Cum activezi și folosești cardul Binance VISA de crypto pe Apple Pay

Scriam acum ceva timp aiciBinance Card pare a fi momentan cel mai bun card pentru criptomonede. Spun asta pentru că deși mi-am comandat cardul Ruby de la Crypto.com, nu dă semne să vină.

Spre exemplu, am comandat cardul Ruby de la Crypto.com (cel care presupune staking la 5.000 CRO timp de 6 luni) cu mult înainte să comand cardul Binance. Cardul Binance mi-a sosit fizic săptămâna trecută.

Binance Card in Apple Pay

Cardul Crypto.com stă cu status ”issued” de peste o lună :(

Avantaje card Binance VISA de cryptomonede

Un alt avantaj pe care eu îl consider la cardul Binance este că se află încă la început și pentru a obține avantaje precum 1% cashback sau diferite alte beneficii (perks) nu trebuie să deții mulți BNB.

Pentru 1% cashback (și cine știe ce beneficii vor mai adăuga deoarece Binance a achiziționat firma SWIPE, iar acolo ai putea primi gratuit Spotify, Netflix, Hulu etc.), nu este nevoie să deții deloc BNB.

Apoi, vorbim despre avantajele evidente de a avea un card de crypto adsociat și atașat contului de Binance. Dacă faci tradining pe Binance (toți traderii au și un cont de Binance) ai acces la bani rapid pe card.

Mai exact, dacă vrei să folosești banii din crypto pentru a-ți cumpăra un laptop sau un telefon spre exemplu, nu mai trebuie să schimbi valoarea crypto din Binance în EUR ca să îți transferi SEPA în cont.

Pur și simplu adaugi crypto sau euro pe cardul Binance și plătești cu el.

Un alt motiv iubit de oamenii care tranzacționează criptomonede este faptul că nu mai se plimbă banii prin diverse alte conturi. Ca un Bitcoin să ajungă din Bitcoin în echivalentul său în Euro, trece prin mai multe procese.

Să zicem că ai 1 BTC în Binance și vrei să-i scoți în contul tău bancar în Euro. Prima dată convertești în Binance 1 BTC în Euro. Apoi, transferi SEPA suma respectivă în Euro în contul tău fiat în Euro de la banca tradițională.

Aici apar două chestii. Să zicem că ai deja un cont în Euro ca să poți face retragere SEPA cu un comision mic (0.8%). Dacă nu ai cont în Euro va trebui să transferi banii pe un card în Lei și apar și alte 2 comisioane:

  • Comisionul de retragere pe card (1% în cazul nostru – Binance)
  • Conversia de schimb valutar automată (băncile te rup cu cursul lor)

Dar de dragul exemplului, vom simplifica. Să zicem că transferi direct SEPA din Binance Euro în contul tău Euro al băncii tradiționale și plătești doar 0.8% comision. Acel transfer bancar se vede peste tot.

Și nu e o problemă pentru că se vede (fiind un blog public trebuie să bag acest disclaimer și să te îndemn să-ți plătești taxele și să respecți legea) și legislația obligă băncile să raporteze la ANAF anumite tranzacții.

Ci problema apare când băncile încep să respingă una câte una retragerile din platforme de crypto. Cei de la ING Bank par a fi mai deschiși la minte și momentan nu au banat tranzacțiile cu crypto. Alte bănci da.

Prin urmare, cardul crypto Binance VISA vine ca o soluție care taie toți intermediarii deloc necesari când e vorba de folosit efectiv criptomonede pentru a plăti. Plătești direct cu el și știi doar tu (și Binance) ce și unde.

În plus, mie acest pas mi se pare mult mai mare decât pare la prima vedere. De ce? Pentru că este încurajată circulația criptomonedelor și utilizarea lor în tranzacțiile de zi cu zi. Acest lucru va întări global zona crypto.

Mă pot duce la Starbucks să-mi iau cafea cu Bitcoin, fără ca Starbucks sau respectivul comerciant să accepte plata direct în Bitcoin sau în alt tip de crypto. Pe sistemul ”Dacă nu vine muntele la Mahomed…

Card Crypto Binance

Cum alimentezi cardul Binance

Cardul Binance VISA poate fi alimentat direct din aplicația Binance sau de pe site-ul Binance cu Euro, BUSD, SXP (Swipe), ETH (Ethereum), BNB și BTC (Bitcoin). Din contul de spot pe card. Simplu și instantaneu.

Dacă vrei să alimentezi cardul cu Euro și să îl folosești ca day by day card (așa cum intenționez eu) pentru a primi 1% cashback în BNB va trebui să faci un depozit SEPA pe contul tău Binance. Și apoi cu un click muți pe card.

