegi multe lucruri din vânzările online. E o piatră de temelie.

Cont de test de 14 zile pe Shopify îți poți face urmând acest link.

Ghidul suprem pentru dropshipping se află aici.

Succes!

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.