Ce nume de firmă să-mi aleg?

A sosit momentul să pun punct. Și să fac un nou pas în viața mea. Îmi voi deschide firmă. Firma mea proprie și personală. Pe la 25 de ani mi-am zis că până la 30 de ani voi avea firma mea. Acum am 29. Așa că este un moment bun să mă apuc de planul ăsta.

Știu ce vreau să fac. Va fi o firmă de marketing și consultanță. Ce-i drept, o firmă specializată mai degrabă pe marketing online. Nu voi aborda toate categoriile din marketing online, că nu mă pricep la toate, dar pe câteva chestii știu că pot aduce plus valoare cel puțin într-o piață în care aș putea activa cu succes.

Mă voi adresa în mod special clienților premium, care chiar vor altceva, și clienților din afara țării. Specific toate astea ca să mă ajutați cu o idee de nume. Și când zic că pot aduce plus valoare, nu mă refer la mine, mă refer la firmă. Pentru că voi avea în echipă unii dintre cei mai buni specialiști pe anumite domenii. Nu voi presta doar eu.

Numele firmei, începând chiar de la ce e înainte de S.R.L., este important pentru mine. De asta am ales să vă consult. Povestea mea a început în 2009, pe acest blog.

Mi-am rupt piciorul în anul ăla, am fost operat, șuruburi etc. Și am fost țintuit la pat o perioadă. Atunci m-am apucat mai serios de online. Pentru că pur și simplu nu puteam sta locului. Și cum nu puteam merge, am zis că pot merge măcar în online. Măcar acolo să fac pași. Am făcut. Ca un nou născut. Dar am făcut.

Eram în faza ”inconștient de inconștiență”. Adică, nici măcar nu știam cât de prost eram. Dar, încet-încet, am învățat chestii de bun simț, de respect și de bune practici în online. Unele dintre ele se aplică și acum. Ideea e că blogul m-a făcut să dobândesc toate cunoștințele mele de acum. M-a ajutat să-mi fac prieteni din domeniu, m-a ajutat să mi-o iau peste bot când greșeam (greșesc), m-a ajutat să înțeleg cu adevărat ce contează și ce poate aduce rezultate în acest domeniu, indiferent de nișa în care activezi. Dar blogul nu sunt eu.

Blogul sunteți voi. Puțini, mulți, puțini, mulți. Ai mei. Voi. Voi m-ați inspirat. Voi m-ați tras de urechi. Voi mi-ați spus o vorbă bună când aveam nevoie. Voi. Și de asta împreună cu voi îmi voi alege numele firmei. Pentru că atunci când am mers pe mâna voastră mi-a fost bine.

Eu personal mă gândesc la un nume scurt și ușor de reținut. Un cuvânt. Dar nu știu care. Am mai multe în cap, dar nu le voi zice pentru a nu influența o direcție. Mi-ar plăcea ca acel cuvât să aibă în spate o poveste relativ reprezentativă pentru mine. Vreau neapărat să aibă o poveste în care să cred și pe care cei din echipa mea să o ducă mai departe.

Păreri, idei? :) Mulțumesc anticipat!

Update: Mulțumesc tuturor pentru insipirație!

Pentru că am fost întrebat în privat diverse lucruri, trebuie să aduc niște clarificări. Firma se va alătura grupului de firme din care fac parte acum. Nu părăsesc barca în care mă aflu :)

Gabriel Ursan Profil

18 comentarii la „Ce nume de firmă să-mi aleg?”

  1. Eu când mi-am făcut firma, am avut vreo 2 idei, însă cucoana aia de la Registrul Comerțului s-a cam șters cu ideile mele undeva, că nu merge din cauza unei litere, că una, că alta.. până am ajuns să îi zic Top Evolution Design SRL-D. Deci părerea mea ar fi să-ți faci o listă serioasă de nume, că plictisitele alea de la RECOM cu siguranță vor avea de comentat. Cât despre SRL-D, caută pe net, și vezi câte avantaje ai..

    Răspunde
  2. Mulțumesc tuturor pentru insipirație!

    Pentru că am fost întrebat în privat diverse lucruri, trebuie să aduc niște clarificări. Firma se va alătura grupului de firme din care fac parte acum. Nu părăsesc barca în care mă aflu :)

    Răspunde
  3. De ce nu un PFA sau Intreprindere Individuala (cum am eu acum). E mai bine ca taxe platite. Eu am avut din 2008 un SRL pe care l-am inchis in 2013 ca sa-mi fac Intreprindere Individuala.
    E mai bine cu taxele. In plus, din ce stiu eu, la SRL ai acces la bani (sa-ti cumperi bere, paine sau ce vrei) doar la sfarsitul anului fiscal (vorbesc de dividende).
    Poti sa-ti faci salariu, dar platesti la taxe de te cocosezi.
    Ar fi bine sa reduci pe cat poti orice „hemoragie” de bani din firma/PFA, o sa vezi, uneori ai impresia ca-ti fug banii printre degete.
    Chiar daca de contabilitate la PFA poti sa te ocupi singur, cu 100…200 lei pe luna mai bine folosesti serviciile unui contabil autorizat.
    Eu pentru facturare mi-am luat Smart Bill, e jumatate de pret la PFA sau I.I. (cand l-am luat eu, licenta costa circa 100 lei/viata, cea mi buna versiune instalata pe calculator). Acum eu am trecut la versiunea cloud a Smert Bill, e cativa lei pe an si mi se pare foarte bun.
    Pentru computere eu folosesc Linux Mint sau Ubuntu (seamana extrem de mult cu Windows), asa ca nici licentele nu m-au costat nimic.
    Scuze pentru pisalogeala. :)

    Răspunde
  4. Si eu planuiesc sa deschid ceva… dar inca nu sunt hotarat. Voiam PFA, dar… taxele mi-au cam pus capac. Se modifica multe de la anul.

    Te-ai interesat cum e cu finantele? Va fi srl sau srl-d?! :)

    Răspunde
  5. Si eu tot in 2009 m-am apucat, tot pentru ca ma operasem la picior… ce chestie. :)
    Eu iti doresc mult succes si iti stau la dispozitie in caz de crezi ca ai nevoie de mine. Anul asta mi-am facut si eu PFA si la fel, domeniile de activitate sunt legate de online.
    Ai luat cea mai buna decizie!
    Idee de nume – Ursim S.R.L., insa ar fi greu de tinut minte de clientii din afara tarii.
    De ce ”ursim”? Pentru ca se leaga de numele tau si pentru ca impreuna cu echipa ta vei hotara soarta unei companii. Marketingul fiind ”bagheta magica” care aduce succesul unei companii.
    Sper sa nu ti se para exagerata ideea mea! :)))

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.