Recomandare plăți cu cardul Binance

În acest articol îți voi recomanda aplicația Curve ca soluție pentru a folosi cardul Binance VISA acolo unde este respins. De asemenea, cardul virtual sau cardul fizic emis de aplicația Curve este compatibil Apple Pay.

Totuși, îți recomand să folosești cardul VISA Binance Crypto direct mereu când ai ocazia, nu neapărat printr-un intermediar precum Curve. Folosește aplicația Curve ca și intermediar doar când nu merge plata și nu ai de ales.

Nu știu exact cum stă treaba cu comisionale cardului Curve. Peste 500 euro știu sigur că este gratis totul și mai știu că e gratis totul dacă plătești în moneda aferentă cardului tău. Mai exact LUNAR (ca să nu fie confuzii):

  • La aplicația Curve dacă plătești cu un card în Lei la orice comerciant care vinde în Lei, nu vei plătici niciodată comision indiferent de suma tranzacționată
  • La aplicația Curve dacă plătești cu un card în Euro la orice comerciant care vinde în Euro, nu vei plăti niciodată comision indiferent de suma tranzacționată
  • La aplicația Curve dacă plătești cu un card în Euro la orice comerciant care vinde în Lei, nu vei plăti niciodată comision în limita sumei de 500 Euro pe lună – după aia cică sunt niște comisioane

De asemenea, îți recomand să folosești cardul Binance la tranzacții în Euro. Pentru că acolo nu ai absolut nici un comision dacă se va folosi din contul Euro Binance aferent cardului pentru o tranzacție în Euro.

Nu va apărea comision nici dacă se va folosi și se va transforma pe loc crypto în fiat atunci când plătești cu cardul Binance VISA la un POS sau online, dar va fi totuși o conversie care se va face între crypto și fiat.

La fel, va fi o conversie și atunci când plătești cu un card în Euro (în exemplul nostru cardul Binance) la un comerciant care acceptă doar plăți în lei (majoritatea comercianților și POS-urilor din România).

Probleme respingere plăți card Binance

Este binecunoscut faptul că uneori cardul Binance poate fi respins de unii comercianți. Eu personal știu sigur că nu poți plăti cu cardul Binance VISA crypto la Lidl România. Cel puțin nu în data scrierii articolului.

Alți colegi de pe forumuri și grupuri spun că mai sunt probleme și la alți comercianți precum Amazon Italia. De asemenea, eu pot să mai confirm că am vrut să înrolez cardul Binance la metode de plată iCloud și nu a mers.

Problema respingerii plăților (în rarele cazuri în care apare) poate fi rezolvată folosind aplicația Curve și înrolând cardul Binance în aplicația Curve. Beneficiile și cashback-ul Binance se păstrează fără probleme.

În plus, aplicația Curve are o funcție unică numită Anti-Embarrassment Mode.

Anti-Embarrassment Mode este o funcție super tare a aplicației Curve. Practic, îți poți selecta două carduri de backup din care să se facă plata în cazul în care pe cardul principal nu mai există fonduri.

Eu mi-am selectat cardul VISA Binance drept card principal.

În cazul în care nu am fonduri suficiente la o tranzacție cu cardul sau vreun comerciant îmi respinge plata pe motiv că e card crypto, următorul card de pe care se încearcă plata automat e cel VISA ING, apoi Revolut.

Acest aspect se întâmplă instantaneu folosind pentru plată cardul Curve din aplicația Curve. Fără încercări nereușite gen ”Hai să încerc cu cardul ăsta. Vă rog să încercați să luați bani și de pe ăsta, că nu știu ce s-a întâmplat.

Cum folosești cardul Binance cu Apple Pay

Prin aplicatia Curve poti plati cu cardul crypto VISA Binance oriunde

Pentru a folosi cardul Binance cu Apple Pay trebuie să înrolezi cardul Binance în aplicația Curve. Pentru a înrola cardul Binance în aplicația Curve trebuie să ai echivalentul a minim 1 Euro pe el, ca să poată fi verificat.

Aplicația Curve îți generează un card virtual (și apoi un card fizic, care poate fi diferit de cel virtual). Sub acel card pot fi folosite toate cardurile înrolate în aplicația Curve, printre care și cardul VISA Binance.

Cardul VISA Binance nu merge înrolat momentan în Apple Pay. Dar merge înrolat în cardul Curve. Iar cardul Curve merge înrolat în Apple Pay. Prin urmare, problema înrolării cardului Binance în Apple Pay e rezolvată simplu.

Eu plătesc folosind cardul Curve care folosește cardul VISA Binance pentru plăți folosind Apple Pay direct de pe Apple Watch sau de pe iPhone. Pe Android (Google Pay sau Samsung pay) merge direct.

