Care-i treaba cu cartușele compatibile?

Acest articol este un guest post.

(P) Obține -20% reducere pe viață la comisioanele de tranzacționare crypto pe Binance folosind linkul meu de afiliere. Este reducerea maximă pe care probabil o poate oferi un afiliat cu vechime (majoritatea pot oferi doar 10%). Vezi aici lista completă de linkuri cu bonusuri și reduceri. Acest material nu este un îndemn sau un sfat de investiții.

 

Cartuș compatibil sau cartuș original? Dacă folosirea imprimantei este un lucru important în rutina voastră, atunci probabil ți-ai pus măcar o dată întrebarea asta sau ați fost puși în situația de a alege dintre achiziționarea unui cartuș original (HP, Canon, Lexmark, Samsung etc.) și unul compatibil cu ele.

Avantajul celor originale este, firește, calitatea de produs de firmă, iar asta inspiră standarde și încredere. Pe de altă parte, producătorii de cartușe compatibile ne promit nu doar compatibilitatea desăvârșită a produselor lor cu cele originale, ci și calitate echivalentă la un preț substanțial mai mic.

Și cum prețul nu este mereu cel mai bun indicator al calității, vă puteți alege cu cartușe compatibile foarte ok. Chiar dacă înseamnă ceva mai multă grijă, folosirea unui cartuş compatibil este soluţia potrivită din punct de vedere financiar. Dar să aveți grijă de la cine cumpărați. Mai jos scot în evidență avantaje și dezavantaje de care mi-am dat seama din experiența avută cu cartușe pentru imprimantă.

 

Cartușe originale.

+

  • Sunt cartușe create de producător. Poți fi sigur de calitatea și acuratețea rezultatelor

  • Sunt mult mai scumpe decât cartușele compatibile

 

Cartușe compatibile.

+

  • Prețul. Cam în jumătate față de cele originale, ceea ce îți salvează din bani dacă-ți ții imprimanta ocupată mereu
  • Pot livra rezultate cam la fel de bune ca cele originale

  • Va trebui să aveți grijă de la cine și ce cumpărați. Asigurați-vă că luați cartușe compatibile de calitate.

2 comentarii la „Care-i treaba cu cartușele compatibile?”

  1. Corecție: NU sunt produse de HP – DELL – etc. Sunt făcute tot în China. Ca argument (puțin în glumă), celebra replică din filmul „Armaghedon”: „Rusești, americane – tot în Taiwan făcute”. Eu am cumpărat o tabletă „no name” făcută în China care este 100% o tabletă pe care un producător renumit a comercializat-o sub sigla lui („nu spui cine” ca sî-l citez pe nenea Iancu”). Acea fabrică a avut un contract cu ….. și au vândut cam 5000 de bucăți pe cont propriu. Nu precizez prețul pentru că este clar mult mai mic

    Răspunde

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.