Cel mai bun plugin SEO WordPress

Din punctul meu de vedere cel mai bun plugin SEO WordPress este WordPress SEO from Yoast și am să vă spun și de ce. În plus, în acest articol am să vă arăt și niște print screen-uri cu setările pe care le folosesc eu în acest moment și care în numai 2 zile mi-au adus niște îmbunătățiri pe care nici nu știu cum și de unde să le măsor la cât de pe nepregătite m-au luat :). Nu vreau să vă stric bucuria de a parcurge mai întâi acest articol despre cel mai bun plugin SEO WordPress, așa că n-am să vă ofer un link către acesta chiar acum, deși puteți fugi imediat în module și să-l căutați.

CMS-ul WordPress este unul dintre cele mai puternice CMS-uri open source din lume, iar optimizarea SEO on page este un factor cheie în zilele noastre, mai ales că motorul de căutare Google primește din ce în ce mai multe update-uri menite să analizeze atent partea de SEO off page. Acest lucru face ca SEO off page să fie un aspect din ce în ce mai greu de controlat și uneori chiar riscant, așa că din punctul meu de vedere merită să ieșim cu capul în lume având un SEO on page foarte bine pus la punct. Însă SEO on page nu înseamnă doar pluginuri, aranjare de linkuri, viteză încărcare site etc. SEO on page înseamnă în primul și în primul rând conținut original și de calitate. Conținutul original și de calitate este factorul cheie în ceea ce privește SEO în ultima vreme și tind să cred că așa va fi și mult timp de acum înainte.

Cel mai bun plugin SEO WordPress

Cel mai bun plugin SEO WordPress consider că e WordPress SEO from Yoast din mai multe motive. Un motiv ar fi faptul că este reîmprospătat foarte des cu ultimele update-uri în materie de practici SEO, iar alt motiv ar fi că spre deosebire de alte pluginuri SEO pentru WordPress te îndeamnă să te concentrezi pe un focus keyword, nu pe o înșiruire de meta tag-uri sau tag-uri simple. La finalul articolului am să vă ofer și un link foarte bun pentru documentație în care este susținută cu foarte multe argumente teoria cuvântului cheie sau expresiei cheie pe care merită să te concentrezi.

Cel mai bun plugin SEO WordPress

Nu va fi un articol kilometric despre cel mai bun plugin SEO WordPress pentru că n-am nici priceperea și nici tâlcul la a povesti despre SEO, însă nu va fi nici un articol de două rânduri. Așa că vă voi povesti ce poți face cu pluginul WordPress SEO from Yoast, apoi vă voi arăta print screen-urile cu setările folosite de mine și, în cele din urmă, vă voi da de citit :).

Cel mai bun plugin SEO WordPress vă oferă în primă fază posibilitatea de a vă verifica site-ul cu principalele servicii de monitorizare a traficului fără să vă chinuiți să puneți coduri de urmărire prin fișiere. Aveți posibilitatea să adăugați valorile meta la Google Webmaster Tools, Bing Webmaster Tools și Alexa. Apoi, puteți seta diferite aspecte la titluri și descrieri meta, precum șablonul pentru titlu și descriere meta, meta date pentru autor (Google Plus) și pagină de Google Publisher (pagina Google Plus), tipuri de postare și felul cum arată acestea, taxonomii și alte aspecte. Poate pare complicat ce spun eu aici dacă nu sunteți familiarizați cu subiectul, dar veți vedea că valorile implicite sunt setate destul de bine, iar dacă vreți să vă jucați cu pluginul aveți print screen-urile cu setările mele.

Cu ajutorul acestui plugin SEO pentru WordPress puteți asocia și conturile de Facebook sau Twitter blogului vostru, puteți seta un sitemap XML mult mai puțin solicitant pentru server decât cel realizat cu ajutorul pluginului Google XML Sitemap, puteți seta anumite aspecte legate de legăturile permanente și legăturile interne (inclusiv breadcrumbs așa cum am eu la mine pe blog deasupra butonului de Google Plus de sub titlul acestui articol), puteți adăuga un mesaj deasupra sau sub un element din RSS feed, puteți importa setările din alte pluginuri SEO WordPress (All In One SEO Pack, HeadSpace 2 sau WooThemes SEO) și puteți edita fișiere precum robotx.txt (deși nu e cazul – lăsați default) sau .htaccess.

Dacă nu vreți să riscați nimic, puteți lăsa setările pluginului WordPress SEO from Yoast așa cum sunt. Dacă vreți să vă jucați, căutați pe Google semnificația aspectelor pe care nu le înțelgeți înainte de a face ceva și inspirați-vă din print screen-urile cu setările la WordPress SEO from Yoast de mai jos.