Cum folosesc cardul Binance pentru a primi cashback

Pentru a primi cashback pe cardul Binance trebuie să plătești cu el. Dacă ai o sumă de sub 10 BNB pe contul tău Binance (pe oriunde – Spot, Earn, Vault – nu contează) ești eligibil pentru 1% cashback.

Peste 10 BNB ești eligibil pentru 2% cashback. Peste 50 BNB, 3%. Peste 200 BNB, 4%. Peste 500 BNB, 5%. Peste 2000 BNB, 6%. Peste 6000 BNB, 8%. Recompensele de tip cashback vin sub formă de BNB.

Aceste recompense în BNB pentru utilizarea cardului Binance la cumpărături se vor vedea pe contul tău după cel puțin 3-4 zile (uneori și mai mult) după ce tranzacția devine settled (adică toate părțile implicate au validat-o).

Totuși, e de știut faptul că folosind cardul Binance nu vei primi cashback BNB la anumite cumpărături, indiferent de sumă sau nivelul de BNB deținut. Comercianții la care nu primești cashback Binance Card sunt:

MCC CodeExamples (but not limited to)
4829Wire Transfers / Money Orders
6012Member Financial Institution–Merchandise And Services
6051Cash–Merchant
6211Securities–Brokers and Dealers
6532Card Top-up / Payment Service
6540Payment Transactions

Și acești comercianți sau procesatori sunt specific blocați din programul cashback oferit de cardul VISA Binance:

  • Revolut
  • Swipe
  • Binance
  • Netflix*
  • Spotify*
  • Hulu*
  • Apple Music*

* Acolo unde apare acest asterix cardul Binance VISA plănuiește ca pe viitor să ofere discounturi de 100% la acele abonamente, așa cum fac și tierurile mai înalte de carduri VISA de crypto de la Crypto.com.

Concluzii și recomandări

Piața crypto este una extrem de volatilă și nu investi niciodată mai mult decât îți permiți să pierzi. Imaginează-ți un șemineu aprins și că ții în banii ăia cash pe care vrei să-i investești în crypto în mână.

Dacă le poți da foc lejer și apoi îți poți continua liniștit paharul cu vin în timp ce citești o carte bună la căldura șemineului, ești pregătit. Dacă doar crezi că ești pregătit și tratezi crypto ca pe păcănele, îți va aduce multe dezamăgiri.

Recomandarea mea este să nu-ți pui toate ouăle într-un singur coș și să ai conturi pe mai multe platforme de tranzacționare. Cea mai mare și mai sigură platformă de tranzacționare este Binance momentan.

Dacă nu ai cont pe Binance îți recomand să te oprești din tot ce faci și să-ți faci cont acum. Însă e bine să mai ai conturi și prin alte părți. Eu am și pe Crypto.com și pe  plus un cold wallet Ledger Nano S.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

35 de comentarii la „Cum activezi și folosești cardul Binance VISA de crypto pe Apple Pay”

  1. Intrebare de baraj: ce currency ai ales in curve pt cardul binance. Intuitia mea ma duce catre RON pentru tranzactii uzuale ca sa nu ii dau tentatia lui Curve sa faca tranzactii forex aiurea pentru mine. Si binance daca vede RON sau EUR e tot cam una pt el daca chiar transforma din cripto. Daca are loc vreo dubla conversie acolo in Binance oricum nu o poti evita, dar macar poate nu e comisionata ca si in Curve cu limita de 500 euro.

    Răspunde
  2. Sunt in faza de asteptare a cardului fizic binance. Am incercat sa adaug cardul in google pay, dar surpriza, nu accepta decat platile online, pentru contactless trebuie sa ma adresez bancii? Din cate citisem binance era acceptat la incorporarea in google pay ceea ce la crypto.com nu e cazul inca. A mai experimentat cineva acest lucru?

    Răspunde
  3. Salut!
    Multumesc pentru detalii. :-)
    Am o ingrijorare referitor la cold wallet.
    Ce se intampla daca dispare site-ul ledger/trezor… cum iti acccesezi fondurile?

    Răspunde
  4. As dori și eu sa pun o întrebare legat de card. Eu dețin un card metal de la Revolut, dar contul aferent acestui card este la Libra Bank în România…deci din punctul meu de vedere este un card ca oricare card pe care îl folosim toți în viața de zi cu zi (trader sau nu). Făcând un card Binance unde voi avea contul aferent lui? având în vedere că în spatele oricărui card de debit se află obligatoriu o instituție bancară.

    Răspunde
  5. Salut
    An avut card fizic binance incepind cu 17 mai si astazi 09.06.2021 am primit mail ca a fost reziliat???

