Dacă te întrebi cum adaugi un favicon la un blog WordPress, ai ajuns bine, pentru că am să-ți ofer cea mai simplă metodă posibilă. Unii ar putea considera favicon-ul un moft, însă acesta este destul de util pentru că ajută vizitatorul să-ți identifice mult mai ușor site-ul în timp.
(P) Obține -20% reducere pe viață la comisioanele de tranzacționare crypto pe Binance folosind linkul meu de afiliere. Este reducerea maximă pe care probabil o poate oferi un afiliat cu vechime (majoritatea pot oferi doar 10%). Vezi aici lista completă de linkuri cu bonusuri și reduceri. Acest material nu este un îndemn sau un sfat de investiții.
Ba mai mult, despre favicon-uri se spune că ajută și la procesul SEO, deși eu matematic nu prea înțeleg cum. Am citit însă prin multe locuri că favicon-ul ajută la SEO pentru că ar adăuga un plus de originalitate site-ului tău și l-ar face să se identifice mai bine în mulțime. În plus, multe unelte de analiză SEO depunctează site-urile fără favicon.
Ce e ăla un favicon?
În cazul în care nu știți încă la ce mă refer atunci când vorbesc despre favicon, aflați că acesta se regăsește alături de adresa voastră web în browserele de internet. Dacă aveți favicon, veți vedea imaginea aleasă de voi. Dacă nu aveți favicon, veți vedea imaginea standard a browserului pe care o afișează atunci când nu detectează un favicon personalizat.
Ca să vă dați seama, priviți imaginea de mai jos ca să vedeți ce este un favicon.
Ce dimensiune are un favicon?
Nu recomand să încercați să transformați orice poză pe care o aveți în favicon pentru siteul sau blogul vostru, pentru că cea mai întâlnită dimensiune a unui favicon este 16×16, iar la mărimea asta cu greu se va distinge o poză complexă.
Vă recomand să alegeți o imagine simplă, cu un simbol mare pe toată întinderea acesteia. Eu spre exemplu am folosit acest G pe care l-am redimensionat la 16×16 și l-am setat drept favicon. E doar un exemplu, însă după ce faceți redimensionare la imaginea pe care vă propuneți s-o folosiți ca favicon, testați să vedeți dacă se distinge cu ochiul liber ce ar trebui să se vadă acolo. Nu vă speriați că imediat după resize se vede pixelat. E normal, însă dacă ați redimensionat la exact 16×16, când veți seta faviconul, se va vedea bine. Nu uitați să salvați imaginea favicon-ului cu extensia .ico. Deși va funcționa și dacă e .jpeg sau .png, extensia .ico vă va asigura compatibilitate cu toate browserele de internet, inclusiv Internet Explorer 5 :).
Cum adaugi favicon la un blog WordPress?
Ca să adaugi un favicon la un blog WordPress, cea mai simplă metodă e să instalezi plugin-ul All in one Favicon. După ce l-ai instalat, mergi la configurări și fă upload la imagini apoi apasă save. Plugin-ul se va ocupa de tot. Ba mai mult, îți oferă și posibilitatea să selectezi și un Apple Touch Icon Frontend. Dimensiunea optimă pentru Apple Touch Icon Frontend este 129×129, pentru că asta este exact dimensiunea pe care o folosește și Apple.com. Dispozitivele Apple îți permit să salvezi linkul unui site sub formă de pictogramă în meniu (la fel ca și cum ar fi o aplicație), iar Apple Touch Icon Frontend este imaginea care va apare în cazul în care vrea cineva să salveze site-ul tău în ecranul de pornire a unui iPad, iPhone etc.
Sau, dacă vrei să folosești metoda clasică de setare a unui favicon, adică upload în folderul de imagini al temei și apoi editarea header.php, vă recomand să citiți documentația oficială WordPress.org, pentru că este destul de explicită.
mi-am bagat si eu favicon si n-a durat mai mult de un minut fara plugin :D mai greu a fost sa decupez „mesterul”.
mai foloseste cineva ie5?:D
mie mi-e lene si de umbra mea, mai ales sa-mi pun favicon la blog :D
Poate unii funcționari publici mai folosesc IE5 :). Cu plugin-ul ăsta e foarte simplu să-ți pui favicon la blog. Durează maximum 1 minut dacă ai imaginea pregătită, iar faviconul cică te ajută și la SEO.
Bine spus … majoritatea dar nu toate.
Da, majoritatea, însă se poate rezolva repede cu acest plugin.
Unele teme vin cu aceasta functie de upload favicon, cum este si in cazul meu. Nu au toate, in special cele free.
Așa este, majoritatea temelor premium vin cu opțiunea de adăugare favicon încorporată.