Dacă tot e blog personal, apăi personal să fie :). Declaram în acest articol că sunt casnic pentru că Irina are nişte probleme serioase cu sarcina şi trebuie să stea la pat până va naşte.
De aceea, în seara asta mi-am propus să fac nişte pulpe de pui la cuptor cu ciuperci şi nişte foietaj cu piept de pui.
Pulpele de pui la cuptor cu ciuperci sunt relativ simplu de preparat. Am cumpărat o pungă cu 5 pulpe de pui, jumătate de kilogram de ciuperci şi doi ardei iuţi. De mi-ar citi mama blogul cred că ar fi mirată să afle că ştiu să fac şi altceva în afară de cartofi prăjiţi cu ouă :).
Am spalat bine pulpele de pui şi apoi le-am pârlit un pic. Apoi, Irina m-a ajutat (din pat) să curaţ ciupercile. Am tăiat ardeii iuţi bucăţele mici şi le-am aşezat în tava unsă în prealabil cu puţin ulei. Am pus şi nişte sare înainte de a aşeza pulpele în tavă. Am crestat un pic pulpele ca să se pătrundă mai bine şi le-am aşezat tacticos în tavă cu partea exterioară în jos. Apoi, am adaugat ciupercile concentrându-le mai mult în zona centrală a tăvii şi am adăugat câte o felie de roşie pe fiecare pulpă, precum şi în zona centrală unde se aflau mai multe ciuperci. Am adăugat un pic de piper negru măcinat şi nişte boia de ardei dulce peste conţinutul tăvii şi apoi am stropit din nou cu ulei.
Ca treaba să fie şi mai interesantă am folosit şi o căniţă foarte mică de vin roşu pe care am turnat-o în tavă (da, ştiu, vinul roşu nu se foloseşte la carnea de pui, însă eu sper să iasă bine :)). Am pus tava la cuptor şi am completat cu apă până să dea pe afara. Mi-am propus să stau cu ochii pe cuptor şi să tot adaug apă până voi considera eu că va fi gata totul, adică vreo oră şi 45 de minute. Se vor face mai greu pentru că am pornit ventilatorul de la cuptor astfel încât curenţii de aer cald să fie distribuiţi uniform. Sunt destul de multe cuptoare care au această opţiune. Eu spre exemplu, îl am pe acesta, iar dacă sunteţi în cautarea unui aragaz, v-il recomand cu încredere. Menţionez că pe parcurs am mai întors pulpele în tavă ca să se facă bine.
Aşa arată tava înainte să o pun la cuptor:
Aşa arată tava după ce am scos-o de la cuptor:
Să trecem şi la foietajul cu piept de pui. Pot spune că m-am inspirat un pic din reţeta aceasta numai că am simplificat un pic treaba. Am făcut buzunare la fiecare piept de pui (patru la număr) şi am introdus în ele caşcaval. Foietajul (2 bucăţi a câte 400 de grame fiecare) l-am cumpărat dintr-un supermarket local şi l-am lăsat să se dezgheţe vreo 2 ore şi ceva la temperatura camerei, aşa cum era scris pe ambalaj. După ce am introdus caşcavalul în buzunarele pe care le-am făcut pieptului de pui, am aşezat frumos cate doi piepţi de pui pe fiecare foietaj.
Trebuie să mai menţionez şi că am bătut două ouă cu sare, iar cu această compoziţie am uns foietajul pe interior. După ce am împletit în foietaj pieptul de pui umplut cu caşcaval, am uns şi părţile exterioare ca să se prindă mai bine. Am folosit două tăvi în care se coace cozonac şi le-am pus nişte hârtie de copt unsă cu un pic de ulei ca să fiu sigur că nu se prinde compoziţia. Am lăsat totul la cuptor circa 1 oră şi jumătate, la foc mic.
Aşa arată tăvile înainte să le pun la cuptor:
Aşa arată tavile după ce le-am scos de la cuptor:
Am descris totul aşa detaliat că poate vreţi să gătiţi şi voi aceste mâncaruri. Eu zic că mi-au ieşit destul de bine având în vedere că începător în ale gătitului e puţin spus :). Dacă există oameni interesaţi şi întrebări despre ce am gătit, nu ezitaţi să folosiţi secţiunea de comentarii de mai jos!
hihihi, ce bun e totul!
Chiar au avut nevoie pulpele cu ciuperci de 0 ora si 45 de minute ?
Piptul cu foetaj arata delicios.
Pulpele da. Ciupercile nu :) – pe ele trebuia sa le bag mai târziu un pic.
Ca să nu mai fac un update la articol, am decis să scriu direct un comentariu în care să vă anunț că pulpele de pui cu ciuperci au ieșit foarte bune, însă foietajul cu piept de pui a ieșit bestial și sigur voi mai găti așa ceva de acum încolo pentru că e foarte bun!