    Răspunde
    • Salut!

      Am vazut mesajul. Din ceea ce pare si ca sender si ca linkuri din interior pare legit, adica real de la Binance.

      Exista posibilitatea ca sa ti-l fi anulat din mai multe motive:

      1. Nu l-ai activat cand l-ai primit fizic, ceea ce e putin probabil pentru ca sigur l-ai activat.
      2. Nu l-ai folosit niciodata, sau nu l-ai folosit timp indelungat.
      3. L-ai folosit intr-un mod fraudulos sau care incalca termenii si conditiile lor. Iti recomand sa citesti aici: https://www.binance.com/en/cards/terms-of-use

      In orice caz, asa cum iti scrie si in email, contacteaza departamanetul support de la Binance daca consideri ca nu ai incalcat nici o regula de-a lor.

      Spor!

      Răspunde
  6. Salut Gabriel, imi poti spune te rog cat timp a durat sa iti ajunga cardul de la binance? Astept de o luna si nu stiu daca a intervenit vre-o problema.

    Răspunde
    • Salut Eduard! La mine a durat tot cam o lună, o lună și ceva. Mi-a venit direct în cutia poștală. E posibil să dureze mai mult deorece în ultima perioadă cererea de carduri Binance cred că a fost uriașă.

      Răspunde
        • Salut! Cardul virtual e diferit de cel fizic, dar probabil stiai asta :) Asigura-te ca l-ai activat pe cel fizic din aplicatia Binance. Acest lucru inseamna ca cardul virtual nu mai exista. Dupa activare mergi la un bancomat si schimba-i codul PIN ca sa fii sigur ca bancomatul ti-l recunoaste si ca totul e ok. Apoi, sterge cardul Binance vechi din Curve si asigura-te ca ai ultima versiune a aplicatiei Curve instalata. Eventual da-i logout si apoi sterge-o ca sa o reinstalezi si sa te reloghezi din nou. Pe cardul Binance asigura-te ca ai fonduri suficiente. Eventual schimba din crypto in euro si asigura-te ca ai direct in euro in contul de card, ca sa nu fortezi la inrolare o conversie automata din crypto in fiat. Incearca sa inrolezi cardul acum in Curve. Te rog mult sa-mi spui daca a mers asa. Sunt foarte curios daca a mers.

    • Nici mie nu-mi merge sa inrolez cardul Binance in Curve.Mi-a mers la inceput,cu cardul virtual, pana sa vina cardul fizic Binance.Am fonduri suficiente, imi da aceeasi eroare, am incercat de nu stiu cate ori in zile diferite

      Răspunde
      • Salut! Cardul virtual e diferit de cel fizic, dar probabil stiai asta :) Asigura-te ca l-ai activat pe cel fizic din aplicatia Binance. Acest lucru inseamna ca cardul virtual nu mai exista. Dupa activare mergi la un bancomat si schimba-i codul PIN ca sa fii sigur ca bancomatul ti-l recunoaste si ca totul e ok. Apoi, sterge cardul Binance vechi din Curve si asigura-te ca ai ultima versiune a aplicatiei Curve instalata. Eventual da-i logout si apoi sterge-o ca sa o reinstalezi si sa te reloghezi din nou. Pe cardul Binance asigura-te ca ai fonduri suficiente. Eventual schimba din crypto in euro si asigura-te ca ai direct in euro in contul de card, ca sa nu fortezi la inrolare o conversie automata din crypto in fiat. Incearca sa inrolezi cardul acum in Curve. Te rog mult sa-mi spui daca a mers asa. Sunt foarte curios daca a mers.

        Răspunde
  7. Mie mi se pare extrem de complicata treaba astau cu 10 carduri, nu zic ca mai am vreo 2-3 de la bancile romanesti si mi se pare deja prea mult, folosind in realitate doar unul dintre ele.

    Răspunde
    • Salutare, Dragoș! De mult nu te-am mai văzut pe aici. Mă bucur să văd comentariul tău. Exact la fel gândesc și eu. Tocmai de aceea pe mine m-a ajutat mult aplicația Curve și mi-a simplificat totul. Mă bucur de toate beneficiile oferite de mai multe carduri și conturi, dar cu simplitatea oferită de un singur card backed up de opțiunea anti-embarassement. Gândește-te că de multe ori unele beneficii presupun uneori părăsirea zonei de confort și găsirea unor soluții. Iar varaianta asta mise pare super. În plus, toate ouăle într-un singur coș chiar și legat de bănci sau de carduri nu mi se mai pare o variantă bună, chiar dacă pe vremuri și eu eram adeptul simplității duse la extrem.

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.