Cele mai descărcate aplicații mobile în România!

Telefonul mobil a ajuns să fie un instrument indispensabil în viața noastră de zi cu zi. Ba mai mult, sunt zile în care nu deschidem PC-ul sau laptopul, dar cu siguranță ne verificăm telefonul cel puțin din oră în oră. Ne acaparează viața, dar nici nu putem renunța la el. Fiecare dintre noi și-a creat propriul ritual și își rezolvă majoritatea lucrurilor ce trebuie făcute doar cu ajutorul telefonului.

Acum, dacă ai un smartphone, îți poți plăti orice factură, poți răspune la email-uri la fel de rapid și de eficient ca în cazul mesajelor de tip SMS. Poți vizualiza filme, poți asculta muzică, poți afla orice fel de informație în câteva secunde. Totul, cu un singur dispozitiv! Ca să nu mai vorbim de interacțiunea interumană în mediul online, ce devine din ce în ce mai puternică. Chiar dacă avem gusturi diferite, există câteva aplicații ce se regăsesc în telefonul mobil al fiecăruia dintre noi. Care sunt acestea?

Ne îndreptăm atenția spre topul realizat de Nielsen, un sistem de măsurare a audiențelor dezvoltat de “Nielsen Media Research”, din Statele Unite ale Americii. Compania fondată în anii 20 de către Arthur C. Nielsen, un analist de piață, a ajuns să fie un punct de referință în toate clasamentele și statisticile din domeniul televiziunii, radioului, muzicii sau IT-ului.

Conform topului Nielsen, prima aplicație pe care o downloadăm atunci când achiziționăm un telefon nou este…Facebook. Vă surprinde? Deși un smartphone vine cu aplicații pre-stabilite, faimoasa platformă de social media nu face parte din pachetul standard. În 2016, a avut o creștere de aproape 14% față de anul precedent. În prezent, aplicația Facebook este folosită de peste 146 de milioane de utilizatori pe lună, în lumea întreagă. În România, aceasta este utilizată de opt milioane de oameni.

Pe locul secund, găsim o altă aplicație în strânsă legatură cu platforma lui Zuckerberg: Facebook Messenger. Deoarece nu mai poți trimite mesaje private din aplicația Facebook, ești mai mult sau mai puțin obligat să îți downloadezi și cea de-a doua aplicație dacă vrei să comunici cu prietenii tăi virtuali. Și cum scopul unei rețele social media este de a socializa, nu prea ai de ales.

Altă aplicație extrem de descărcată în România este Instagram, cumpărat tot de Facebook și care a început să aibă din ce în ce mai mult succes la noi în țară. Pe o pantă descendentă este însă Twitter-ul, care a început să piardă destul de mulți utilizatori încă de acum doi ani. Whatsapp deține un loc fruntaș, devenind o aplicație de bază pentru orice smartphone și orice tabletă.

Și aplicația Youtube este una extrem de folosită în România, imediat după ea vine și cea de la Apple: Apple Music.

Românii se arată interesați și de aplicațiile pentru fitness, sănătate și jogging. Cum primăvara și vara, tinerii preferă să facă mișcare în aer liber, nu mai au la dispoziție ecranele aparatelor de la sală, unde poți vedea exact câte calorii ai ars și câți kilometri ai parcurs. În cazul acesta, intervin telefoanele inteligente, care, cu ajutorul aplicațiilor de profil, îi ajută să țină evidența exactă.

Una dintre cele mai cunoscute aplicații de fitness este Runtastic, care te ajută să monitorizezi o gamă largă de activități în aer liber, precum alergările, mersul pe bicicleta sau mersul pe jos. Îți oferă și ilustrații grafice și îți poți informa prietenii despre evoluțiile tale.

O altă aplicație populară este Endomondo Sports Tracker, care poate fi folosită atât pentru ciclism, cât și pentru plimbări. Îți poți asculta performanțele în format audio la fiecare kilometru parcurs și îți poți seta diverse obiective de distanță. Nike+ Running este o altă aplicație de fitness îndrăgită, foarte simplu de folosit, iar funcția Nike+ Coach poate deveni antrenorul tău virtual.

În topul celor mai descărcate aplicații își găsesc loc și cele de dating. Pe primul loc în topul popularității se află aplicația Tinder și are nu mai puțin de 12 milioane de utilizatori la noi în țară – da, mai mult chiar și decât Facebook. Aplicația este compatibilă pentru orice tip de telefon și ai libertatea de a alege orice filtru dorești pentru găsirea partenerului mult dorit. Poți face un upgrade pentru o sumă de bani plătită lunar.

O altă aplicație de dating destul de folosită este Badoo. Are 9 milioane de utilizatori în România. O descarci gratuit și se partajează cu cele mai importante rețele sociale precum Facebook, Twitter, Instagram și Google Plus. Pentru unele optimizări, trebuie însă să plătești. O altă aplicație populară este OkCupid. Are 60.000 de descărcări în țara noastră și este valabilă pentru iOs și Android. Există și aplicații de dating “nișate”, precum aplicația Hinge, pentru cei care vor o relație serioasă sau Sapio, pentru oamenii inteligenți ce vor sa cumoască persoane de același nivel.

Pe langa aplicațiile de divertisment și comunicare, care arată prioritățile clare ale românilor, mai sunt și aplicațiile de jocuri ce atrag din ce în ce mai multe persoane. Printre ele, merită să amintim aplicația PokerStars. Tot mai mulți utilizatori se arată interesați și de varianta mobilă a platformei de jocuri online de poker, odată cu dezvoltarea pieței de aplicații mobile de la noi din țară. Producătorii vin în ajutorul pasionaților cu o variantă de tip Android, dar și una pentru iOs, pentru iPhone și iPad.

O altă nișă destul de activă în România o constituie aplicațiile mobile ale diverselor branduri de retail, precum Kaufland, eMag sau OLX.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.