Cum am redescoperit eu Dropbox

Mulți știu deja ce e Dropbox așa că n-am să fac un articol despre ce este Dropbox și la ce folosește el că ar fi un pic “outdated“, însă trebuie să menţionez că Dropbox este un serviciu online care îţi permite să stochezi în cloud informaţii şi date de pe computerul tău astfel încât să ai acces la ele oriunde te-ai afla fără să fie nevoie să faci upload manual. În plus, poţi instala aplicaţia Dropbox şi pe Android sau iOS, astfel încât să ai acces la datele din Dropbox şi de pe smartphone fără să afectezi memoria internă a acestuia.

În cazul în care vreţi deja să testaţi Dropbox, vă invit să daţi click pe acest link ca să vă faceţi cont. Dropbox oferă iniţial 2 GB spaţiu gratuit de stocare, însă îţi poţi extinde acest spaţiu prin două metode. Prima metodă ar fi să cumperi spaţiu suplimentar de stocare, iar 100 GB ar costa undeva la 9.99 dolari pe lună. A doua metodă este să parcurgi câţiva paşi pentru a primi pe viaţă nişte bonusuri de spaţiu de stocare. Spre exemplu, dacă îţi legi contul de Facebook la contul de Dropbox primeşti 125MB, dacă urmăreşti Dropbox pe Twitter mai primeşti încă 125 MB, dacă dai un feedback pentru Dropbox primeşti îmcă 125 MB, dacă aduci prieteni în Dropbox primeşti spaţiu suplimentar şi tot aşa.

Dropbox

Eu folosesc momentan ambele metode pentru că aveam nevoie de vreo 20 GB spaţiu de stocare şi singura variantă era să cumpăr pachetul de 100 GB până când suficient de mulţi prieteni de-ai mei îşi vor face cont pe Dropbox folosind linkul meu de afliat.

De ce zic că am redescoperit Dropbox? Pentru că mi-am făcut cont pe Dropbox cu multă vreme în urmă, dar nu prea mi-am bătut capul şi nu l-am folosit. De curând mi-am schimbat laptopul şi a trebuit să am grijă să fac backup la tot ce aveam prin vechiul laptop, înclusiv o groază de fişiere de la muncă pe care dacă le-aş pierde ar fi o adevărată catastrofă. În momentul acela m-am gândit că dacă mi se strică brusc laptopul sau pur şi simplu îmi este furat, nu am nici o măsură de siguranţă a datelor. Apoi, m-am gândit că mă durea undeva de transfer atâta vreme cât aveam totul pe Dropbox. Instalam Dropbox pe noul laptop, sincronizam datele şi informaţiile din cloud cu noul laptop şi gata.

Dacă îţi instalezi Dropbox pe smartphone mai primeşti 3 GB doar pentru stocarea de fotografii. Adică, Dropbox poate importa fotografiile din smartphoneul tău direct în cloud imediat ce dă de o conexiune Wi-Fi ca să nu mai ai grija de a le descărca în computer (cred că poţi seta să facă upload oricum, adică doar cu o conexiune 3G, însă există riscul să depăşeşti rapid traficul de date inclus). Chiar dacă le ştergi din greşeală, nu ai nici o grijă că le vei găsi unde trebuie (dacă ştiam eu treaba asta Crăciunul trecut, nu mai pierdeam nişte poze importante). De asemeni, când conectezi orice dispozitiv cu cameră foto la computer, Dropbox va sesiza lucrul ăsta şi te va întreba dacă vrei să importe automat fotografiile respective direct în cloud, pe contul tău de Dropbox, astfel încât să ai acces oriunde la ele.

Foldere Dropbox

O altă chestie mişto e sharingul de fişiere. Pe lângă faptul că poţi face share la un fişier generând un link pe care să-l poată accesa chiar şi o persoană care nu are cont pe Dropbox, poţi lucra în echipă cu alţi utilizatori Dropbox. Spre exemplu, eu şi MadMike lucrăm la un proiect bazat pe mai multe fişiere şi tipuri de fişiere. Decât să ne pierdem în mailuri, ne “invităm” la un folder la care contribuim amândoi realizând modificări în timp real pe fişiere, iar totul se actualizează mai apoi în timp aproape real în computerele noastre. Sau … am auzit de la Petre Dalea că are un film super tare, deja cu subtitrare, pe care ar vrea să mi-l dea fără să mai caut eu pe net diverse variante. Dacă folderul său de download filme este deja în folderul de Dropbox poate să facă un folder shared, să pună filmul acolo şi să mă invite să-l văd direct online din folderul respectiv sau să-l descarc … depinde cum vreau.

Mai spun doar un singur lucru şi închei. Am testat de pe smartphone şi redarea melodiilor de pe computerul meu şi merge super dacă ai o conexiune Wi-Fi, acceptabil dacă ai doar o conexiune 3G (depinde de semnal, de acoperire, de operator). Mi se pare super tare să am cu mine orice, oriunde, oricum, iar Dropbox mi se pare alegerea ideală cu toate că mai sunt şi alte servicii online care oferă cam acelaşi lucru, iar aici vorbesc inclusiv de Google Drive. Dropbox mi se pare simplu de utilizat, user friendly, rapid şi integrat cu foarte multe servicii şi aplicaţii terţe. Recomand.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

6 comentarii la „Cum am redescoperit eu Dropbox”

  1. Da si poti primii 25 de giga daca iti achizitionezi nou un telefon htc pe viata eu asa m am ales cu 25 de giga plus inca am 26 si totul free weee.

    Răspunde
  2. Eu nu folsesc inca servicii cloud. Am tot ce-mi trebuie pe VPS-urile personale. Oricum mi-ar trebui sute de GB pentru backup, mai bune sunt hardurile externe.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.