Rochie cameleon

Ce culoare are rochia asta cameleon? Alb cu galben sau albastru cu negru?

Am tot văzut de dimineață chestia asta viralizată pe net, dar n-am bagat-o în seamă până când nu a pus și Arhi întrebarea la el pe blog. Credeți-mă că nu știu ce să mai cred :) Prima dată când am văzut rochia cameleon am observat că e alb cu galben (mă rog, o nuanță de auriu). Asta se întâmpla pe la prânz. Apoi, seara am intrat din nou la Arhi și, surpriză, vedeam rochia în nuanțe de negru cu albastru, nici vorbă de alb cu galben. Acum, când m-am apucat să scriu acest articol, ghiciți ce, văd rochia tot cu alb și galben. Tot la Arhi, un comentator (Mihai) pare să facă lumină în acest caz cu următorul comentariu: Blue and Black: Your retina’s cones are more high functioning, and this results in your eyes doing subtractive mixing. White and Gold: Our eyes don’t work well in dim light so our retinas rods see white, and this makes them less light sensitive, causing additive mixing, (that of green and red), to make gold. Poza cu rochia cameleon se află mai jos. Eu o văd acum alb cu galben. Probabil mâine o voi vedea din nou albastru cu negru. Menționez că m-am uitat și de pe laptop și de pe smartphone. Aceeași treabă. Voi cum o vedeți? E albă cu galben, nu? :)Rochie cameleon

About The Author

Gabriel Ursan

Blogger la GabrielUrsan.ro, om de marketing online și dezvoltare într-un grup de companii. Pasionat de online și tehnologie. Soț și tată (de fetiță). Vesel, ambițios, optimist. Apropo, ăsta e linkul meu de afiliere dacă vrei să cumperi ceva. Detalii despre publicitate pe blog găsești aici.

19 Comments

 • Când am văzut prima data poza pe Facebook era alb cu argintiu. Peste fix 2 ore am intrat pe aceeaşi poză şi surpriză, era albastru cu negru. Acum e iar la culorile iniţiale. Foarte interesant. :)) Abia aştept să se transforme iar. :))))) Sau retina mea va face treaba.

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 28/02/2015

   E un exercițiu fain de percepție :) Lucrurile nu sunt ceea ce par :)

   • Acum mi-am adus aminte de articolul ăsta şi am intrat să văd poza. Acum e albastru cu negru. :D Genială treaba asta. :))

 • Adi

  Reply Reply 28/02/2015

  Eu mai ca editez poza in photoshop sa o vad si eu cum naiba arata auriu.. ca eu o vad doar albastra cu negru.

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 28/02/2015

   Mai ai răbdare un pic. Inițial am crezut că e trolling când am văzut pe Facebook, dar când am văzut și la Arhi am zis că sigur e ceva care merită studiat. Acum am preluat-o la mine pe blog, e pe server, e sub controlul meu, și tot se schimbă culorile.

 • Anca

  Reply Reply 01/03/2015

  Eu tot albastra cu negru o vad de cand a aparut pe toate siteurile … Am nevoie de ochelari ? :))

 • mihai

  Reply Reply 01/03/2015

  neatza, eu o vad albastru cu negru, si asa ramane…

  • ovidiu

   Reply Reply 04/03/2015

   Cum puteti sa ziceti ca este negru,albastru sau alte culori cand ea este normal alb cu argintiu ce vedeti alce va nu e corect numai daca imagine este schimbata si pusa cu alte culor….

   • alex

    Reply Reply 27/06/2015

    Rochia originala e albastru cu negru, eu o vad tot asa!!! De aia zicem…

 • Petre

  Reply Reply 01/03/2015

  Intram in zina crepusculara … nimic nu e ceea ce pare … extraterestri sunt printre noi … :)

 • sirbu bogdan

  Reply Reply 01/03/2015

  Sincer? Am vazut-o albastru cu negru din totdeauan -_- .

 • WTF

  Reply Reply 01/03/2015

  Ok asta e straniu… Prima data cand mi-a dat un prieten site-ul era alba cu galben , am dat in jos pana nu am mai vazut rochia in pagina , am dat iar scroll in sus si bam albastra cu negru x_X

 • zam777

  Reply Reply 01/03/2015

  Eu m-am uitat de f multe ori si e la fel alb cu un maroniu nu chiar galben,iar albul e cam ciudat.

 • Mari

  Reply Reply 02/03/2015

  Nu stiu ce sa zic , la mine acasa toti zic ca e albastru cu maro spre negru insa eu o vad de un alb murdar cu auriu.

 • Un fel de albastru cu un fel de negru. ;)

 • Anonim

  Reply Reply 02/03/2015

  Acum , fiind seara , eu o vad cu o nunta de alb spre albastru deschis si maroniu-auriu . Da dimineata era cu negru si albastru .

 • Marian

  Reply Reply 02/03/2017

  Povestea e veche pe net. Părerea mea: dacă vrei sa vezi ce culori îţi afişeată monitorul că ar avea rochia, pui poza în photoshop şi cu color picker vezi despre ce culor e vorba, punct. Daca vrei să priveşti rochia în contextul în care a fost iluminată – inclusiv cu eventuale schimbări ale balansului de alb, de exemplu – poate vezi alte culori… Ce e aşa de complicat? :)

Leave A Response

* Denotes Required Field