V-am promis că vă dau de citit și link către plugin. Linkul către cel mai bun plugin SEO WordPress este acesta. Puteți descărca și instala manual pluginul sau îl puteți căuta după denumirea “WordPress SEO” sau “WordPress SEO from Yoast” în zona de module de pe blogul vostru WordPress. Dar nu ăsta e cel mai important link dacă vreți să aflați mai multe despre optimizarea SEO a unui blog WordPress. The true gold in SEO on page is here.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

14 comentarii la „Cel mai bun plugin SEO WordPress”

  1. Buna tuturor,

    In prezent folosesc si eu “WordPress SEO by Yoast” si vreau sa stiu daca este de ajuns pentru SEO iar in cazul in care nu este cu ce as putea sa il combin? By the way, am observat ca acest modul nu are cuvinte cheie… ceea ce mi se pare un dezavantaj. Voi ce parare aveti?
    Ce ati folosit pentru cuvinte cheie, dar care sa aiba o indexare buna ?

    Răspunde
  2. Unde gasesc si eu plugin-ul asta tradus in RO ? Setarile din poze sunt cele folosite de tine sau ai modificat ceva pe parcurs ?

    Răspunde
    • Setările din poze sunt cele făcute de mine, nu sunt cele default. Nu-ți trebuie pluginul in română, că funcționează și așa. Eu nu-l mai folosesc pentru că în framework-ul Genesis am unelte incorporate de SEO on page.

      Răspunde
  3. Exista oare cel mai bun? Sau cel pe care stii sa-l folosesti? De curand folosesc si All in One SEO, pana acum stateam doar cu SEO Ultimate. Vroiam sa vad daca sunt diferente mari intre ele, diferente de indexare sau de alte nebunii. Nu stiu daca are valoare foarte mare sau…mai degraba conteaza importanta domeniului, continutul nou si link-urile aduse.

    Răspunde
    • Probabil exprimarea cel mai bun plugin SEO WordPress e un pic forțată având în vedere că nu am făcut o comparație între principalele pluginuri SEO existente pentru WordPress, însă mie acest plugin mi se pare foarte ok și merită încercat. Însă cel mai ok este articolul din linkul de la finalul articolului unde sunt multe chestii faine de citit pentru SEO. Chiar mă gândesc să-i trimit un mail lui Yoast și să-l întreb dacă îmi permite să traduc întregul lui articol din engleză în română și să-l postez pe blog.

      Răspunde
  4. Trebuie sa studiez print screen-urile pentru ca eu am renuntat la el pentru ca am avut impresia ca e mult mai greu /complicat de setat decat All in One.

    Răspunde
  5. Tot Yoast folosesc și eu și cu ocazia asta am mai actualizat și eu setările cu “inspirație” de la tine.

    Ce aș remarca apropos de focus keyword: pe pagina acesta apare de 12 ori expresia “cel mai bun plugin SEO WordPress” (plus o apariție în comentariul meu). Tind să cred că și în condițiile în care ai mult conținut pe pagină Google tot o “să se sesizeze”. Mai ales în condițiile în care este bătaie pe căutarea asta.

    Cred ca te clasa mai bine la căutarea asta dacă foloseai ceva apropiat… nu “exact match”.

    Răspunde
    • Cred că este calculată o rație sau ceva de genul pentru că pe cuvântul cheie cel mai bun plugin seo wordpress, însuși pluginul wordpress seo mă atenționează că am densitatea prea mică și că este folosit cam puțin :). Dacă avem un articol de 300 de cuvinte probabil era nasol, dar la un articol de această dimensiune mă trage de urechi că e folosit de prea puține ori :).

      Răspunde
      • Da… nu știu ce să zic.

        Offtopic: parca accesam blogul tău fără www. Te-a forțat sa pui www când te-ai înscris la PageSpeed Serice? Sunt curios să citesc articolul tău despre asta. Eu am zis că nu-l testez deocamdată dar parcă aș vrea să mai citesc cu ce se confruntă alții.

        Răspunde
        • Da, m-a forțat să vin cu www și am făcut modificările astfel încât să nu pierd pe partea de SEO nimic. Plus de asta, toată forțarea spre bine pentru că acum nu mai am probleme cu www resolve în WooRank. În afară de vreo două pluginuri care nu s-au pupat bine cu Google Page Service și le-am scos (nu le simt lipsa – a fost o motivație bună să le scot), până acum se mișcă exemplar, fără erori raportate sau alte chestii, iar scorul meu de viteză care varia între 92-94 din 100 la testele Google Page Speed, acum variază între 95-96.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.