Trebuie neapărat să vedeți infograficul de mai jos a cărui sursă se află aici (însoțită de multe instrumente de trasabilitate). Ideea de bază e: ce au în comun cele mai strălucite minți din antreprenoriat și top management? De fapt, vorbim despre noțiunea de CEO. Răspunsul se află în infograficul de mai jos. De citit și concluzia. Între timp: 1. Top managerii de succes au făcut 3 copii pentru că au avut curaj să-i facă, nu bani să îi crească. 2. Marea majoritate au fost la școală. Un exemplu de succes nu confirmă regula sau nevoia de școală. 3. Un om de succes acceptă schimbarea, se adaptează și face parte din ea. Nu doar la nivel declarativ, că la cursuri/interviuri etc. toți îmbrățișăm schimbarea cu drag și spor până vine ceva nou și unii manageri reușesc să-ți taie din elan.
98% BĂRBAŢI şi 2% FEMEI!!! WOW!!!
Schema imaginii e geniala…
Iti spun eu ce mai au in comun liderii din lume: duc lucrurile la capat ! In acest context poate finalizezi anul asta situl de la Agress…
:)))
Care din ele? :)
Chestiile de la „intre timp” sunt opiniile tale personale, nu ? Ca nu par sa fie mentionate in sursa sau in alta parte. Plus ca nu prea au logica.
Sa le luam pe rand:
1. Degeaba ai curaj, daca nu ai resursele necesare (financiare si intelectuale) pentru a creste un copil. Un minim de cunostinte despre cum functioneaza creierul uman iti spune ca diverse lipsuri din copilarie o sa fie destul de adanc inradacinate si o sa marcheze persoana pe viata, iar a le „suprascrie” sau „sterge” implica un efort emotional si cognitiv intens pe care ca adult o sa fie necesar sa il faca. Efort care nu e necesar daca faci un copil atunci cand stii ca poti sa il cresti ca lumea, nu atunci cand „ai curaj”. Noi astia care am crescut in Romania ar trebui sa stim mai bine chestia asta, dat fiind faptul ca odata ajunsi la maturitate sacrificam timp si resurse masive pentru a corecta erorile cu care am crecut din cauza unui mediu nu tocmai propice (religiozitatea, superstitiile, homofobia, xenofobismul, victimizarea perpetua, ignoranta crasa insotita de efectul Dunning-Kruger, etc.).
2. Graficul nu zice de scoala, ci de cine are „licenta”, obtinuta in educatie superioara. Iar datele alea se interpreteaza statistic corect asa : „99% dintre CEO de succes au urmat invatamant superior, cel putin la prima treapta”. De unde corelatia iese intre a urma ceva invatamant superior si a avea succes ca CEO. Privind mai adanc, corelatia merge cu a urma acea etapa educationala intr-o institutie de top (Columbia, Princeton, etc.), ceea ce merge complet impotriva concluziei tale cum ca „Un exemplu de succes nu confirmă regula sau nevoia de școală.”. Acea statistica pe oameni de succes tocmai asta confirma. Deviata statistica nu e norma, adica ala unul care nu a facut e exceptia, nu regula.
Ar fi frumos daca ai fi mai clar unde anume se opresc datele si unde anume incep opiniile tale personale ca exista riscul de a induce in eroare cititorii.
Corect si la punctul 1 si la punctul 2. Si la general. Multam` de feedback. Tin cont tura viitoare.