„Acasă” este unul dintre cele mai puternice cuvinte, indiferent de limbă. E locul tău, al familiei tale, locul unde lucrurile bune se întâmplă, unde te simți în siguranță și unde petreci clipe minunate.

Orice casă trebuie să devină „acasă”, pentru că „o casă” reprezintă ceva lipsit de valoare emoțională – e un lucru, o chestie de care te poți lipsi; nu are suflet.

Cu siguranță fiecare dintre noi are o viziune diferită despre ce înseamnă acasă. Pentru unii e de ajuns o garsonieră. Pentru alții „acasă” înseamnă până și camera aia pe care plătesc 120 EUR chirie lunară, împărțind apartamentul cu alte 3-4 persoane.

„Acasă” înseamnă confort din toate punctele de vedere

Confortul este o chestie generală, destul de ambiguă. Un scaun pe care tu te simți confortabil poate fi groaznic pentru mine. Așa că nu pot să vă impun o definiție.

În schimb, ne putem folosi cu toții imaginația. Încep eu:

„Acasă”-ul meu utopic este o cabană pe un deal retras din împrejurimile Clujului. Serile de vineri, după o săptămână grea la birou mi le imaginez destul de posh: eu și femeia, stând fiecare într-un fotoliu, în fața unui șemineu; eu fumând o țigară și odihnindu-mi ochii privind la tavan, ea citind.

Fiecare cu câte o pisică/ câine în brațe. Lenevind. Vegetând.

Un șemineu tip centrală?

Când zici șemineu, te gândești de cele mai multe ori la un fel de gaură zidită, cu o gură de aerisire în partea superioară, unde faci focul. Simplu, banal, dar atât de relaxant! Sunetul ala de lemn în flăcări e ceva fin, e ce trebe!

Dar de ce să nu optezi pentru un șemineu tip centrală care să îți ofere și restul de confort necesar, cum sunt cele de aici: https://www.qmag.ro/seminee-centrala-termica/?! Îmbini utilul cu plăcutul ca totul să fie perfect.

Tot la cei de la Qmag am văzut și cazane cu peleți. Sunt o alternativă demnă de luat în considerare, din moment ce au randament ceva mai ridicat și sisteme inteligente prin care aprinderea se poate face automat.

Pentru mine, tot șemineul rămâne chestia supremă – detaliul ăla care mi-ar permite să fiu posh asigurându-mi în același timp tot confortul necesar.

Cei de la Qmag sunt de peste 15 ani în România, fiind importatori și distribuitori ale unora dintre cele mai apreciate branduri de șeminee, sobe și multe alte produse.


Adrian Bot
Adrian Bot

Îmi plac PPC-uri la fel de mult ca jocurile video. Marketing manager full time pentru o companie europeană și blogger part-time pe http://www.adibot.ro

  2 replies to "„Casa” trebuie mereu să fie „acasă”"

  • Vlad

   Foarte, foarte faine semineele acelea! Deocamdata nu prea ma tine portofelul, dar visul meu dintotdeauna a fost sa am un semineu in sufragerie. Inima casei!

   • Grigo

    Si pentru mine este unul din acele dorinte arzatoare, dar iti trebuie casa zdravana nene :(

Comentează la acest articol