Cum am slăbit sănătos 16 Kg în 11 luni

Am slăbit sănătos anul acesta și multe persoane mă întreabă cum am reușit să slăbesc atât de mult într-un timp atât de scurt. Prin urmare am făcut acest scurt articol și un video mai lung pe vlog pentru cei care au chef de mai multe detalii sau poate își doresc o doză de motivație în plus.

Cum slăbești ușor

Pentru a slăbi ușor este suficient să urmezi câțiva pași simpli. Este ușor să slăbești. Cel mai greu este să te menții la aceeași greutate. Cea mai mare greșeală a oamenilor care vor să slăbească este că sunt dispuși să facă niște chestii noi doar o perioadă limitată de timp.

Veste: nu există nici o dietă de slăbit, nici un program de slăbit, nici un antrenament de slăbit, nici un tratament de slăbit care să poate fi aplicat o dată pentru totdeauna. Slăbirea este o decizie.

Cum slăbești rapid

Pentru a slăbi rapid ai nevoie de:

  1. O dietă echilibrată și potrivită.
  2. Sport, dar moderat, nu exagerat.
  3. Somn și odihnă de calitate.

Dieta de Aur

Dieta de Aur nu există. Dieta de Aur este inventată de mine, Gabriel Ursan. Este denumirea mea, ancora mea mentală care să mă ajute să mă țin de bunele obiceiuri. Și eu am multe tentații. Așa că mi-am creat ancora asta.

Dieta de Aur nu este doar o dietă alimentară. Este o dietă pentru minte, trup și suflet. Noi, ca ființe, suntem un întreg. Dacă ținem o dietă doar în bucătărie, aceasta se va dărâma precum o casă din paie.

Sistemul MIDAS

Dieta de Aur pe care eu am ținut-o și o voi urma toată viața este compusă din 5 pași, după cum urmează:

  1. Mentalitate
  2. Informații
  3. Dietă
  4. Antrenament
  5. Susținere

Te invit să urmărești în detaliu ceea ce am povestit în videoclipul de mai jos. Nu te vei plictisi și vor fi 30 de minute investite bine.

Dacă nu poți urmări acum videoclipul de mai sus, salvează-i linkul undeva și urmărește-l mai târziu. În acest articol de pe blog voi scrie doar pe scurt despre fiecare pas în parte din Dieta de Aur, sistemul MIDAS.

Mentalitate

Dacă vrei să slăbești trebuie să decizi asta cu fermitate. O dată ce ai luat decizia ține-te de ea. Pentru a menține un stil nou de viață ai nevoie de o mentalitate potrivită. E nevoie de un nou tu.

Pentru a avea o mentalitate potrivită eu am început să citesc cărți. Nu citeam prea mult înainte. Am decis să fac ceva nou care să-mi susțină noile obiceiuri. Așa că am început să citesc dezvoltare personală.

Oricât ar părea de ciudat, m-a ajutat să slăbesc. Cărțile sunt o sursă de hrană de calitate pentru creier. Îți vor schimba în bine mentalitatea astfel încât călătoria ta de slăbire să fie simplă.

Informații

Înainte să pleci într-o călătorie te informezi despre locul pe care îl vei vizita, îți faci un buget, te gândești ce să vizitezi, unde să mănânci etc. La fel e și cu o călătorie de schimbare de sine (slăbire).

Informează-te. Află în primul rând dacă ai afecțiuni medicale, alergii sau intoleranțe. Nu toată lumea obține aceleași rezultate cu aceleași obiceiuri. Vezi ce poți face și ce nu poți face.

Apoi, informează-te un pic despre mâncare. Noțiuni de bază precum carbohidrați, proteine, glucide. Cum să le combini. Cât să mănânci. Când să mănânci. Cum să nu te înfometezi.

Dietă

80% din slăbit se întâmplă în bucătărie. La mine a funcționat foarte simplu. Nu am mai cumpărat mâncare gata gătită, am renunțat la fast food, am renunțat (sau am redus drastic) alcoolul și sucurile.

Atât. Dacă îți gătești singur știi ce pui în mâncare. Condimente simple, mâncare simplă. Toată lumea știe să-și facă o omletă sau două ouă ochiuri cu brânză dimineața. Nu e fizică cuantică.

Dacă îți planifici mesele nu vei avea surprize. Dacă îți planifici când să trișezi va fi mai simplu. Pentru că de trișat oricum vei trișa. Important e să nu o faci două zile la rând. Vezi detalii în video.

Antrenament

Setează-ți 5 minute de antrenament pe zi. Nu mai mult. Ceva atât de mic încât să o poți face indiferent de cât de full ți-e ziua. Dacă îți setezi 30 de minute, nu ai chef să te apuci. Dacă îți setezi 5 minute, da.

Pentru că una e să nu ai chef și să zici că trebuie să faci 30 de minute de sport și alta e să nu ai chef și să zici că trebuie să faci doar 5 minute. Te vei trezi că de la 5 minute vei face 10, 20 sau 30. Logic.

Însă vor exista și zile în care vei face doar 5 minute. Și nu te vei simți vinovat că n-ai făcut 30. Și nu, nu exagera cu sportul. Încălzește-te bine, ia-o foarte încet. Nici Roma n-a fost construită într-o zi.

Susținere

De cele mai multe ori avem nevoie de susținere pentru a slăbi. Uneori mentală, alteori fizică. Problema e că uneori chiar prietenii și familia ne trag în jos pe sistemul ”Hai mă, ce te-a apucat cu dieta asta?

Îți recomand să vorbești cu ei și să le ceri sprijinul. Nu îți va fi ușor. Îți trebuie aliați care să te înțeleagă și să te susțină, nu să te critice că nu mai bei bere cu ei sau că nu mai bagi pizza în fiecare seară.

Eu am avut noroc în acest sens. Plus că am mai apelat și la alt tip de susținere, precum niște tratamente corporale (povestesc mai multe de ele în video). M-au motivat și mi-au oferit o mică scurtătură.

Concluzie

A slăbi este ușor. A menține rezultatele e mai greu. Pentru a menține rezultatele ai nevoie de disciplină, motivație și obiceiuri. Ambiția nu va fi suficientă. Mult succes și sănătate!

Un comentariu la „Cum am slăbit sănătos 16 Kg în 11 luni”

  1. Drept să-ți spun, eu cam am 95 de kg, și tot spun că trebuie să mai slăbesc etc.. dar până acum nu prea am luat-o în serios treaba asta. Totuși, cam ar fi cazul, având hernie de disc, nu prea este ok să am multe kg.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.