Ce bloggeri din Galați vin cu mine în săptămâna Școala Altfel, ca să vorbim despre informarea și dezinformarea online?

Săptămâna ”Școala Altfel” este o tradiție deja în rândul școlilor din România. Am fost invitat de către asociația Atelierul de Idei să particip două zile la o activitatea care se numește ”Mass-media, între informare și dezinformare”. De asemenea, am fost rugat să invit și alți bloggeri, așa că asta fac acum. Nu durează mult, iar ideea e să fim mai mulți la masa bloggerilor ca să răspundem fiecare cu ce știe la diverse întrebări. Vă dau mai multe detalii.

Activitatea “Mass-media, între informare și dezinformare” va avea loc astfel:

  • marți, 19 aprilie, Scoala 42 Galați, începand cu ora 9:00 (vor participa cel putin 40 de elevi)
  • vineri, 22 aprilie, Scoala 29 Galați, începand cu ora 10:00 (vor participa cel putin 50 de elevi)

Activitatea va dura 2 ore și e pe principiul Open Table. Adică, elevii vor putea să vină la masa bloggerilor, să ne abordeze pe diverse subiecte, să pună întrebări, să urmărească o prezentare. În principiu, mie mi se pare o bună oportunitate de a vorbi despre cele două scopuri care stau la baza dezinformării online: câștigurile financiare ale publisherilor și atragerea atenției opiniei publice de la alte informații importante din societate.

Au confirmat că vor participa Daniela Bogdam (Jurnalism UGAL), Pațilea Petrica (Jurnalism UGAL), Raluca Ardean (Digi24), Frant Cristian (Romania Curată). Lista finală de participanți la activitate o vom avea cu o saptamană înainte de activități.

Metoda Open Space: se discută la “centre” (mese) diverse sub-subiecte derivate din subiectul mare ”Mass-Media, între informare și dezinformare. Aceste sub-subiecte le vom transmite noi Asociației Atelierul de Idei. După 30 de minute de discuții pe centre (mese – noi hotărâm cum și ce vorbim la masă cu elevii – prezentăm informații, facem discuții, adresăm întrebări, le arătăm diverse materiale etc.).

Apoi se ia o pauză, se prezintă rezultatele discuțiilor de la fiecare centru și apoi se trece la altă serie de discuții pe baza noilor nevoi de învățare identificate (se redistribuie persoanele-resursa/facilitatorii și elevii). Vom exista 3 astfel de sesiuni pe parcursul cărora persoanele-resursă (facilitatorii centrelor de discuții – adică noi) vor aborda trei subiecte (evident, care țin de domeniul lor), iar elevii se vor regrupa în funcție de interesul lor pentru un subiect sau altul. La finalul celor două ore, se prezintă concluziile finale. Haideți să ne gândim ce prezentăm și hai cu mine.

Scoala Altfel Galati

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Un comentariu la „Ce bloggeri din Galați vin cu mine în săptămâna Școala Altfel, ca să vorbim despre informarea și dezinformarea online?”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.