Zilele astea am fost în concediu, aproape total deconectat. Mi-a prins bine, însă ne-am cam săturat de sâmbătă și până azi de atâta Mare și soare (aproape 7 zile full). Vrem să încheiem concediul cu ceva mai liniștit, așa că vom merge un pic prin Lepșa. Despre această stațiune știu în acest moment că e una foarte liniștită și că are aer curat. Bineînțeles, știu și de cascada Putna pe care n-am mai văzut-o din clasa a patra. Dar în rest nu știu ce aș putea face în Lepșa așa că apelez la bunăvoința și informațiile voastre. Revin curând pe blog! Promit.
(P) Obține -20% reducere pe viață la comisioanele de tranzacționare crypto pe Binance folosind linkul meu de afiliere. Este reducerea maximă pe care probabil o poate oferi un afiliat cu vechime (majoritatea pot oferi doar 10%). Vezi aici lista completă de linkuri cu bonusuri și reduceri. Acest material nu este un îndemn sau un sfat de investiții.
Inca ceva, intr-o dimineata, ca sa prinzi rasaritul, iti recomand sa mergi mai sus spre Ojdula. Drumul e foarte bun si peisajul mirific.
Pe langa Cascada, Rezervatie si Manastire, obiective arhicunoscute.
Mai exista barajul de la Gresu, care nu e cine stie ce dar e un platou frumos acolo. Mai exista o rezervatie Lepsa Zboina care este dincolo de Manastire. Totodata exista multiple trasee marcate si puncte de observatie. Cand ajungi in zona si vrei sa mergi pe munte iti recomand sa iei legatura cu cei de la ACDB (acdb.ro) au ei cel putin un baiat care stie foarte bine zona, si iti poate da sfaturi. De asemenea se poate vizita Lacul Sf. Ana care e la 60 km sau Zona Baile Tusnad.
De asemenea drumetii interesante se pot face si pe Muntele Coza, e undeva pe langa Tulnici.
Poti merge la piscina, recomand cea de Motel Flora din Gresu – apa incalzita, tarife mai mult decat decente.
Sper sa fie de folos – Cristian – Romania Montana (www.romania-montana.ro).
Mulțumesc Cristian! Aș cum am vorbit și în privat, ținem legătura pe subiect și revenim cu un articol despre Lepșa.
Pe drumul spre Soveja, in apropiere de Manastire, este izvorul cu cea mai buna apa pe care o stiu.
Centru de echitatie este mai jos, la Naruja. Detalii pe http://echitatievrancea.ro/
Mulțumesc Tudor. Stiu ca tu esti din zona. Cum e cu urșii pe traseu? Mai exista sau posibilitatea de a da nas in nas cu un urs e mică?
Daca vrei sa simti padurea iti recomand drumul spre Soveja. L-am facut anul trecut in toamna. La pas. Dozeaza-ti resursele astfel incat sa poti sa revii inapoi. Ursii, din cate stiu eu, evita Lepsa.
Pai ce sa faci, stai si te relaxezi. :D
Dap, dar copilul se plictisește repede :)
Vezi ca este un traseu simplu si lung de vreo cateva ore prin rezervatie. Cred ca si Sarei i-ar placea, numa sa o tii langa tine. Uite aici detalii: http://www.danielaungureanu.ro/2011/06/14/cheile-tisitei-lepsa/
Mulțumesc, citesc imediat!
Man, e cam cu ursi pe acolo se pare. Cel putin pozele cu pancartele sunt foarte explicite :)
Aia cu ursul este ce-a mai adevărată. Acum ceva ani când treceam prin zonă.. erau mulți urși, unii chiar și pe stradă.
VIZITEZI PASTRAVARIA SI MANANCI UN PASTRAV
Mulțumesc!
La Lepșa, păi .. acum ceva ani era o pizzerie a unui italian de făcea pizza ca la mama lor. Mai o plimbare pe munte, nu știu ce să-ți recomand altceva decât cascada Putnei. Parcă mai era ceva echitație sau păstrăvărie pe acolo.. cu toate ca în drum spre Lepșa treci prin Bolotești pe la mine, însă crede-mă că sunt ani de când n-am mai fost la munte.
Ai idee cum se numea?