Ce e cu racelile astea, ca eu nu stiu ce sa mai fac?

Fiică-mea e răcită deja de două săptămâni. La început, răceala a debutat timid. Ba o zi era ok, ba o zi era plină de muci. Când credeam că îi trece, hop venea o zi mai proastă.

Nu a făcut niciodată febră până acum, ceea ce s-ar putea să fie un indicator ok, sau nu. Am fost la medic, a consultat-o și cică nu are nimic la plămâni, doar ușor amigdalele inflamate. Am încercat cu de toate: Oscilococcinum, antibiotic Cefaclor, Norofen, sirop de tuse naturist, sirop de tuse clasic, picături în nas, iar acum suntem deja pe antibiotic Augmentin.

Bine, nu toate de-o dată. La debut am mers pe o schemă mai simplă, iar acum suntem pe sirop de tuse clasic, picături în nas și antibiotic Augmentin de câteva zile, dar nu prea vedem semne de ameliorare. Are momente când e foarte ok, dar brusc încep momente în care are muci cu duiumul. Uneori auzim când respiră că mucozitățile o deranjează în piept. Și totuși, medicul zice că nu are nimic la plămâni. Lucru pe care tind să-l cred pentru că am mai avut episoade de genul ăsta când era mai mică și așa a fost, nu a avut nimic la plămâni.

Nu-mi ziceți de aerosoli, că avem aparat în casă, dar nu am reușit niciodată să o facem să stea la el.

Nici nu vreți să știți ce chin este să folosim batista bebelușului cu aspiratorul. Zici că o taie cineva când îi luăm mucii și deja nu știm ce vor crede vecinii după fiecare episod de genul acesta. Am luat și . Nici nu vrea să-l vadă, pentru că nu suportă sunetul. Înțeleg că e o perioadă în care mai mulți copii sunt răciți așa că am scris acest articol în speranța că cineva a găsit vreo soluție mai eficientă de combatere a răcelii la copii.

Normal, vom merge la medic până se reglează situația pentru că noaptea are niște episoade de tuse cu expectorație (nu știe să scuipe sărăcuța, că are doar 2 ani și 3 luni, iar lucrul ăsta nu l-a învățat încă), dar orice sfat de la un părinte care trece prin această situație e de bun augur. Repet, starea ei de răceală durează deja de două săptămâni și începem să ne punem semne de întrebare pentru că deja nu mai pare o simplă răceală și atât. O fi vreun virus ceva mai puternic care își face veacul pe la noi prin țară?

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

4 comentarii la „Ce e cu racelile astea, ca eu nu stiu ce sa mai fac?”

  1. Nu stiu ce poti sa faci acum ca sa-i treaca, dar pe viitor poti lua legatura cu “Miere Sabadus” sa-i soliciti un set de imunizare pentru sezonul rece ( http://www.magazin.mieresabadus.ro/produs/imunitate-pentru-copii-440-g-225.html ). Are si niste siropuri naturale excelente – Catina, Afine si Coacaze negre plus un inlocuitor de Nutela – Albineti se numeste si este miere facut din miere si scortisoara. Eu fofosesc produsele lor de mult timp si chiar sunt naturale si bune.

    Răspunde
  2. Deja ati pompat doua antibiotice … Asta-i semn de schimbat medicul.
    Fara sirop de tuse administrat seara.

    Vitamina C (catina, citrice, etc) si alte cele pentru imunizare (categoria heavy duty implica: Isoprinosine, Broncho-waxom).
    Batista bebelusului transformata in joaca; adica lasa la latitudinea copilului cu care nara incepi (a ta de preferinta). Incearca senzatia pe propria piele sa vezi cum e, ca sa intelegi de ce unii copii refuza.
    Idem si pentru aparatul de aerosoli.

    Ai mei (4 respectiv 2 ani) sunt muciosi de cum au revenit in colectivitate si probabil vor mai sta asa o perioada pana se imprietenesc toate tulpinile vehiculate la gradinita.

    Doar ca in paralel avem urmatorul sistem:
    – 1h dupa-amiaza in parc (chiar daca e rece e bine sa se obisnuiasca cu tranzitia catre anotimpurile reci)
    – catina + miere (dimineata si seara)
    – fructe la discretie dupa ce vin de la gradi
    – batista bebelusului ori de cate ori apar secretiile nazale (ne-expulzarea lor poate sa genereze complicatii: otite, pneumonii, etc) dupa un prealabil lavaj nazal cu apa de mare sau ser fiziologic (un flacon de SF la 500ml e in jur de 3 lei)
    – aerolosi (simpli sau cu diverse substante) atunci cand au dificultati de respiratie.

    Răspunde
  3. este si un spray in loc de aerosoli, Bioparox, se da si in nas si in gat, este cam amarui, noua ni l a recomandat o doamna doctor alergoloaga. este una foarte buna in bucuresti, dr carbune, trebuie sa veniti cand copilul e bolnav, ii fac si teste. Si de prin august trebuie inceputa o infuzie de vitamina C, imunostimulatoare, prevenirea e mai buna. Multe ceaiuri ( cimbrisor si tei de tuse), miere, lamaie. Bine, ea e cam micuta, dar trebuie invatata sa rontaie pastilute sau sunt acum niste jeleuri de vitamina c, este bun si Colostrul de la Secom. Multa sanatate!!!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.