Ce ultrabook ieftin recomand

Am scris acest articol despre laptopuri ultraportabile și am primit feedback (foarte bun, și mulțumesc încă odată) că toate modelele recomandate acolo sunt scumpe. Așa este. Sunt al naibii de scumpe. Mi-a plăcut să visez un pic când le-am recomandat.

Apoi, am început să fac căutări și să mă documentez ca să recomand un ultrabook mai ieftin. Nu pot. Pur și simplu nu mă pot dezlipi de nevoile sau dorințele mele ca să recomand un ultrabook ieftin. Suntem în 2015. Ultrabook-urile încă sunt privite ca o mică fiță. Din păcate. Pentru că sunt oameni care chiar ar avea nevoie de un ultrabook. Dar atunci când dai 3.000 ron+ pe un ultrabook cu un procesor mediocru sau/și o rezoluție de cacao (nici măcar Full HD în multe cazuri), începi să faci comparații cu alte configurații de laptopuri.

Și nu-ți vine. Pur și simplu nu-ți vine. E vorba de bani. Bine, eu am privit și din perspectiva în care ultrabook-ul îl iei ca să vinzi alte laptop-uri de prin casă și să-l folosești ca replacement cât de cât complet. Dacă mai ai și alte scule pe acasă și îți propui să le păstrezi, probabil un ultrabook ”mai ieftin” pentru călătorii și prezentări ar fi ăsta (ignoră o stea dată degeaba acolo, că nu-i relevantă după ce ai să citești feedback-ul).

Că vrei măcar un SSD dacă îți iei ultrabook. Sau măcar o rezoluție Full HD, ca să nu te încurce experiența de vizualizare pe alte scule performante pe care le deții și le folosești constant. E drept că o să te descurajeze și autonomia de aproximativ 6 ore care, de fapt, e 4-5 ore, mai ales când lumea bună de la 9 ore în jos nu scade (cel puțin ca specificații).

Și apoi tragi linii la buget și la specificații. Și îți dai seama că cisterna de laptop pe care o cari după tine stă în portbagaj și nu o cari decât foarte puțin în spate. Și că merge și așa. Faci un Pareto scurt. Și așa te întrebi uneori dacă ai cu adevărat nevoie de un ultrabook sau nu.

Ești mereu pe drumuri și trebuie să trântești scula pe mese mai mult sau mai puțin încăpătoare? Da, probabil îți trebuie un ultrabook. Important e să îți dai seama ce faci pe el. Ca să știi că merită când l-ai trântit acolo. Ca să te simți bine știind pe ce ai dat banii. Serios. Altfel, sunt bani aruncați pe fereastră. Un laptop bun, fie el ultrabook sau nu, costă. Gândește-te cât de mult ai nevoie de portabilitatea (puterea portabilității) unui ultrabook. Și gândește-te ce beneficii îți poate aduce. Concret. Apoi, pune în balanță. Eu vă zic din perspectiva mea de vânător de cai verzi pe pereți în domeniul IT&C. Am dat bani pe ultrabook-uri care apoi le-am vândut derizoriu. Acum lucrez de pe ăsta. Trageți voi concluziile și decideți ce e mai bine (necesar) pentru voi. Nu compar mere cu pere, chill, știu, dar e important să vă gândiți serios înainte de a face o achiziție de peste 3.000  ron+.Asus ZenBook Touch fata

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.